Nigellan chili-hunaja-lime-halloumisalaatti

halloumisalad-4

 

Joskus onnistun vahingossa surffailemaan kanavilla niin, että eksyn johonkin ruokaohjelmaan. Poikkeuksetta niistä innostun ja ihmettelen miksen katso niitä enemmän. Nigella Lawsonin, Jamie Oliverin ja Sikke Sumarin on lemppareita. Poimin niistä reseptejä johonkin laskunkulmaan ja teen heti. Harmikseni en koskaan niitä muista säilöä seuraavaan kertaan, mutta josko täällä blogissa pysyisi paremmassa tallessa.

En ole koskaan käsittänyt mansikoita suolaisessa ruuassa. Nyt jostain syystä niitä kuitenkin tähän halloumisalaattiin lisäsin, vaikkei ne edes kuuluneet ohjeeseen. Tulisen, makean ja kirpeän kastikkeen ja suolaisen juuston salaattiin ne kuitenkin sopikin tosi hyvin – vaikka edelleen mansikkani syön makeiden kanssa tai sellaisenaan mieluummin 😉

Tässä Nigellan halloumisalaatissa clue on kastikkeessa:

puolikkaan limen mehu
2-3 teelusikkaa hunajaa
3 tuoretta chiliä

Nigella käski pilkkomaan kaksi chiliä siemenineen ja yhden ilman, ja niin tein. Kaupan chileistä ei voi koskaan tietää kuinka tulisia ovat, ja tällä kertaa olisin voinut pilkkoa kaikki siemenineen. Joten elä reunalla ja pilko kaikki, jos edes vähän tulinen miellyttää.

Kaikki edellämainitut pikkukattilaan, sekoita koko ajan ja anna kiehahtaa kunnolla (varo, ettei kupli yli!). Madalla lämpöä ja anna kuplia vähän muutaman minuutin. Paista halloumit kuumalla pannulla, lisää salaatin päälle halloumit ja valuta niiden päälle kastiketta. Minä lisäsin vielä mansikat, vähän oliiviöljyä ja siemensekoitusta.

Ihanaa perjantaita ja viikonloppua sulle! Minä en tänäkään vuonna näe Flow’ta vaan aion hengailla viikonlopun kotona ja viedä veljentytöt Lintsille, jee! 🙂

 

halloumisalad-3

halloumisalad

halloumisalad-2

halloumisalad-5

2 comments so far.

2 responses to “Nigellan chili-hunaja-lime-halloumisalaatti”

  1. Oih, tää kastike kuulostaakin hyvältä! Mansikat maistuu mun mielestä ihanalle just halloumi-salaatissa tai sit Skifferin vuohenjuusto-mansikka pizzassa mut muuten mä kyllä kanssa syön mansikat ihan mansikkoina 😀

    • Eveliina says:

      On kyllä kokeilun arvoinen! Haha joo sama, tosin tuota kuuluisaa pizzaa en ole vielä päässyt testaamaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN