Dubai day

dubaiday-6

 

Oi hitsi. Dubai oli melkein liikaa. Kaikkea liikaa! Upea paikka – ja outo. Outo samalla tavalla kuin tämä kokonaan eri päivänä puhuttavissa oleva Ras Al-Khaimah, jossa me majoitutaan. Kumpikin on noussut hiekkakasaan, mutta Dubai näyttää siltä kuin sinne olisi yksi päivä keksitty pinota kaikki maailman raha, ja kasvattaa siitä kaiken grandiöösin koti. Ja niin on tainnut käydäkin?

Vietettiin siis Dubaissa eilinen keskiviikkopäivä kokonaan. Matkaa Ras Al-Khaimahista on Ajmanin emiraatin läpi sata kilometriä, mutta silti matkaan taittui mennessä kaksi ja puoli, tullessa kolme tuntia. Jos olisi se tiedetty, ei ehkä oltaisi jaksettu lähteä keskiviikkona erikseen, lauantai kun tullaan kuitenkin siellä viettämään. Ruuhkiakin tiellä oli, etenkin paluumatkalla, jolloin ensimmäistä kolmeakymmentä kilometriä taitettiin puolitoista tuntia, mutta jollakin käsittämättömällä tavalla tietkin ainakin täällä RAKin puolella on jotenkin niin kummia, että matkaan vain taittui aikaa uskomattoman paljon. Kun kaikki on rakennettu vain autoille, myös autoilusta tulee vähän hankalaa. Samalla tavalla kuin Amerikassa: haluat mennä tien toisella puolella olevaan kauppaan, jonne olisi jalan 20 metriä, mutta koska suojateitä ja kävelyteitä ei ole, joudut hyppäämään autoon ja ajamaan viisi kilometriä kaikkine liittymineen ja u-käännösmutkineen että pääset perille.

Dubai itsessään oli kyllä tosiaan huisi, ja näkemisen arvoinen. Manailin tosin, etten ole ikinä lähtenyt mihinkään näin huonosti valmistautuneena – kun bussi klo 12 jätti Dubai Mallille, ei ollut meillä aavistustakaan miten ja missä seuraavat seitsemän tuntia vietettäisiin. Minne mennä, mitä tehdä, mitä nähdä, ei karttaa, ei ilmansuuntia, ei mitään. Maailman suurin ostoskeskus Dubai Mall tosin olisi vienyt päivän – viikon – helposti, enkä edes yritä kuvailla mitä kaikkea se piti jo sillä pintaraapaisulla sisällään. Kaikkea – kaikkea! Ei ollut aikomustakaan shoppailla, eikä siihen olisi oikein pystynytkään kaikelta äimistelyltä. Valtava akvaario, jossa haita ja rauskuja – mitä hullumpia ja ihanampia ravintoloita ja kahviloita – liikkeitä toisensa perään, monessa siivessä, kerroksessa – luksusta, satumaailmoja, vesiputouksia..

Se oltiin päätetty, että Burj Khalifaan, maailman korkeimpaan rakennukseen ei kiivetä. Ei jonottamisia tähän yhteen päivään. Korkeat näköalat on toki upeita, mutta ollaan niitä jonkin verran nähty, ja niissä on myös aina se huono puoli, että itse rakennusta ei näe! Ja etenkin tämän tosiaankin haluaa nähdä. Mallin ympäriltä Burj Khalifaan on monta upeaa näköalaa, vaikka olin alunperin ajatellut, että se häviää muiden pilvenpiirtäjien keskelle.

Rakennukset muutenkin oli koko päivän ihastelun kohde. Kaupunki on onnistuttu pitämään väljänä ja rakennukset hämmästytti toinen toisensa perään. Menossa on varmaan jokin kisa: suunnittele hulluimman muotoinen pilvenpiirtäjä Dubaihin – kyllä joku sen rakentaa. Mallin ja Burj Khalifan jälkeen otettiin metro Dubai Marinaan, jossa Mr:n ajatus oli nähdä autoja ja veneitä. Yllätys oli, että maailman suurimman ostoskeskuksen alla ei ole metroasemaa, vaan Dubai Mallin metroasema oli kaukana kävelyputkien päässä. Vielä isompi yllätys oli, että Marina on 30 kilometrin päässä itse keskustasta. Sinne päästyämme palloiltiin taas, mutta kyseltiin vähän ja päädyttiin Marina Mallin (jälleen ostoskeskus) edustalle. Minä vähän uuvahdin ja jäin vain penkille istuskelemaan kun Mr. hetken päästä tuli takaisin ja oli löytänyt jonkun venekuskin ihan siitä vierestä. Turisteja ei jostain syystä ollut juuri lainkaan, ja saatiinkin koko cruisailuvene meille kaksin käyttöön tosi edullisesti.

Veneajelu osoittautuikin ihan huippujutuksi! Ei tarvinnut kävellä yhtään enää, ja pääsi näkemään veden päältä Marinaa, Jumeirahin rantaa, upeat hotellit ja niiden edustalle ankkuroidut järjettömät jahdit, joiden kansilla miljardöörit pitivät hippojaan. Ei oikein silmiään meinannut uskoa. Useimmiten ei voinut kuin nauraa ja siunailla mitä seuraavan nurkan takaa silmien eteen voikaan enää tulla. Rahaa! Rahaa, ja vielä lisää rahaa! Mitä hulluja hulluja asioita rahalla keksii hankkia, rakentaa ja tehdä, täällä sitä on. Tuntui aika kummalliselta.

Pari päivää vielä – lauantaina uudestaan Dubaihin vielä viimeiseksi päiväksi ja yöksi ennen kotiin paluuta!

 

dubaiday-12

dubaiday-10

dubaiday-2

dubaiday-9

dubaiday-3

dubaiday-5

dubaiday

dubaiday-8

dubaiday-7

dubaiday-11

10 comments so far.

10 responses to “Dubai day”

 1. Sandra says:

  Ihan samanlaisia fiiliksiä tuli mullekin Dubaista. Majoituttiin Dubai Marinassa muutama päivä meidän loppulomasta. Tykkäsin kyllä kovasti tuosta Marinan alueesta, mutta taksireitti Dubai Mallille ja takaisin tuli tosiaan tutuksi noiden päivien aikana ;D. Dubaista tuntuu löytyvän kaikkea, mitä voi kuvitella ja mitä ei edes voi kuvitella – aika huima paikka! Jos haluaisin kunnolla shoppailemaan (ei välttämättä luksusta),
  menisin ehkä just siihen Marina Malliin. Se oli tosi looginen ja simppeli Dubai Mallin jälkeen, Mall of the Emiratesista puhumattakaan. Ähkyhän noissa kahdeksi viimeksi mainitussa iskee – ei tiedä, mistä aloittaa :D.

  Dubai oli mahtava nähdä, mutta enemmän viihdyin kyllä meidän Ajmanin resortissa <3

  Ihanaa loppulomaa teille! 🙂 Vaikuttaa just ihanalta rentoutumispaikalta toi teidän resortti! <3

  • Eveliina says:

   Joo niinpä! Hinnat vaan on aika kohdillaan, shoppailemaan ei oikein houkuta ollenkaan :O johonkin aleaikaan sitten! 😀 metrokin tosiaan kesti tosi yllättävän kauan noiden kahden välillä! Kiitos, loppujen lopuksi tämä on ihan ok vaikkei ehkä kivoin hotelli missä ollaan oltu – mutta ajaa hyvin lokoilutarkoituksensa 🙂 ja tunnistan hyvin mitä tarkoitat, minäkin viihdyn tällaisissa paikoissa niin hyvin, enkä paljon aktiviteetteja joka päivälle kaipaa 😀

 2. Sade says:

  30 km matkaa Marinaan? ??? En tiennyt minäkään.

  • Eveliina says:

   Joo! Hurja matka! Metrollakin kesti aika kauan, taksista en tiedä. Metro toki tosi kätevä!

 3. 101Dalmatialaista says:

  Ihana reissupostaus taas sinulta! Kirjoitat upeasti ja kuvat kruunaavat kaiken (:

 4. Mira says:

  Upeita kuvia! Dubai on ollut pitkään reissulistalla, kiva lukea muiden kokemuksia!

  • Eveliina says:

   Voi kiitos paljon! Niin se oli minullakin, vuosia! Mutta kyllä kannatti: tosi helppo ja upea kohde! Aikaeroa ei mitään, lyhyt lento ja kokonaan eri maailma.

 5. Tuttuja maisemia! Me oltiin just tuolla Marinan lähellä ja sieltä oli tosiaan yllättävän pitkä matka joka paikkaan. Lisäksi 40 asteen helle silloin vei vähän voimia 😀 Dubai on tosiaan todella jännä paikka, ei vastaavaa oikein ole! Toivottavasti on ollut rentouttava loma, kovasti haaveilen jostain pikku irtiotosta kaiken työkaaoksen keskelle… 🙂

  • Eveliina says:

   Apua mikä kuumuus! Mä juuri pelkäsin tuollaisia lukemia, mutta ilma oli päinvastoin ihan huikean ihana, paras rantalomalla ikinä! Sopivan lämmin, muttei yhtään liian kuuma eikä kostea. Ja tosiaan, Dubai on ihan ainutlaatuinen, ei toista vastaavaa varmasti löydy! Loma oli ah ihana <3 Teki NIIN hyvää! Mutta niin mäkin haaveilen heti uudesta! 😀 Aina!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN