In Australia!

australiafirsts-4

 

Terkut Australiasta, oi vihdoin! On ollut tarkoitus ja into bloggailla reissusta useamminkin, ja jo ennenkin sitä. Aika on kuitenkin valunut ihan käsistä! Töissä meni vielä lähtöviikko ja lähtöpäiväkin ihan kokonaan, ja pakkailuissa vierähti viikon illat. Nyt on jo Singaporekin takana ja Ausseihin tosiaankin totutellaan – on tämä maailma vaan ihana. Koko maailma, matkustaminen!

Reissu sai tosi surkean ja stressaavan alun, kun lento peruttiin. Boardingajan jälkeen puolen tunnin välein sanottiin, että lisätietoa kohta, kunnes kello 02 yöllä viimeinen tieto, että lento ei lähde ja kaikki hotelliin. Siinä oli kaikkea säätöä, jota ei viitsi edes muistella, mutta lopulta oltiin Vantaan Flamingossa vasta neljän jälkeen yöllä. Sitten vielä soittelemaan Finnairille millä lennolla pääsisi seuraavaksi. Ja taivaan tähden onneksi soiteltiin – jos oltaisiin odotettu seuraavaan päivään kuten käskettiin, oltaisiin menetetty kaikki Singaporen päivät. Aamulla kun kanssamatkustajille oli käymässä niin.

Lopulta lennettiin Dohan kautta Singaporeen, jossa oltiin vuorokauden aiottua myöhemmin. Yksi laukkukin jäi Helsinkiin lisästressiä tuomaan, ja joka vaiheessa oli jotakin jännitettävää. Menetetyt rahat saadaan jossain vaiheessa takaisin, mutta menetettyä vuorokautta ei korvata. Pänni ja pahasti, silloin, mutta onneksi se on jo unohtunut. Singaporessa mentiin siis aika tukka putkella, mutta nähtiin ja koettiin kyllä tosi paljon. Niitä juttuja tulossa myöhemmin tännekin, kun reaaliajassa ei ehtinyt…!

Jo maanantai-iltana jatkettiin Brisbaneen, ja sillä matkalla kyllä jännitti. Ensimmäistä kertaa Australiassa, ensimmäistä kertaa näin kaukana. Tullessa taas stressimomentteja alkaen auton vuokrauksesta ja vasemmanpuoleisesta liikenteestä siihen, että lähdettiin sompailemaan sukulaisten tuttujen luokse avainten hakuun, ja vihdoin tätä itse paikkaa etsimään, yöunien jäätyä välistä. Selvittiin hienosti, ja päästiin vihdoin päivällä nukkumaan. Käytiin vain illalla syömässä ja tultiin takaisin yöunille, kellon ympäri.

Sukulaisten asunto täällä on ihana, Surfers Paradise ja ranta aivan mieletön! Olen yllättynyt monesta asiasta ja tavallaan en mistään. Täällä on jotenkin niin kliseisen ja klassisen aussimaista, etten osaa edes selittää. Ja mistä muka ihmeestä olen edes tiennyt millaista aussimaisuus on, kun en ole täällä koskaan ennen käynyt? En ole koskaan mitenkään tutustunut tähän kulttuuriin sen tarkemmin, katsonut leffoja täältä tai muuta sellaista? On se varmaan kuitenkin aika vahvasti näkynyt vaikka telkkarin kautta niin useasti, että jollakin tavalla kaikki onkin tuttua. Vähän niin kuin Yhdysvalloissa, kun ensimmäistä kertaa kävi: kuin iso leffalavaste.

Surffimeininki, aussienglanti, pisamaiset iloiset ihmiset, kilometrien hiekkaranta, lava-autot, liha grillissä. Jenkkeihin tätä menoa monin tavoin vertaisin. Fiilis on jotenkin sama mutta vielä enemmän laid-back. Surfers Paradise ja Gold Coast ylipäätään tosin onkin kai Australiankin lomakeskus, kaikkialla on rento tunnelma ja alue paikoin turistimainen. Off-season kuitenkin helpottaa, täällä on aika mukavan rauhallista ja ilma ei liian kuuma.

Tänään oli lomapäivä, jos Singaporessa olikin menoa aamusta iltaan. Pitkiä unia, pitkää hiekkarantalenkkiä, hyvää ruokaa ja miettimistä että mitäs nyt sitten täällä. Kaksi viikkoa <3

…ei tule riittämään!

 

australiafirsts

australiafirsts-3

australiafirsts-2

 

4 comments so far.

4 responses to “In Australia!”

 1. M says:

  Ah, nauttikaa siitä no worries-tunnelmasta ja Gold Coastista muutenkin. Kaipaan niin kovin tuolle rannalle. Viisi vuotta sitten siellä oltiin ja kaipaus takaisin on kova. Toivottavasti lähivuosina päästään sinne taas. Ps. Katselkaa rannalta, jos merellä näkyy valaita. Ne taitavat nyt tehdä matkaansa siitä ohi ja rannaltakin näkee, kun ne molskahtelevat veteen.

  • Eveliina says:

   Hei hyvin sanottu tuo no worries -tunnelma, kuvastaa juuri tätä! 🙂 kiitos, me nautimme todella <3 oi valaat! Kyllä!!

 2. Anonymous says:

  Millaiset kelit siellä on tähän aikaan vuodesta? 🙂

  • Eveliina says:

   Täällä on talvi! 🙂 Noin 18-28 astetta lämmintä, aurinkoa ja välillä lyhyitä sade- ja ukkoskuuroja…!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN