Neljä vinkkiä kesä-Tallinnaan

tallinntips-5

 

Vietettiin juhannuksen ensimmäiset päivät kahdestaan vähän ex tempore Tallinnassa. En ollut kovin innoissani suunnitelmasta alkuun, vaan harmitti tosi kovasti ettei päästy tänä vuonna Korppooseen. Reissusta tuli kuitenkin puoliyllättäen aivan kertakaikkisen ihana, paras Tallinnan -matka ikinä. Yhteinen aika on jäänyt viime aikoina kovin vähiin, ja jo kiireetöntä yhdessäoloa odotin kaikkein eniten.

Ohjelman oli tarkoitus olla ihan nollissa ja sitä se olikin. Tavoitteena oli löytää erinomainen hotelli, yhtä hyvä ruokapaikka ja pysytellä poissa kaupoista. Onnistui täydellisesti. Pienellä ennakkotutkailulla löydettiin Tallinnasta tällaiset mahtavat ja meille ihan uudet paikat:

 

LEIB RESTO & AED

Uus 31
leibresto.ee

Ravintola Leibistä olin lukenut useammasta blogista, ja oli kakkosvaihtoehtomme F-Hoonen ollessa täynnä. Telliskiven F-Hoonessa olen kerran käynyt, mutta Leibiltä ei ollut mitään suuria ennakko-odotuksia. Paikka osoittautui kuitenkin tosi hyväksi valinnaksi: oli aivan lähellä hotellia vanhassa kaupungissa, suljettu pihapiiri puistoineen oli kesäiltana satumainen, ja ruoka todella hyvää. Lista oli melko perus, mutta ruoka oli tehty tuoreista kauden lähituotteista, mikä on aina plussaa. Konstailematonta, erinomaista. Suositus erityisesti pihville ja GT:lle, Viron omalle Napuelle.

 

tallinntips-2

tallinntips-11

tallinntips-3

tallinntips-4

 

SCHLÖSSLE HOTEL

Pühavaimu 13/15
www.schloesslehotel.com

Schlössle Hotelista tuli juuri yksi lempihotelleistani. Vanhan kaupungin tyylikäs ja tasokas boutique -hotelli ystävällisellä ja huomioivalla palvelulla. Kaunis pihapiiri, ihanat huoneet ja yksityiskohdat tarkkaan harkittu. Sijainti loistava. Tänne uudelleen aivan varmasti!

 

tallinntips-12

tallinntips-16

tallinntips-15

Tarvitaan ehdottomasti tuollainen nappirahi lehtihyllyllä mökille!

tallinntips-14

tallinntips-18

tallinntips-17

 

GELATO LADIES

Uus 28/1

Tämä ei ollut ennakkoon mietitty paikka, mutta tuli vastaan lähestulkoon Leibiä vastapäätä matkalla ravintolaan. Päätettiin jättää illalliselta jälkkäri väliin ja mennä paluumatkalla tähän jäätelökahvilaan. Jäätelö ei pärjännyt italialaiselle gelatolle, mutta paikka oli niin hauska ja jätski sen verran hyvää, että tätä voi suositella helposti.

 

tallinntips-9

tallinntips-7

tallinntips-6

tallinntips-8

tallinntips-10

 

KADRIORGIN PUISTO

A. Weizenbergi 37
(ratikat 1 ja 3 Viru-keskuksen edestä suoraan itään, tai reilut kaksi kilometriä kävellen Narva Maanteetä)

Perjantaiksi oltiin toisistamme tietämättä googlanneet kivoja paikkoja ydinkeskustan (ja kauppojen) ulottumattomissa, ja samaten toisistamme tietämättä päädytty Kadriorgin puistoon. Miten en ole kuullut paikasta ennen! Päivä oli luvattu kauniiksi, ja kaivattiin kiireetöntä kävelyä ympäriinsä jossakin nätissä paikassa. Kadriorg täytti odotukset. Keskellä suurta puistoa on Pietari Suuren 1700 -luvulla rakennuttama palatsi, minkä lisäksi puistosta löytyy rauhallisten ja luonnollisten, valtavien puistoalueiden lisäksi museoita ja presidentin virka-asunto.

Museoista mainittakoon ainakin Viron taidemuseo Kumu, jossa tuli viime reissulla työporukan kanssa käytyä. Se teki todella, todella vaikutuksen. En tosin silloin bussikyydillä tajunnut, että Kumu on Kadriorgin puiston kyljessä. Puiston kulmassa on myös pieni japanilainen puutarha, pääportin lähettyvillä suurempi vesialue ja lasten lähinnä huvipuistolta vaikuttanut leikkipuisto. Kauniina juhannusaattona olin odottanut puiston kuhisevan porukkaa, mutta ei. Se oli lähes tyhjä, ja tarjosi meille mahtavan päivän kävellen, katsellen ja kuvaillen. Iso, iso suositus!

 

tallinntips-19

tallinntips-21

tallinntips-23

tallinntips-20

Palatsi näytti jotenkin ihan miniatyyrimallilta!

tallinntips-24

tallinntips-22

 

ps. Yksi asia reissusta saa negatiivisen suosituksen: ne pienimmät Tallinnaan matkaavat laivat! Merenkäynti tuntui semmoisessa tupaten täyteen ahdetussa pikkupurkissa vuoristoradalta helvetistä. Pelkäsin kuollakseni koko matkan, että nyt se uppoaa. Kun pelon seasta tajusin ihmetellä miksei minulla ole ollenkaan paha olo, tulihan sekin sieltä. Yök, aivan hirveä matka, mutta onneksi kotimatka oli parempi. Seuraavaksi kuitenkin isompi paatti! 

5 comments so far.

5 responses to “Neljä vinkkiä kesä-Tallinnaan”

 1. 101Dalmatialaista says:

  Todella kauniita kuvia, puisto alkoi heti houkuttaa!! Kiitos vinkeistä (:

 2. Pia says:

  Näistä vain Leib on tuttu, muut uusia tuttavuuksia ja ehdottomasti tutustumisen arvoisia, joten iso kiitos suosituksista! 🙂
  Ja vitsit miten kaunis tuo sinun valkoinen mekko, tai siis molemmat, mutta tuo jälkimmäinen oohh…siitä olikin ilmeisesti tulossa postausta myöhemmin. 🙂

  • Eveliina says:

   Hei onpa kiva kuulla! 🙂 Ehdottomasti kannattaa näissä piipahtaa! Ja voi kiitos, ihana kuulla! Joo kyllä, postausta tulossa on jo ihan pian 🙂 Se onkin ihan kesän lemppari!

 3. […] kaupungin itälaidalle. Tämän puiston ja siellä sijaitsevan kartanon Laura oli taasen löytänyt Eveliinan-blogista! Onneksi tälläisiä vinkkejä voi bongailla muiden blogeista sillä puisto oli niin kaunis ja […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN