Kesälohi ja sinnepäin -kastike

kesalohi-4

 

Näissä kesäsäissä olen jostain syystä alkanut kokkaamaan ruokia jokin tietty maku edellä. En siis tee tiettyä ruokaa, vaan alan himoita vaikkapa korianteria tai chiliä, ja kehittelen ruuan sen ympärille. Aika usein korianteria ja chiliä, muuten. Erilaiset aasialaissävytteiset kylmät bowlit on nousseet ihan lemppareiksi. Vähän niinkuin salaatti ja tavallinen ruoka yhdistettynä kulhoon. Sinne voi heitellä vähän mitä sattuu, mutta yleensä aina mukana on riisiä, kanaa tai kalaa, juurikin chiliä ja yrttejä, avocadoa, salaattia ja kastike soijasta, srirachasta tai riisiviinietikasta.

Inspiraation just tähän ruokaan taisin bongata joskus Kalastajan vaimolta. Lisäsin sen silloin kännykän listaani, ja joku ahdistunut kauppahetki tyhjä kori kädessäni sen sieltä kaivoin. Täydellinen kesäruoka, jossa yhdistyy monta makua, joista tykkään. Korvaa jopa vähän ainaista sushihimoa.

 

kesalohi

 

 • Lohta uuniin ihan sellaisenaan, en laittanut mausteita
 • Riisiä sushi-, jasmiini- tai basmati toimii parhaiten
 • Vihreitä asioita, kuten avocadoa, kurkkua ja korianteria
 • Kastike, jossa on kaikkia näitä vähän sinnepäin -määriä:
  • riisiviinietikkaa noin 2/3, vettä noin 1/3 tai vähemmän
  • limen mehua reilusti
  • suolaa ja sokeria kumpaakin reilusti
  • kalakastiketta pieni määrä mausteeksi
  • valkosipulia ja chiliä reilusti

kesalohi-3

kesalohi-2

 

Melkein aina kaapissa kotona onkin muuten odottamassa ainekset johonkin bowliin. Tämä hupeni kuvauksen jälkeen silloin samantien, mutta nyt odottaa bulgur-tonnikala-sieni-kevätsipuli-salaatti-chili-soija -kulho kokoajaansa. Ehkä sitäkin tänne, jos tulee hyvä! 🙂

Viikko on muuten hujahtanut ihan ohi. On ollut erikoisia työpäiviä, poissa toimistolta, ja viikko vain katosi. Ei hyvä sen vuoksi, että työt on edelleen pöydällä, mutta oikein hyvä siksi, että mieli on aika virkeä. Viikonlopusta tulikin yhtäkkiä oikeastaan vapaa, kun metsänistutustalkoot siirtyivät, eikä oikein vieläkään pääse siivoamaan uutta ja vanhaa kotia, niinkuin tarkoitus oli. Aika menee nyt uuden kodin keittiön asennuksessa, ja vasta sitten pääsee laittamaan vanhaa kotia myyntikuntoon putkirempan jäljiltä. Toivottavasti aurinkoa luvassa taas, aion niin nautiskella siitä jollain terasseilla! Huh, sitten sen jälkeen siis kun(pa) saan tämän päivän työt pulkkaan…! Ihanaa viikonloppua <3

0 comments so far.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN