Tervetuloa!

tervetuloa

Samalla (aika mielikuvituksettomalla) sanalla alkoi ihan ensimmäinen blogipostaukseni neljä ja puoli vuotta sitten. Sittemmin olen tehnyt blogiin paljon muutoksia, yhden suuremman taitavan Idan avustuksella kaksi vuotta sitten. Tämä on kuitenkin uudistuksista suurin, ja tietyllä tavalla haluan ajatella tämän niin, että aloitan paljon puhtaalta pöydältä. En kuitenkaan kovin paljon oikeasti, koska varmasti kirjoittelen ja kuvaan jatkossakin ihan samoista aiheista, mutta ajatuksen tasolla. Uusia juttuja tänne. Vaihtelua, eteenpäin.

Siksi, tervetuloa.

Konkreettisia muutoksia on ihan pelkän ulkoasun lisäksi paljonkin. Blogin nimen vaihtuminen vähän on ehkä näkyvistä asioista yksi isoimmista, joskaan se ei minusta tunnu kovin isolta muutokselta. Pikemminkin siltä, että tämä oli aika luonnollinen asia. Olen ihan alusta asti pitänyt entistä blogin nimeä vähän nolona. Aika ylimielisen kuuloisena, vaikkei se sen ajatus koskaan ollut. Lisäksi ihan silloin alkuun en postannut blogissa omalla nimelläni vaikka kasvoillani alusta asti, mutta nyt etunimeni on ihan luonnollisesti ollut täällä jo kauan. Kuitenkaan en halunnut koko nimeäni edelleenkään käyttää, ja toisaalta säilyttää jotakin siitä vanhastakin nimestä. Tämä se siis luonnollisesti oli, enkä edes miettinyt muita vaihtoehtoja.

Seuraavat isot asiat on Bloggerista WordPressiin siirtyminen, sekä sitä myötä blogin osoitteen muuttaminen. Enkä voi kuin toivoa, että teistä lukijoista suurin osa pysyisi mukana…! Erosin samalla myös Indiedaysin blogiyhteisöstä, johon olen kuulunut muutaman vuoden. Olin tosi innoissani heidän pyynnöstään silloin joskus, ja alkuun se vaikutti jännittävältä. Nyt kuitenkin koen, että puhtaalta pöydältä tämäkin tilanne tässä vaiheessa on hyvä aloittaa. Katsotaan mahdollisesti joskus asioita uudelleen.

Muut muutokset onkin vaikkakin konkreettisia, asiana ehkä pienempiä kuten ulkoasun muutos, reilusti isompi kuvakoko, sekä uudet kuvausjutut, joita opettelen koko ajan. Siinä en kuitenkaan koskaan ole valmis, joten siellä puolen ei mikään kovin kertarysäyksellä muutu. Tai oikeastaan – muuttuu koko ajan.

Blogi avattiin yhtenä lyhyenä iltapäivänä kaksi viikkoa sitten veljeni kanssa kertaheitolla, muutamassa tunnissa sivut oli valmiit ja vanhat postaukset bloggerista siirretty tänne.  Mutta kuten aina, teemaa on muokattu sittemmin jonkin verran, ja kaikkein isoimman työn aiheutti vanhojen postausten muokkaaminen. Vaikka kuvat ja teksti sinänsä on siirtyneet kaikista vanhoista postauksista tänne, ovat ne sikinsokin: kuvat ja tekstit vanhoissa postauksissa on sekaisin ja heittelee ihan miten sattuu. Tässä siis suurin syy miksi en ole avannut tätä tätä ennen. Kävin jokaisen vanhan postauksen yksitellen käsin läpi, ja jouduin muokkaamaan uudelleen joitakin kuviakin (niitä, joista alkuperäiset on jäljellä – en ole näköjään ollut kovin johdonmukainen vanhojen kuvien säästämisen suhteen…).

Pääsin näissä kahdessa viikossa vain tämän vuoden alkuun, mutta nyt ajattelin, että olkoot, jatkan sitä ehkä jossain vaiheessa, mutta nyt mennään eteenpäin! Kaikkia kiinnostaa uudet jutut, ja niin minuakin! Uusia postauksia siis vain ja palaan päivittämään niitä vanhoja jos siltä tuntuu (ne kertaalleen käsitellytkin voi olla edelleen hullusti). Meinasin myös heivata ihan vanhimmat postaukset kokonaan, mutta en nyt kuitenkaan. Ne on hirveän noloja, mutta ehkä se ei haittaa.

Tein myös muita havaintoja, kun käsittelin edes tämän vuoden postauksia taaksepäin. Kirjoitan ihan hirvittävän paatoksellisesti. Kaikki on aina ihanaa, ja mahtavaa ja sydämiä. Poseeraukset on pelkkiä maneereja. Ja aiheet aika höttöä elämän oikeasti tärkeiden asioiden rinnalla. Eikä niiden sisällössä ole mitään punaista lankaa. Toisaalta enimmät heilahtelut on jääneet taakse (enää en kirjoittaisi Yhdysvaltain politiikasta) ja toisaalta olen aina pitäytynyt siinä, etten haluakaan lokeroida tätä mihinkään. Tätä tosin jään miettimään, pitäisikö kuitenkin tarkemmin.

Niin ja mökkiblogin asiat siirtyy sittenkin tähän yhteen ja samaan. Kaksi erillistä blogia ei kuitenkaan toiminut. Tuntui, että intoa oli ja on blogata kummastakin aiheesta, mutta kahdelle blogille aika ei tahtonut jakautua. Sain myös palautetta siitä, että kyllä lukijoita kiinnostaa lukea tästäkin aiheesta, ja toisaalta ellei, ne postaukset voi ohittaa. Ja niin, senkin havainnon tein, että tuolta rakennuksilta on tosi vaikea saada hyviä ja kauniita kuvia… Kaikki on sitä maisemaa ja lautapinoja. Tähän täytyy panostaa! Dokumentoida sitä tilannetta kun kuitenkin haluan, mutta en tylsällä tavalla. Entiset Kaitholmenin postaukset löytyy villa project -tagin alta.

Täällä on vielä muutamia muitakin korjattavia asioita, kuin vanhat postaukset, mutta siitäkin ajattelin, että hiotaan sitten matkan varrella. Vanhat kommentitkin on tulleet blogiin, mutta niiden määrä näkyy nollana…! Kaikkia tällaisia asioita vielä korjataan. Ja hei, koska pohja on aivan uusi, ehdotuksia ja toiveita ulkoasun ja käytettävyyden suhteen saa antaa! Voi hyvin olla, etten ole kaikkea vielä edes ymmärtänyt testata itse. Mikään näistä ei kuitenkaan vaikuta siihen, että nyt mennään tosiaankin täysillä eteenpäin, uusiin juttuihin innolla – toivottavasti yhdessä!

16 comments so far.

16 responses to “Tervetuloa!”

 1. Sandra says:

  Ihanan raikas ja tyylikäs ensivaikutelma tulee tästä uudesta sivusta, ja uusi nimikin kuulostaa tosi hyvältä. Mielenkiinnolla odotan blogin jatkoa ja uusia tuulia :). Rentouttavaa viikonloppua! 🙂

  • Eveliina says:

   Hei tosi kiva kuulla Sandra! 🙂 Ihana kun olet ollut niin pitkään mukana, ja vieläkin! Kiitos siitä. Samoin sulle!

 2. Hanna says:

  Onnea paljon uusista sivuista, tottakai jatketaan mukana seuraamista, blogisi on ollut jo vuosia lempparini <3 Mutta pieni kysymys, voiko blogiasi vielä seurata Bloglovinin kautta? En ainakaan äkkiseltään vaihtoehtoa sivultasi löytänyt tai myöskään Bloglovinin hausta. Se helpottaisi kovasti huomaamaan aina uusimmat postaukset 🙂

  • Eveliina says:

   Hei ihana kuulla Hanna! Olet niin lämpimästi tervetullut! 🙂 Hei hyvä kun sanoit! Näinkin oleellinen asia meinasi jäädä! Kyllä voi, mutta en vielä muuten osannut suoraa widgetiä laittaa tänne – mutta Bloglovinista jos nyt etsii, pitäisi löytyä…? Laita ihmeessä viestiä ellei onnistu!

 3. Anonymous says:

  Täällä ollaan! -elina

 4. Johanna says:

  Onnea uuteen blogiin! Mukana ollaan, kivalta ja selkeältä näyttää. Tykkään!

 5. Karoliina says:

  Täällä ollaan! <3 olipas kamalat pari viikkoa blogien suhteen. Lähes kaikissa suosikeissa oli hiljastaista. Eli tätä on odotettu!

  • Eveliina says:

   Kiitos Karoliina! Voi ei, niinkö! Se voi olla tämä synkkyys, joka blogeja hiljentää – mutta täällä ollaan, pari postausta jemmassakin! 🙂 Ehdottomasti siis innolla jatkamassa. Kiva kun olet mukana!

 6. Anonymous says:

  Hei, pienenä toiveenani olisi aina blogeissa että koko tekstin pystyy lukemaan kerralla joutumatta klikkailemaan read more -painikkeita…? Mutta kivaa että olet palannut taas kirjoittelemaan, tsemppiä vielä tähän projektiin (:

  • Eveliina says:

   Hei joo! Tämä oli alkuperäinen suunnitelma, mutta hetkeksi päädyin tähän.. Kunnes jo eilen päätin, että ei, parin ekan postauksen on oltava heti avoinna! Joten kiitos kommentista, samaa mieltä! Tämä muuttuu heti kun keksitään koodaussysteemi miten se onnistuu 🙂 Ihana kuulla, että olet mukana!

 7. Linda says:

  Täällä ollaan!! 🙂 Apua, niin hieno blogi Eveliina! 🙂 Mutta kuten yllä olet jo vastannutkin muutoksen tekevän, niin jes ois kiva jos postaukset olisi heti avoinna. En ole yhtään kaveri noiden read more -nappien kanssa. WordPressiä olen joskus itsekin miettinyt, että se varmasti antaisi niin paljon uusia mahdollisuuksia, mutta toistaiseksi jatkan samalla vanhalla. Kun ei sillekään tunnu aika riittävän, niin saati sitte tuolle työlle jonka olet vanhoille postauksille joutunut tekemään! Kamala ajatellakin, että pitäisi kaikki postauksen kuuden (!!!) vuoden ajalta käydä läpi. Tosin sieltä saisi tosiaan varmaan ekat kolme vuotta deletoida välittömästi 😀 Innolla odottelen uusia postauksiasi!! 🙂

  • Eveliina says:

   Hei ihanaa, Linda! <3 Joo kyllä, se on saatava. Mutta apua, en tiedä yhtään miten, ja veli sanoi että se voi olla isokin homma :O Apua! Mutta toivottavasti löydetään keino...! Joo, siis voi hyvin olla että olisi ollut jokin parempikin keino, ja tosiaan harkitsin että poistan KAIKKI vanhat postaukset mutta en sitten kuitenkaan... 😀

 8. Kirsi says:

  Onpas kaunista ja jotenkin avaraa ja raikasta täällä blogissa – tykkään hurjasti ilmeestä! 🙂 Tosin samaa mieltä olen muutaman ylle kommentoineen kanssa, että “Read more” -painikkeet ei oikein mulle uppoa, mutta toivottavasti löydätte siihen ratkaisun, jos kerta olet sinäkin sitä mieltä 🙂

  Paatoksellinen teksti ei haittaa ainakaan mua ikinä yhtään. Saahan sitä elämässä olla tunnetta mukana! Sydän! <3

  Mutta kaikkea hyvää tänne taipaleelle "uuden" blogin parissa. Nimi on muuten aivan bueno! 🙂

 9. Marja says:

  Jippii, täällä minäkin 🙂 Onpas huikean ihanan näköistä, tykkään täysillä! Hieman samanlaisia muutoksia haaveilen itsekin – blogin nimen muuttaisin ensitilassa (ja tietäisin jo uudenkin) mutta en kuulemma voi koska kaikki tiet vievät vaaleanpunaiseen hirsitaloon 🙂 Sanovat portaalissa. Huoh. Joten tyydyn ihastelemaan näitä sun tekemiä uudistuksia. Niin raikasta jotenkin! Komppaan kyllä muita tuossa read more -jutussa, itse en tykkää hyppiä eestaas. Mutta muuten tosi jees. Onnea uuteen blogikotiin <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN