Gardens By The Bay

gardensbythebay-11

 

No nyt! Nyt se loma päättyi! Tultiin eilen aamulla kotiin reissusta, enkä ole juurikaan poistunut kotoa sen jälkeen. Ah, i h a n a a ! Jos joku voi olla vielä ihanampaa niin se, että ihan koko viikonlopun on satanut. En ollut edes rohjennut sitä toivoa! Sade kotipäivinä tai rauhallisina mökkipäivinä on parasta mitä voi olla. Nukuin eilisen päivän kokonaan, sateen ropinaa kuunnellessa, ja tänään jatkoin suunnilleen samaa laukkuja purkaessa ja kotia järjestäessä.

Loppuviikosta olin tulossa kotiin hyvilläkin mielin, mutta koneessa asia alkoi kääntyä. Ei vitsi sentään, miten pystyn taas sopeutumaan arkeen! Mahdotonta. Huomenna se nähdään.

Tänään on kulunut päivää myös kuvia järjestellessä, joten tännekin on luvassa hieman aikaisempia loogisempia matkapostauksia. Ainakin aikajärjestykseltään. Seuraavaa olisi nimittäin vielä tulossa:

– Singaporen man made nähtävyys: Gardens by the Bay (eli tämä :))
– Singaporen hotellimme, Julia Toivolan suosituksesta
– Vinkit Australian itärannikon miniroadtripille
– Surfers Paradise, missä kaikki on mahdollista
– Byron Bayn hotelli for wannabe-beach-people 
– South West Rocks: majakka, joka melkein voitti Byron Bayn
– Gold Coastin yllätys: sademetsät

– Varaa koko penthouse kahden erillisen huoneen hinnalla: Hong Kongin hotellimme 
– Miksi Hong Kong voitti tällä kertaa Singaporen

+ Yksi säälittävä asukuvapostaus (kuvissa ja asussa ei sinänsä mitään harmiteltavaa, mutta määrä on säälittävä!)

 

 

gardensbythebay-8

gardensbythebay

gardensbythebay-5

 

Singaporessa yhtenä kohteena oli tällä kertaa jokin useista puutarhoista. Päädyttiin helppoon: kokonaan rakennettuun, vastavalmistuneeseen Gardens by the Bayhin. Suhtauduin vähän epäilevästi ihan keskustassa Marina Bay Sands -hotellin tuntumassa sijaitsevaan puutarhaan juurikin siksi, että se oli keskustaan rakennettu. Ei siis luonnon synnyttämä lainkaan. Se siinä kuitenkin oli tarkoituskin, ja itse asiassa parasta.

Puisto koostuu upeista sisäpuutarhoista, joissa toisessa, korkeammassa, on sisällä sademetsä, vuori ja valtava sisävesiputous. Toisessa taas kukkia koko maailmasta. Ulkoalue oli tarkan järjestelmällisesti rakennettu, melko suuri vapaa-ajanviettokeskus. Kuumana päivänä ei tehnyt mieli kävellä ulkona, joten otettiin kunnon turrekonsti: puiston 20 minuutissa kiertävä juna. Hauskaa, helppoa, edullista. Sisäpuutarhat jäi kuitenkin vaikuttavimpina mieleen. Kävelymatka Marina Bay Sandsin hotelliin ja Shoppes at Marina Bay Sands -luksusostoskeskukseen on hyvin lyhyt. Kaiken kaikkiaan Gardens By The Bay yllätti hyvin, ja on ehdottomasti yhden puolipäivähämmästelyn arvoinen paikka.

(Gardens By The Bay ja sen sisäpuutarhat näkyvät muuten hyvin edellisen postauksen ‘Singapore second’ toisessa kuvassa. Se on otettu Marina Bay Sandsin näköalatasanteelta. Kaksi lasista, valtavaa kupua ovat puutarhat, ja puisto ympärillä tätä puistoa.)

 

gardensbythebay-7

gardensbythebay-2

gardensbythebay-4

gardensbythebay-10

7 comments so far.

7 responses to “Gardens By The Bay”

 1. Päivi says:

  Heippa, ollaan menossa tammikuussa mun 50 v synttäreitä viettämään yhelle saarelle ja mennessä ollaan pari päivää Singaporessa ja tullessakin yksi. Mitä paikkoja suosittelisit näin ekakertalaisille tuon lisäksi?

  • Eveliina says:

   Parissa päivässä Singaporessa kannattaa nauttia iltaisin jokirannan Clarke Quayn ja muiden Quayjen ravintolaelämästä, piipahtaa Marina Bay Sandsissa ja jossakin puutarhassa! Raffles -hotelli on ihan hauska, muttei kovin ihmeellinen loppujen lopuksi. Orchard Roadin ostoskatu on kiva, ja sen kyljessä oleva Emerald Hill (josta kirjoittelin pari postausta sitten) ihana kävellä ja katsella. Little India ja Chinatown voi kannattaa nähdä myös. Valitettavasti osaan suositella vain tällaisia aika turistipaikkoja, koska niissä on tullut itse käytyä…! 🙂 Oikein ihanaa matkaa ja onnea jo etukäteen! 🙂

 2. Marika says:

  Moikka, ihania kuvia ja voi vitsit miten matkakuume nostaa täällä päätään 🙂 Olen suuntaamassa mieheni kanssa Singaporeen kuukauden kuluttua ja tarkoituksena on viettää pari-kolme päivää Singaporessa ja suunnata sieltä sitten todennäköisesti Malesiaan. Siispä kaikki vinkit, ideat ja ehdotukset tuosta upeasta kaupungista on enemmän kuin tervetulleita! Toki kaikki muutkin vinkit Aasian suunnalla otetaan ilolla vastaan 🙂 Innolla jään odottamaan tulevia postauksia reissustanne! Mukavaa paluuta arkeen ja kivaa viikonalkua sinne!

  • Eveliina says:

   Voi vautsi ihana matka! Malesiassa en ole ennen ollutkaan, mutta haluaisin käydä! Edellisistä Singaporen -postauksistani muutaman vuoden takaa vinkkejä voi löytyä (joskin vanhoihin postauksiini on kuulemma hankala päästä, yritän korjata!). Jokiranta eli Clarke Quay ja muut Quayt on tosi suosittuja ja ihan käymisen arvoisia. Missata niitä tuskin edes pystyy! Marina Bay Sandsin näköalatasanne on kyllä hieno. Raffles -hotellin tunnelma on hauska, mutta ei itse asiassa ihan kovinkaan kummoinen paikka. Orchard Roadin shoppailukatu ja sen kyljessä oleva Emerald Hill, josta viimeksi kirjoittelin oli kivoja. Kannattaa myös piipahtaa Little Indiassa tai Chinatownissa, joista jälkimmäinen kivempi. Käytiin viimeksi myös yöeläintarhassa, joka oli tosi kiva. “Oikeat” puutarhat ja orkideapuutarhat jäi edelleen näkemättä, niihin haluan seuraavaksi! 🙂 Kiitos tosi paljon, samoin sinulle <3

  • Eveliina says:

   Moikka Marika taas – kokosin tuohon toiseen vastaukseeni toiselle kysyjälle nuo vanhatkin postaukseni Singaporesta! Toivottavasti löydät niistä vinkkejä 🙂

 3. Päivi says:

  Kiitos vinkeistä ja niitä vanhoja Singaporen postauksiasi olen minäkin yrittänyt käydä katsomassa… Kiitos vastauksista ja tsemppiä työhönpaluuseen sulle!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN