A couple of firsts in Ras Al-Khaimah

outfit RAK

Kaikkialla on hirveästi apteekkeja.

Ras Al-Khaimah on todella kummallinen sekoitus slummia ja Bollywoodia.
Pinkki barbipalatsi kultaisine ikkunoineen, vieressä pellistä kyhätty autokatos tyhjällä teollisuustontilla.

Apteekkien vieressä on riveittäin laatoitus- ja tiskihanakauppoja. Laattakauppa, laattakauppa, apteekki, kristallikruunukauppa, laattakauppa, hanakauppa, apteekki, apteekki, apteekki-hanakauppa-laattakauppa.

Kävellä ei voi, koska jalkakäytäviä ei ole.
Autoille on aavikon pikkukaupungissa kuusikaistaiset tiet.
Ihmeellisen jenkkiä.

Joka paikassa tuoksuu joku suitsuke.
Kummallisen intialaista.
Vaiko sittenkin lähi-itämäistä vain?
Vannon, että hotellihuoneen ilmastoinnistakin tuupataan jotakin mirhamia happeen.

Burkat, niqabit ja miesten häikivän valkoiset kaavut (käytän varmasti termejä aivan väärin, apua!) on olleet sittenkin kaikista uusin kokemus nähdä. Yritän olla tuijottamatta. Olen häkeltynyt siitä miten tällainen asia voikin olla minulle näin uutta?Harmittaa, etten tunne kulttuuria tarpeeksi hyvin: miksi jotkut pukeutuvat tuolla tavalla, toiset taas tuolla? Mikä ero huiveilla, hunnuilla ja kaavuilla olikaan – nämä pitäisi tietää! Hävettää taas. Onhan minulla sentään polvet piilossa?

Autot on amerikkalaisia, isoja, valkoisia ja niissä on mustat ikkunat. Kaikki paitsi tuulilasi.

Mitä on se savun ja homeen makuinen valkoinen asia, jota kaikki täällä syövät? En muista enää nimeä, täytyy aamiaisella katsoa.

Meri on ihan tyyni. Vietnamissa se aina aaltosi. Huomaan vertaavani paikkaa Vietnamin piilopaikkaamme. Hotellia aika kaihoisinkin mielin.

Ilma on odotettua lempeämpi. Ihanaa.

Totuus Harry Quebertin tapauksesta -kirja on odotettua (ja hehkutettua) laimeampi. Tylsää.

Mutta ihanaa kun on aikaa lukea. Ja olla yhdessä. Antaa katseen ja ajatusten lipua. Toinen konttaa hotellin ulkovaloja tutkimassa, kirjaa löydöksensä mökkiä varten, minä suunnittelen pitempää pakoa ulkomaille. Mietin mikä kaikki elämässä onkaan hyvin. Ajattelen miltä lämpö tuntuu iholla. Huokaukselta.

Iho on huomattavasti parempi jo.

Ilman meikkiä on aika vapauttavaa – ja alastonta – olla koko ajan.

Resort-hotellien aamujoogat on niin mua varten. Kunnon joogit tikahtuisivat asanoihinsa jos näkisivät, minä nautin keppoisista venyttelyistä ja sinne päin aurinkotervehdyksistä. Ihan päin honkia ja ihan todella relaavaa.

Keskiviikkona Dubaihin, vieläköhän siellä palaa?

Terkkuja kotiin!

outfit RAK-3

outfit RAK-7

outfit RAK-4

outfit RAK-10

outfit RAK-6

outfit RAK-8

outfit RAK-2

Cos dress
Vagabond shoes
Lindex hat
Tine K home bag
Ralph Lauren sunnies

12 comments so far.

12 responses to “A couple of firsts in Ras Al-Khaimah”

 1. MD says:

  Mukavaa loman jatkoa, nauttikaa! 🙂

 2. Linda says:

  Moikka Eve, olisinpa tajunut antaa sinulle lukuun todella hyvän ja viihdyttävästi kirjoitetun kulttuurioppaan Arabiemiraatteihin. Ensi kerralla. 🙂 Jos ehditte, suosittelen käymään Sheikh Mohammed Center for Cultural Understanding, siellä mm. mahdollisuus lounaaseen ja antoisiin keskusteluihin. https://www.tripadvisor.fi/Attraction_Review-g295424-d1898899-Reviews-Sheikh_Mohammed_Centre_for_Cultural_Understanding-Dubai_Emirate_of_Dubai.html
  Paikka antaa mahdollisuuden oppia ja kuulla kulttuurista, tavoista ja islamista. Parasta tietenkin, jos pääsette keskustelemaan paikallisen emiraatin kanssa.
  Ihanaa lomaa!

  • Eveliina says:

   Voi että niinpä! Mikä se kirja on? Voisin mielelläni hankkia sellaisen! Kiitos vinkistä 🙂

 3. Lämpö, lukeminen ja rentoutuminen kuulostaa ihanalta! Juurikin niiltä asioilta joita odotamme omalta lomaltamme (enää kaksi viikkoa seuraavaan lomaan, yesh!). Ja aamujooga kuulostaa ihanan lempeältä tavalta aloittaa aamu. Mukavaa ja aurinkoista loppulomaa!

 4. H says:

  Ihana valo. Ja lämpö.

  Kommentoin vielä tuota Basiron -asiaa. Siskoni, jolla on atooppinen herkkä iho, sai Basibactista kamalan allergisen reaktion, kun laittoi voidetta kasvoille ihottumaan (silmät muurautuivat umpeen). Lääkäri totesi allergisen reaktion ja kehotti karttamaan muitakin Basi-alkuisia voiteita, kun niissä on sama vaikuttava aine. Eli ehkäpä sinun myös kannattaa vastaisuudessa karttaa näitä.

 5. Anna says:

  Hyvin olit kuvannut tuon Ras Al-Kaimahin tunnelmaa tekstiisi 🙂

 6. Hauskasti kuvailtu. Ja kiva tuo mekko.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN