Arkiruoka

meatballs-2

 

Olen innostunut viime viikkoina taas kokkailemaan pitkästä aikaa kotona. Aika usein ruoka arkisin on salaattia ja vihanneksia jollain proteiinilla, tai sitten niinä heikompina kausina jotain paljon epämääräisempää, kuten noutoruokaa tai voileipiä. Usein kuitenkin himoitsen niitä tuttuja perus kotiruokia. Harmi vain, että niistä monikaan ei ole pidemmän päälle kovinkaan kevyttä. Ja jos ruoka on (liian) hyvää, mulla on tapana syödä sitä aivan liikaa…

Siispä olen yrittänyt kehitellä vähän keveämpiä vaihtoehtoja joistakin, ja tässä on niistä paras! Lihapullat teen vain kananmunalla, kermaviilillä ja mausteilla. Maustan lihapullat sipulikeittopussilla, joka on loistava myös makaronilaatikkoon. Eikö se olekin ihan yleinen juttu, sipulikeittopussi jauheliharuuissa?

Muusin teen oikeastaan aina kukkakaaliversiona. Joskus voi lisätä perunaa enemmän tai vähemmän, toimivat hyvin yhdessä. Kukkakaalimuusi tehdään ihan samalla tavalla kuin tavallinen perunamuusi. Ilman voita ja maitoa. Kukkakaalimuusista tulee rakenteeltaan juoksevampaa joka tapauksessa, joten nestettä se ei tarvitse. Vain suolaa, joskus hienonnettua sipulia. Joskus myös paistan hienonnetun sipulin ensin.

Lisäksi mauste- tai suolakurkkua ja puolukkaa ilman hilloja ja sokereita. On ollut tosi hyödyllistä lukea muiden blogeista aina välillä arkiruokien ohjeita, ihan liian helposti kun junnaa itse niissä omissa samoissa. Sitä varten mulla on kyllä kännykässä lista ruokaideoista, kun kaupassa on väsy, kiukku tai muuten vaan kiire ja pää tyhjä. Lista pitääkin muuten päivittää ensi tilassa!

 

meatballs-4

meatballs-5

meatballs-3

 

6 comments so far.

6 responses to “Arkiruoka”

 1. Noora says:

  Kokeileppa tehdä makaronilaatikko korvaamalla makaroni osittain tai kokonaan kukkakaalilla! Pienit kukkakaalin silpuksi ja muuten teet perinteiseen tapaan lisäämällä munamaidon tai lihaliemen. Yrttiset mausteet sopivat hyvin. Uppoaa ainakin meillä ihan yhtä hyvin kuin perinteinen!

 2. Johanna says:

  Voisitko pliis jakaa sen kännykän listasi kun saat päivitettyä? Eilen kaupassa meinasi tulla itkupotkuraivarit vaan sen takia etten keksinyt mitä sitä taas syötäisiin. Olisipa siis tosi kätevä kun olisi lista kännykässä valmiina. Ihanaa viikonloppua!

  • Eveliina says:

   Eikä, niin tuttua! 😀 Yritän muistaa! 😀 sitä ennen kurkkaa Jonnamaista -blogi, siellä just arkiruokia hän laittoi ison pinon!

 3. Katri says:

  Tein just sun inspiroimana lihapullia ja kukkakaalimuusia, hih! Yksi viime aikojen helpoista arkiruokalemppareista on kana-nuudeli -keitto, johon tulee paprikaa, kesäkurpitsaa, kookosmaitoa, broikkua, liemikuutio ja maailman parhaita Palmuston kikhernenuudeleita. Suosittelen kokeilemaan keittoa, kuten myös Palmuston tuotteita. Ei pastaähkyä tai hiilarisyyllisyyttä, mutta maku ja koostumus on silti super!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN