4 favourite take aways

takeaway3

 

Luin juuri Idan postauksen syksyn harmituksista, ja samaistuin täysin tähän: voi pojat, olisipa mukavaa jos suurin huoleni tällä hetkellä olisi se, mistä löytäisin parasta lisäaineetonta luomuglögiä tai minkä kokoisen joulukuusen hankkisimme kotiimme. I feel you, sis! Lueskelin samalla omaa blogiani taaksepäin, ja mietin samaa. Että olispa kivaa kirjoitella vain kaikkea kivaa. Elämän meininki on kuitenkin muutamassa viikossa hiipinyt sellaiseksi, että mitään mahdollisuuksia ripsarituubien vertailuun ei ole. Kotona kokkaaminen, vaikkakin vakavampaa, kuuluu samaan sarjaan.

Keittiön katossa on niiden edellisten putkiongelmien vuoksi neliön kokoinen reikä, välitilan valot on irrotettu nipuksi keittiön tasolle, ja katosta putoilee jatkuvasti jotain soraa kaappien hyllyille ja tasolle. Homma on hoidossa, ja mahdolliset uudet ongelmat estetään putkiremontilla, mutta eivät ne viitsineet paikata meidän kattoa kun se remontti tulee kuitenkin ihan pian.

Kolmatta kuukautta siis elellään tässä tilassa. Sen lisäksi keittiön pöytä ja kaikki pinnat on täynnä sitä kamaa, joka normaalisti olisi kirjaston puolen pöydällä. Kuten laskuja, avaimia, työläppäreitä, Hesareita, post-it -lappuja, kynsilakkoja, huulipunia, laukkuja. En osaa sanoa miksi ne eivät ole oikeilla paikoillaan. Jotenkin kun kaikki muukin on rempallaan (oma pää etenkin) – miksi vaivautua?

Nämä kamat on pitkin keittiötä ja olohuonetta, koska sieltä kirjastosta, missä ne yleensä olisivat, on nyt se pöytä myyty, ja kirjasto on täynnä vintin tyhjennyksestä tuotua kamaa. Joulukuusenjalkoja, lukiokirjoja, verhoja, matkalaukkuja, nitojia, mikroaaltouuneja, yksi isokokoinen haikarapehmolelu (miksi?!) ja sen sellaista.  R ö y k k i ö i t t ä i n.

Ei siis kiinnosta kokkailu, ei sitten yhtään.

Normi on se, että noutoruokaa haetaan ehkä kaksi kertaa kuussa. Nyt ollaan suunnilleen nuo kaksi kertaa kuussa jaksettu tehdä kotona ruokaa. Muutoin raahaudutaan kotiin aina jonkunvärinen dogibägi kainalossa. Lähimaastojen noutomestat on tulleet aika tutuiksi, ja lempparit on ihan selvät.

 

takeaway3-8

takeaway3-9

 

Sushibar + Wine on ihan ykkönen. Sushihimoani rajoittaa vain se, että joskus olisi kiva käydä vain yhdessä paikassa, ja se, että tili tyhjenisi Sushibariin alta aikayksikön. Toinen ei ymmärrä hyvän päälle, ja kiertää sushit kaukaa. Hintavakin tuo paikka tosiaan on. Tosi harvoin eksytään mihinkään perinteiseen pizza- tai burgeripaikkaan, koska tästä Helsingin ytimestä saa ihan mitä tahansa muutakin mahtavaa ihan yhtä läheltä. Yksi huippu on Kampin alimman kerroksen K6. Siellä on kuusi pikkupaikkaa, joista jokaisesta saa jotain jännää ja mielettömän hyvää noutoruokaa. Viimeksi kokeilin ylimmän kuvan Superbowl -kulhoruokapaikkaa. Lohikulho oli yllättävän hyvä. Tutummat Mad Wok ja Kimchi Wagon kilpailevat kyllä hyvin.

Ehkä kaikkein eniten kulutetaan kuitenkin ihan lähellä olevaa kiinalaista ravintola MADia Lapinlahdenkadulla. Se on ihan peruskiinalainen, eikä paikkana kummoinen, mutta ruoka on hyvää. Viimeksi koin juuri Miranda-déjà-vun: My Chinese take out lady thinks I’m pathetic – every night the same ha ha ha!

Basilikahärkää ja kanaa punaisessa curryssa, hän muistaa ne. Mutta ei hän kyllä naura. Hän on supersymppis ja bisnes luultavasti kukoistaa. Kiitos meidän. Kotoisaakin siellä on – seinien perhevalokuvat muistuttaa sekä meitä että heitä kotoa Pekingistä.

 

takeaway3-7

takeaway3-6

 

Fafa’sin niputan siihen epäterveellisimpään hampparikategoriaan. Sekin on siitä kuitenkin ison askeleen enemmän gourmet. Kababit, yrtit, kastikkeet, ah. Nätti annos ei todellakaan ole, ja onkin harvinaisempi herkku. Ihan kyllä tajuan, että aivan yhtä epäterveellisiä nämä suunnilleen kaikki on, ja että tämän täytyy loppua joskus. Vuodenvaihde on hyvä etappi siihen. Silloin jos pääsisi edes yhdestä mieltä ja aikaa kuluttavasta asiasta eroon, eli rempasta. Pääsisi normielämään kiinni ja voisi tehdä taas bowleja itse. On vähän ikävä. Töölössä alkaa onneksi olla kohta keittiö valmis.

 

takeaway3-3

takeaway3-2

0 comments so far.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN