Viisi vinkkiäni Helsinkiin

helsinki-2

 

Yhteistyö eBookersin kanssa

Vaikka reissupostauksia on odottamassa vaikka kuinka, tähän väliin yksi erilainen! Sain todella mieluisan kutsun osallistua eBookersin kampanjaan Stadilaisten opas Helsinkiin, ja antamaan sivustolle Helsingistäni viisi vinkkiä. Olin viivana mukana, matka-asiat on parhaita, ja Helsinkiasiat rakkaita nekin nykyään. Mietin pitkään miten ollenkaan pystyn rajaamaan Helsingin hauskat asiat viiteen, mutta lopullinen tulos on oikeastaan juuri sen näköinen, mitä itse täällä teen. Ei matkaoppaiden suosituksia, vaan mun viikonlopun vieton näköisiä  – silti ihan varmasti sellaisia, joista myös Helsingissä vain käymässä oleva voi nauttia.

 

helsinkitips-4

helsinkitips-3

helsinkitips-2

 

1.
Nappaa hyvät lenkkarit ja nauti meri-Helsingistä iisillä kävelylenkillä Kaivopuistoon. Virittäydy tunnelmaan aloittamalla Kauppatorilta merestä noussutta Helsinkiä symboloivan herkän Havis Amanda –patsaan luota, ja jatka Etelärantaa merenrantaa seuraillen. Malta laivaterminaalien ohi, Ehrensvärdintietä pitkin, äläkä käänny takaisin ainakaan ennen kuin olet pysähtynyt jossakin eteentulevien kuppiloiden terasseista. Jos suinkin ehdit, kiipeä suurlähetystöjen seasta mäelle, ja pistäydy marsalkka Mannerheimin kotona. Hintaan kuuluu oma opastettu kierros.

 

helsinkitips-6

helsinkitips-5

 

2.
Helsingin keskusta on klassikko, mutta aina kun mahdollisuus on, loikkaa syrjään. Esimerkiksi Punavuoren Fredrikinkatu sivukatuineen ja Ullanlinnan Korkeavuorenkatu palkitsevat uniikkien pikkukauppojen paratiisilla. Käänny Korkeavuorenkadulle Etelä-Esplanadilta, äläkä jätä välistä pientä ja kaunista Design Museota. Nopeasti kierretty, inspiraatio taattu!

 

helsinkitipslonna

helsinkitipslonna-3

 

3.
Suomenlinnan saari on paikkansa visiittilistallasi ansainnut, mutta miksi et kurkkaisi vähemmän tunnettuihin ja pienempiin saariin yhtä lähellä? Kokeile esimerkiksi ihastuttavaa pikkuista Lonnaa. Tasokas ja mutkaton ravintola, upouusi saunarakennus ja vohvelibaari. Tarvitseeko kesäpäivältä muuta? Laiva vie Lonnalle kauppatorilta tasaisin väliajoin.

 

helsinkitips-7

 

4.
Jos saisin valita, viettäisin jokaisen iltani unohtuen johonkin Helsingin BW-ravintoloista, mielettömien fuusiokeittiöiden ja kekseliäiden drinkkien äärelle. Hemmottele siis itseäsi ja varaa pöytä ikisuosikki Gaijinista, taskuravun Farangista, lähi-itämäisestä Boulevard Socialista tai trendikkäästä Brondasta. Tilaa huoletta ruokalistaan vilkaisematta ravintolan oma menu, ja katsokin että on iso nälkä tai vaihtoehtoisesti iso määrä ystäviä mukana – ruoka ei nimittäin lopu kesken!

 

bar con ja korttelia-11

bar con ja korttelia 111

5.
Kampin kauppakeskus ei ehkä ole kovin uniikki, mutta yläkerrasta löytyy todellinen timantti. Viidennen kerroksen moderni ja monikasvoinen ravintolakerros Kortteli räjäyttää mielikuvasi ostoskeskuksen food courtista. Aamulla, lounaalla, brunssilla, illallisella, after workilla, etkoilla, bisneslounaalla, you name it. Siellä on kaikkea  – ja kaikki.

 

Kurkkaa nämä suositukseni, koko sivusto ja muiden bloggaajien vinkit täältä.

0 comments so far.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN