TGIF

greys-10

 

Ai luojan kiitos, että on perjantai. Tai oikeastaan sellainen perjantai, että ei tarvitse lähteä mihinkään. Viikonloppu kun ei oikein nykyisin tunnu viikonlopulta, jos sitä lähtee viettämään mökille. Ah, niin moneen kertaan todetuista syistä. Nyt viikonlopun alku tuntuu siis extraihanalta.

Ja myös siltä, kuin viikonloppuja ei olisi ollut moneen viikkoon. Pari edellistä on kulunut mökkihärdellissä. Sen lisäksi kahta mennyttä viikkoa on tuntunut venyttävän kaksi työmatkaa Eurooppaan. Niin antoisia kuin reissut ovatkin, on ne myös monesta syystä väsyttäviä. Kahden päivän reissun jälkeen loppuosa arkiviikosta tuntuu toiselta kokonaiselta työviikolta. Takana on siis muutaman viikon tuubi pakkaamista, purkamista, tunteja ja tunteja junissa, busseissa, takseissa ja lentokoneissa, paikasta toiseen pärjäämistä, tavaroiden kantamista, minuuttiaikataulua ja hirvittävän paljon ajatustyötä, ymmärtämistä, omaksumista, ja selviytymistä.

Uni on myös jäänyt vähiin kuluneiden kahden viikon aikana, etenkin viime päivien. Nyt viimein ymmärrän myös sen, mitä todella pitkiä päiviä koko elämänsä tehnyt äitini aina sanoo. Kun illalla viimein on tunti tai kaksi aikaa kotona, se menee kuitenkin kaikkeen pakolliseen, kuten syömiseen ja vaikka hampaiden harjaamiseen. Ei siis malta mennä heti nukkumaan, vaan sitä väkisinkin haluaa tehdä kotona vielä jotain ihanaa, kuten vain olla ja katsoa vaikka lempisarjaa. Se tapahtuu sitten yöunien kustannuksella.

Treenien kanssa olen myös joutunut viimeistään tällä viikolla himmaamaan, nyt ei vaan pysty. Tänään ja huomenna olisi kyllä aikaa, mutta jätin treenikamat suosiolla kotiin, koska päässä humisee. Kotiakin on koko ajan ikävä, ja tällaisten reissuviikkojen jäljiltä se on myös kauhean näköinen. Ei käytetä (tai oikeastaan minä en käytä) yhtään sekuntia kodin pitämiseen siistinä silloin kun on pakko selviytyä elämästä muuten.

Kylppärin katastrofaalista tilannetta tänä aamuna katsoessani ajattelin kyllä oikeasti googlaavani siivoojia. Olen kauhean huono ostamaan palveluja, ja typerän sitkeässä elää ajatus, ettei semmoiseen viitsisi tuhlata. Mutta mitä tässä kohta mieluummin tuhlaa – rahaa vai elämänlaatua?

Toisaalta kyllä tykkäänkin tehdä kotona kaikenlaista, kun siihen on aikaa. Myös siivota. Tänään päätin, että aikaa on. Pitkän työillan ja treenien sijaan valitsin tulla vain kotiin. Mitään muuta en juuri nyt tarvitse, enkä mihinkään muuhun halua pystyä.

 

greys-20

greys-14

greys-5

greys-12

greys-18

greys-23

greys-19

greys-7

Lindex knit & skirt
Marimekko coat
Tory Burch shoes
Givenchy bag
Louis Vuitton necklace

7 comments so far.

7 responses to “TGIF”

 1. Paprika says:

  Palkkaa ehdottomasti siivooja! Tehtiin juurikin se ja oli aivan paras päätös. Kaksi asiantuntijatyötä ja kaksi pientä lasta on vaikea yhtälö ja siivooja poisti edes yhden ”ongelman”.

  Ja niin tunnistan tuon että tingitään yöunista oman ajan takia. Pidemmän päälle erittäin epäterveellistä, ja näkyy ulkonäössä, mutta kun se nukkuminen tuntuu siinä hetkessä vaan niin turhalta! Yritän muuttaa tapojani, mutta menestys on tosi huono ja kuljen zombina vuodesta toiseen. Ei mitään järkeä, nyt taas ryhdistäydyn! Kiitos muistutuksesta.

  • Eveliina says:

   Siis kyllä, eilen suihkulaseja jynssätessäni nyt kyllä päätin, että jos aloittaisi kerran kuukaudessa, sellainen oikea puhdistus- ja pesusiivous! Kiitos kannustuksesta 🙂

   Ja ääk, niinpä! Normaalitilassa teen sitä enää harvoin (vaikka joka ilta se aikainen nukkumaanmeno on taistelua!) mutta tällaisina extrakiireisinä aikoina tulee kyllä edelleen unista vietyä liikaa aikaa!

 2. Merja says:

  Virkanaisen tyylikäs asu, onneksi silmistä pilkahtaa pieni ilkikurisuus ja hymykuopat valloittavat. Ihailen upeita hiuksiasi.

 3. Meiju says:

  Ääni siivoojalle! Meillä on aiemmin käynyt satunnaisesti, nyt käy joka toinen viikko. Luksusta, koska niinä viikkoina kun tulet perjantaisin siivottuun kotiin, tuntuvat kyllä erityisen mahtavilta ja aikaa vapautuu sitten vaikkapa kaappien järkkäilyyn, jos sattuu jäämään ”luppoaikaa”. Mulle ei vielä ole jäänyt. Mutta ehdin paljon enemmän urheilla ja touhuta perheen kanssa ja tuntuu että sitä aikaa vapautuu paljon enemmän kuin siivoja käyttää, vaikka toisaalta itse kyllä teen viikkosiivouksen tyhjässä ja järjestellyssä kodissa siivojaa nopeammin…. ehkä myös ihan vähän paremmin, vaikka ollaan tähän firmaan nyt tosi tyytyväisiä.
  Kotitalousvähennyksen ansioista euroja menee hyötyyn nähden tosi vähän, mutta hyvän siivoojan löytäminen on ollut hankalaa, joten kysy tutuilta suosituksia, jos päädytte palkkaamaan apuja.

  • Eveliina says:

   Kiitos kovasti tästä! Kuulostaa mahtavalta! Ah, ajatus tuntuisi tosiaankin hyvältä. Tuo vähän tosiaan ahdistaa, että miten löytää hyvän :O nyt kyllä aloitan tämän prosessin

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN