Lähtisitkö uudelleen?

asuvekkihamerak-6

 

Aika usein sitä lukee ja kuulee jonkun sanovan, että “aina kun käydään Roomassa” tai “joka kerta kun olen Filippiineillä”. Joka kerta ihmettelen: miten ihmeessä? Miten joku pystyy matkustamaan niin usein, että voi mennä samaan paikkaan? En tule ajatelleeksi, että ehkä jotkut eivät käykään kovin usein uusissa paikoissa vaan menevät niinä harvempinakin matkustuskertoina samaan paikkaan. Ja sitten on tietysti ne onnekkaat, jotka matkustaa niin paljon, että ehtivät nähdä sekä uusia paikkoja että palata vanhoihin seitsemän kertaa siinä ajassa kun itse yhden. Itse sanon lähinnä että “aina kun Tallinnassa” tai “joka kerta Naantalissa”.

Se on joku pakottava tarve: saada nähdä jotain uutta! Mitä tuolla on, miltä siellä näyttää, miltä tuoksuu, maistuu, tuntuu? Joka kerta se on myös vähän stressaavaa. Kokonaan tuntemattomaan hypätessä on aina extrajännitys, joka viekin energiaa. Alkaen siitä miettimisestä että mistä saa taksin tai junan tai bussin, verrattuna siihen että jo Helsinki-Vantaalla tietää mihin kyytiin hyppää laukkuhihnan päästä perillä. Ymmärrän siis hyvin, että olisi aika ihana palata samoihin maisemiin. Varsinkin kun viikossa tai parissa ei tule nähtyä oikeasti yhtikäs mitään. Aina riittää nähtävää samassa kaupungissa, maasta nyt puhumattakaan.

Samoissa paikoissa lähilahtia kauempana olen ollut oikeasti vain Italian häämaisemissa sen kaksi kertaa, kolme kertaa Roomassa ja viisi kertaa Pekingissä. Brysselissä tietysti monesti ja joissakin Euroopan maissa, joita ei kyllä melkein lasketa kun sillä ensimmäisellä autoreissulla taisin olla kymmenen. Ja kaksi kertaa Jenkeissä joissakin paikoissa, joihin palattiin roadtripillä vaihtokevääni jälkeen. Ja onhan siinä – arkimaisemiin eroa, mutta se stressaava uuden edessä oleminen kokonaan poissa. Siispä loman varsinainen rentoilumerkitys tulisikin paljon paremmin käyttöön kun menisikin samoihin paikkoihin. Ja ehkä tunnustaa sekin, että ei kaikkia maailmankolkkia tule ehkä elämän aikana kuitenkaan koluttua.

Aina kun lähdetään jostakin paikasta pois, ajattelen automaattisesti että “seuraavan kerran kun tullaan tänne” niin teen noin tai näin. Seuraavan kerran kun tullaan, voidaan mennä sitten tuonne, eikä tätä juttua tarvitse enää tehdä.  Toisaalta jo paluulennolla luin kolme Mondoa silmät kiiluen seuraavasta ihan uudesta paikasta. Loistava idea tuo muuten: lukea matkajuttuja jo kotiin palatessa! Säilyy haaveet tähtäimessä. Zoomailin Montenegroa juhannukseksi ja Brisbanea alkusyksyksi – suunnitelmista puuttuu enää vain aika ja raha..

Lähtisinkö Arabiemiraatteihin uudelleen? Lähtisin. Kohde oli niin helppo aikaeron vähyyden, leppeän lämmön ja lyhyen lennon vuoksi, ja toisaalta nähtävää myös vielä jäi. Vaikka viikon aikana vietettiin kaksi päivää Dubaissa, koen että silti oltiin lomalla Ras Al-Khaimahissa. Lähtisin siis ilomielin kokonaan Dubaihin uudelleen, tammi-helmikuussa esimerkiksi kun siellä kuulemma on joku alennusaika kaupoissa. Shoppailutaivas kun se oli, mutta juuri mitään ei tullut ostettua kalliiden hintojen vuoksi. (Paitsi muuten tämän hameen ostin! Etsin tätä ihan villinä Helsingistä ennen reissua että olisin saanut sen lomalle mukaan, mutta en löytänyt. Tein myös paniikkitilauksen Zarasta vastaavalle, mutta sekään ei ehtinyt matkalle. Kunnes siellä hiekkakaupunkimme keskellä oli H&M, siellä etummaisessa rekissä yksi tällainen hame ja se oli kokoani! Maksoi 10 euroa enemmän kuin Suomessa, mutta siinä kohtaa se oli sen arvoista! Jes!)

Lisäksi Abu Dhabi kiinnostaisi kovasti – se upea moskeija jäi näkemättä kokonaan. Aika hauska olisi lähteä Emiraattien suunnille jollekin aurinko- ja shoppailulomalle vaikka jollain tyttöporukalla. Kuka lähtee? 😀

asuvekkihamerak-20

asuvekkihamerak-17

asuvekkihamerak-4

asuvekkihamerak-16

asuvekkihamerak-14

asuvekkihamerak-7

asuvekkihamerak-19

asuvekkihamerak-2

asuvekkihamerak-22

asuvekkihamerak-5

H&M skirt
Zara top
Tommy Hilfiger shoes
Gucci bag
Marc by Marc Jacobs bracelets

14 comments so far.

14 responses to “Lähtisitkö uudelleen?”

 1. Anonymous says:

  Entä Ras Al-Khaimah, matkustaisitko juuri sinne uudelleen? Entä hotelli, suositteletko? Onko siellä kohteessa mitään tekemistä?

  • Eveliina says:

   En välttämättä – aiemmissa postauksissa sitä vähän sivusinkin, että hotelli ei ollut loppujen lopuksi kovin mieluinen. Todella suuri ja “massamainen”, hieman kulunutkin. Vaikka meidän loma oli kiva, uudelleen en menisi. Ras Al-Khaimahissa ei ollut ei sitten yhtikäs mitään tekemistä 😀 Jotain vesipuistoja oli ja muutama pieni ostoskeskus, ei muuta. Safarilla toki käytiin aavikolla, aavikkoa on kaikkialla! Ja karting-rata löytyi Mr:lle 🙂 Tulossa on vielä pieni yhteenvetopostaus matkasta!

 2. Reetta says:

  Olisiihan se tosiaan kiva jos tosiaan voisi niin paljon matkustaa, että voisi käydä samoissa paikoissa sekä uusissa paikoissa usein. En tiedä mikä mulla on, mutta veri vetää eniten aina Espanjaan, siellä on sitä jotain. Toki haluan nähdä muutakin. Dubaissa tai muissakaan Emiraateissa en ole koskaan käynyt ja sinne mieli tekisi. Mä voin siis lähteä 😀

  • Eveliina says:

   No niinpä! Jotkut tutut paikat on tosiaan koukuttavia ja siinä tuttuudessa on aina hyvät puolensa! Emiraatit oli tosi kiva kohde, suosittelen kyllä!

 3. Sandra says:

  Mulla on toi ihan sama, ettei kovinkaan moneen paikkaan tuu toista kertaa matkustettua, kun maailmassa riittää niin paljon nähtävää, eikä kaikkee ehdi näkemään, vaikka aina reissaisikin uuteen kohteeseen. Harmillista sinänsä, koska paljon on ihania paikkoja tullut nähtyä, ja osaan niistä olisi niiiin kiva palata uudestaankin. Toki esim. vaihtari- /au pair -kohteet on just tuollaisia, joissa on tullut käytyä useemminkin, kun niissä tuli asuttua pidempään.

  Täältä peukku tyttöjen yhdistetetylle aurinko- ja shoppailureissulle Emiraatteihin! 🙂 Meistä se oli just täydellinen kohde tyttöjenreissulle, joskin shoppailu jäi meilläkin usein Suomea kalliimpien hintojen takia vähäiseksi :D. Ajmania voisin lämpimästi suositella aurinko-osuudelle, jos tavoitteena on vaan relata ja nauttia auringosta.. Majoituttiin siellä Kempinskissä, ja se hotellin oma biitsi oli aivan täydellinen <3, eikä hotellissakaan ollut valittamista, vaikka se ehkä kulta-aikansa onkin jo nähnyt ja kaipaisi paikoitellen pientä freesausta. Dubaihin sieltä hurautti ruuhka-aikaan n. 45 min, joten ei paha matka sinnekään.

  Ihanilta kuulostaa sun Mondo-haaveilut! 🙂 Toivottavasti pääsette niitä ennemmin tai myöhemmin toteuttamaan.

  Ihanaa pääsiäistä! 🙂

  • Eveliina says:

   No niinpä! 🙂 Joo just tuollainen reissu Emiraatteihin voisi olla ihan paras! Ajman tosiaan oli tosi lähellä Dubaita, musta tuntuu että ihan siinä kyljessä – RAK kun oli huomattavasti kauempana. Hyvä tietää, kiitos vinkistä! Samoin sinulle! <3

 4. Kata says:

  Mä olen niitä, jotka matkaa usein samoihin paikkoihin! Mulla “ongelmana” on se, että on niin valtavasti paikkoja, joita haluaisin nähdä, että iskee valinnan vaikeus. Sitten päädynkin sukuloimaan/ näkemään kavereita, johonkin tuttuun paikkaan. Toki uusiakin kohteita tulee välillä! Jotenkin tuntuu vaan, että matkustelin huomattavasti enemmän opiskeluaikoina, silloin pystyi lähtemään millon vaan eikä vastuu painanut!

 5. 101Dalmatialaista says:

  Ihana asu!! *sydänsilmäemoji*

  Heh, sitten on niitä ihmisiä (esimerkiksi minä) jotka sanovat “aina” ja “joka kerta” vaikka kertoja tosiaan olisi vain muutama 😀 Paikkoina erityisesti Lontoo ja Englanti vetää minua aina puoleensa, mutta tuntuu että mitä enemmän tutkii ja matkustaa, sitä uteliaammaksi tulee ja paremmin huomaa kaikki mahdollisuudet – ja kohta sitä olisikin innolla menossa ihan kaikkialle (:

  Haluaisin käydä ainakin kerran jokaisella mantereella!!

  • Eveliina says:

   Oo kiitos paljon <3 Niin no sekin on muuten juu totta! 😀 Niin minäkin, tuo on yksi tavoite ehdottomasti!

 6. Laura says:

  Mä olen usein ajatellut, että en matkustaisi kahdesti samaan paikkaan, koska nähtävää tällä pallolla on niin paljon. Mutta todellisuudessa olen huomannut, että useammassakin paikassa on tullut käytyä kahdesti. Kesällä Kroatiaan jo kolmannen kerran. 🙂 Tuo kaksi kertaa on oikeastaan aika hyvä määrä käydä paikoissa. Eka kerta menee uusien juttujen ihmettelyyn. Toisella kertaa voikin hengailla rennommin, kun moni asia ja reitti on jo tuttuja.

  Matkoista haaveilu ja matkakuume on kroonista. Oli on levoton, jos ei mitään reissua tai edes lentoja ole varattuna.

  Tulevana kesänä tiedossa Ahvenanmaa, Tukholma ja Kroatia. Syksyllä houkuttaisi New York ( toista kertaa 😉 )

  Kiitos kivasta blogista! Seuraan ahkerasti, mutta kimmentoin vissiin toista kertaa. Odottelen kovasti mökkipostauksiasi, mökki-ihminen kun itsekin olen.

  Mukavaa pääsiäistä!

  • Eveliina says:

   Loppujen lopuksi kun itse kirjoitin tätä postausta, huomasin, että onhan sitä tullutkin käytyä useampia kertoja joissakin paikoissa 🙂 Kroatia olisi ehdottomasti hieno! Ihan sama juttu, lentoliput olisi oltava taskussa, ettei ihan hermostu, haha! 😀 Kuulostaa ihanalta sun matkasuunnitelmat! NY on tosi korkealla tahtolistalla mullakin! Voi kiitos, aivan ihana kuulla! Mökkipostauksia ihan varmasti tulossa lisää! Samoin sinullekin <3

 7. Karoliina says:

  Oletko ollut tyytyväinen uuteen laukkuusi? Pohdin myisikö neverfullin ja ostaisi tuon tilalle. Neverfullini jäänyt tosi vähälle käytölle enkä juurikaan kanna tavaraa mukana. Kiitos avusta! 🙂

  • Eveliina says:

   Tarkoitatko Guccin Sohoa vai Givenchy Antigonaa? 🙂 Olen ollut molempiin tosi tosi tyytyväinen! Soho Disco on yllättävän tilava, ja malliltaan täydellisen rento mutta kaunis! Neverfullin myyntiä itsekin mietin ja oikeastaan jo sovin kaupoista kun jänistin sittenkin! Tajusin, että sellaista ei-nahkaista tarvitsee aina, matkoilla vähintäänkin. Päätin siis pitää sen, ja säästää vain hieman pidempään sitten nahkaiseen shopperiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN