Chili: maailman helpoin ja superhyvä arkiruoka

chili

 

Hei ihanaa alkanutta viikkoa! Mun viikot on alkaneet viimeisen kuukauden aikana eksponentiaalisesti paremmin siksi, koska ne on myös päättyneet paremmin. Sunnuntai-illan treenit ei tunnu etukäteen kovin kivoilta, mutta vitsit, mikä olo niiden jälkeen  on. Etenkin henkisesti. Uni on hyvää ja viikko alkaa ihan eri tavalla. Treenin jälkeen sunnuntai-iltaisin olen ottanut myös tavaksi käydä kaupassa ostamassa koko arkiviikon aamupalat, välipalat ja iltapalat valmiiksi. Usein myös ruuan, jota valmistuu helposti moneksi päiväksi.

Maanantain kunniaksi jakoon yksi tämän hetken parhaista, ellei jopa paras arkiruokavinkkini. Tätä meillä syödään vähintään joka toinen viikko useamman päivän ajan. Parasta tässä on kaikki: hyvä maku, nopeus ja helppous, edullisuuskin. Ja nyt kun taas katson syömisiä tarkemmin, tässä on helppo saada proteiinit, hiilarit ja muut tasapainoon. “Resepti” on niin helppo, ettei melkein kehtaa sellaiseksi sanoa, mutta ainakin itse janoan juuri tällaisia vinkkejä.

 • 400 g jauhelihaa tai samaa vastaava määrä soijarouhetta
 • paista sipulin kanssa
 • lisää 1 prk (chili)tomaattimurskaa
 • ja 1 prk kidneypapuja
 • tuoretta punaista chiliä ja kaipaamiasi muita mausteita
 • lisää pinnalle korianteria ja creme fraichea, jos tykkäät. Ranskankerma taittaa tulisuutta tosi maukkaalla tavalla, mutta tuo annokseen tietysti vähän lisää rasvaa

Kasviksia ei mun kulhossa nyt näy, mutta syön tämän kanssa aina paljon ainakin tomaattia kuutioituna.

 

chili-2

2 comments so far.

2 responses to “Chili: maailman helpoin ja superhyvä arkiruoka”

 1. Merja says:

  Hei, meillä syötiin juuri eilen samaa ruokaa. Papuina oli joku kolmen erilaisen pavun sekoitus, jonka lisäsin ihan lopussa, jotta jäivät hieman rapsakoiksi. Ruokakerma korvasi tällä kertaa creme fraichen. Hyvää oli ja syödään vielä tänäänkin. Teen aina pari päivää kestävän satsin jokaisesta arkiruuasta, niin ei tarvi joka päivä kokata.

  • Eveliina says:

   Nää on kyllä niin käteviä 🙂 Jos käytän ranskankermaa (tai esimerkiksi kermaviiliä), lisään sitä siis kylmänä lämpimän annoksen päälle, ah 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN