November wanted

cravings-november3

Pics from my Pinterest-file Style / cravings

Olen yleensä kerran vuodessa flunssassa, viime vuosina käytännössä ihan aina synttäreideni aikaan joulukuun puolivälissä. Tänä vuonna tuo on ajoissa, nimittäin keskiviikkona kun oli töissä yksi syksyn tärkeimmistä päivämääristä, heräsin kurkku kipeänä. Siitä ihan tuttua kaavaa olotila eteni siten, että tämän päivän lepäsin melkein koko päivän kotona. Eilen kävin Tallinnassa tutustumassa Viron järjestelmiin, ja vaikka matka oli tosi antoisa työmielessä, kävi se kuumeisen olon ja (tottakai…) matkapahoinvoinnin vuoksi aika voimille. Tänään päivä on mennyt kohmeessa, mutta totaalilepo teki tosi hyvää. Ehti nukkua. Ja ajatella.

Ajatella muun muassa tällaisia juttuja, jotka kokosin nyt illalla nopeasti yhteen tännekin. Saan tasaisin väliajoin mieleeni jotakin, josta en sitten saa ajatuksiani irti millään. Hyvin hyvin usein se johtaa pitkän, kuukausienkin mietinnän jälkeen hankkimaan tuon asian, jos se vain suinkin on mahdollista. Tähän Marimekon vaaleanpunaiseen Bao -mekkoon törmäsin ensimmäisen kerran syksyn aluksi kun se mallistoon tuli, ja ajattelin että yök hirveä. Sivuutin asian, koska ei Marimekolla tosiaan kaikki muukaan ole mun mieleen. Kunnes se tuli vastaan uudelleen ja uudelleen, ja aloin jo ajatella, että sen malli on itse asiassa todella hyvä. Käytännöllinen, ja olisi minunkin kaapissani todella tarpeellinen: pitkät hihat, midihelma, kiva muoto. Mutta väri on hirveä, unohdettava koko juttu. Ja, kuten arvata saattaa, sekin ajatus muuttui ja nyt mekko on mun mielestä kaikin puolin vain aivan upea. Hinta huitelee kuitenkin vielä niissä numeroissa, etten raaski, ja varastotilanne hupenee – saa nähdä onnistaako ennen niin hyvin toiminut taktiikkani metsästää haluamani aleista tai outletista…!

Talvi yllätti pukeutujan muuten täälläkin – muistin juuri kun lumi satoi maahan, että talvikenkiä keväällä pakatessani lupasin itselleni hankkia uudet talvikengät tänä vuonna. Äh, miten parasta olisi ollut vetäistä sieltä hyllyltä alas jotkut kevätaleista hankitut hyvät kengät, eikä taas lykätä asiaa seuraavaan sesonkiin! Tarvitsen välttämättä kengät, joissa on todella kunnon pohjat, ja sellaiset, joita voi yhdistää mekkoihin, mutta joilla voi mennä mihin tilaisuuteen vain. Voisin selittää vuosien inhostani Dr. Martenseja kohtaan pitkän tarinan, mutta arvaatte kuitenkin miten juttu päättyy: wanted -kollaasiini tietysti. Niissä on asennetta, jotka kävisi kontrastina mekkojen kanssa, etenkin tuollaisten Marimekko-tyylisten karkeiden siluettien mekkojen, niissä on vartta, tiettyä tyyliä ja kunnon pohjat. (Vai onko?) Villapohjallisilla menisivät talven ihan hyvin. Kuinka siistit olisi tuollaiset tummat metalliset tai ihan vain mustat kiiltonahkaiset!

Pitkät takit on olleet myös pelastus jo pidemmän aikaa. Toppatakkeja on kaksikin hyvää. Mustani on vähän lyhyt ja kapean mallinen, beige taas vielä lyhyempi ja mallia löytöretki Etelänavalla. Näihin pakkasiin oikein pitkä, vähän rennomman mutta tyylikkäämmän mallinen, jälleen kerran jokaiseen siistimpäänkin paikkaan (mutta asenteella!) sopiva takki olisi tarpeen. Etsin mustaa, mutta toisaalta kaipaan aina erilaisia kappaleita valikoimaani. En osannut ajatellakaan vihreää ennen kuin ihastuin älyttömästi tuohon G-Star Rawn malliin (vasemmalla).  I h a n  täydellinen.

Olen aina tykännyt vähän rouheammista lookeista ennemmin kuin siroista koroista ja tiukoista mekoista, mutta etenkin tänä talvena tällainen asennepukeutuminen tuntuisi erityisen hyvältä. Tämä koko setti normaalihintaisena verottaisi noin tuhat euroa, joten haaveeksi jää. Mutta! Olen niin useasti huomannut, että haaveet kannattaa kirjata ylös. Jotta sitten jos ja kun mahdollisuus vaikka vastaaviin tulee, (tai näissä keikkuisi -50% lappu… I wish!) päätöksen voi tehdä nopeasti, kun kirkkaassa muistissa on valmiiksi mietittynä mille on oikeasti tarve ja miten sitä sopii yhdistellä.

Nyt kivaa iltaa kaikille, toivottavasti huomenna heräisin minäkin parempaan oloon…!

15 comments so far.

15 responses to “November wanted”

 1. Linda says:

  Tuo mekko!!! Minö ihastuin siihen heti! Mutta en tosiaan raski minäkään sitä täysihintaisena ostaa, eli odotan aleja minäkin! Tuo takki näyttää tosi kivalta!

  • Eveliina says:

   Hei eikö! En saa ajatuksiani irti siitä! Ehkä olisi parasta mennä sovittamaan, jospa vaikka toteaisi, ettei se sovi minulle…? Vaarana tosin on, että käy toisinpäin! 😀

 2. Anna says:

  Olikohan sama vaaleanpunainen juuri tänään kymmenen uutisten ankkurilla päällä?

  • Eveliina says:

   Voi hyvinkin olla! En katsonut eilen, mutta aiemmin olen hänellä nähnyt. Tätä ihan samaa on myös paitana, joten se voi olla se myös 🙂

 3. Viktoria says:

  Bao-mekko pinkkinä on ihana. Ajattelin ensin, että,ostan ruskean, koska pinkkinon niin arka väri. Mutta ruskea einole ollenkan mun väri. Pinkkiä olen käyttänyt ahkerasti. Osta omasinnopeasti ennen kun loppuvat.

 4. Laura says:

  Mulla on Dr. Martensit, melkein 15 vuotta sitten hankitut, ja niissä on vain yksi vika: ei tarvita kuin pari astetta pakkasta ja ne muuttuvat luistimiksi. En tiedä onko kyseessä tuo tietty malli vai onko pohjan materiaali aina sama, mutta kunnon “traktoripohjasta” huolimatta ne ovat ihan älyttömän liukkaat etenkin Etelä-Suomen keleillä jossa pakkanen ja suojasää vaihtelevat melkein päivittäin. Tylsää! :/ Noi kiiltonahkaiset Martensit on kyllä aivan ihanat! <3

  • Eveliina says:

   Mitääh, voi eiii! Juuri kun talveksi niitä nimittäin ajattelin ja NIMENOMAAN siksi, että tarvitsen edes yhdet kengät, joissa on kunnon luistamattomat pohjat 🙁 Voi itku!! Tilasin ne juuri, ja kokeilen nyt vielä… Ulkona tosin ei voi “sovittaa” tietenkään. Mutta voi hitsi! Kiitos kun kerroit, täytyy nyt miettiä siis…!

 5. Kirsi says:

  Vaikka tuo ihana pinkki mekko antaa kovan vastuksen, niin näistä sun himotuksista mun täytyy sanoa, että mulle iskee eniten toi takkityyli.. just näpyttelin H&M:n verkkokaupasta kotiinpäin tulemaan tuon tyyppisen takin.. tai no, tarkemmin ottaen se on pidempimallinen bombertoppatakki, mutta samaa fiilistä siinäkin on 🙂

  Ja mun täytyy kanssa sanoa pieni epäilys sille, että ovatko Dr. Martensit kuitenkaan ne tukevat talvikengät.. itsellä ei siis ole koskaan sellaisia ollut, mutta yksi ystäväni on puhunut kengistä samaa kuin Laura tuossa yllä, että ovat kyllä tietyillä keleillä aivan hengenvaarallisen liukkaat, vaikka muuta luulisi.. muistan lukeneeni aiheesta keskustelua myös jonkun blogin kommenteissa joskus… olisikohan ollut taas kerran Nelliinan blogissa. Siellä mielestäni osa kirjoitti sitä, että ovat hyvät liukkaalla ja osa aivan päin vastaista. Mulle jäi sellainen muistikuva, että olisikohan ne vakauden puolesta liputtaneet olleet vähän vanhempien yksilöiden omistajia…? En tiedä, tää on ihan vain muistelua, mutta jonkun blogin keskusteluista joskus mulle jäi sellainen fiilis, että ei noita talvikengiksi ja samaa on myös ystäväni kokemukset tukeneet…

  • Eveliina says:

   Hei niinpä! En tosin tällä hetkellä tiedä mikä houkuttelisi kaikkein eniten – haaveilen tästä mekon, pitkän untsikan ja maihareiden yhdistelmästä kaikkineen koko ajan nyt! 🙂

   Ja voi ei voi ei voi ei! Luin noita kommenttiketjuja ja niin se näyttää tosiaan olevan 🙁 Että ne olisi liukkaat. Jotkut taas sanoo, että parhaat talvikengät ikinä, mutta kovin moni moittii liukkautta…! Voi itkut!! No, ne on jo tulossa kotiin päin kun löysin todella edullisesti, joten saas nähdä jos ne jäisi kotiin kuitenkin ja hankkisi sitten vielä oikeasti tukevat talvikengät lisäksi 🙂

  • Kirsi says:

   Jep, syksy ja kevät on kuitenkin pitkät ja ikävä kyllä useasti talvellakaan ei tarvitse lumisista teistä murehtia, joten käyttöä noille kyllä ehtii varmasti kertyä, vaikka liukkailla eivät osoittautuisikaan hyviksi.. jos kuitenkin sitten muuten ovat hyvät jalkaan ja miellyttävät 🙂

 6. lili says:

  Vitsi miten pitkästä aikaa kommentoin – sulla on kerennyt tässä välissä muuttumaan blogi ja osoite ja ulkoasu ja kaikki! 🙂 Näyttää ihan superhienolta, vau!! 🙂 Kaikki jutut olen kyllä lueskellut, mutta hitsit kun sitä ei vaan muka kerkeä nykyään enää kommentoimaan, vaikka kuinka olisi asiaa 😀 Mutta, tähän oli pakko tattua, siiiis, eiks ookin ihan hassua, miten jotkut vaatekappaleet/asusteet tekee tollaisen päänpyörtämisen 😀 Mulla kävi ihan samalla tavalla Martensien kanssa, pitkään pähkäilin ja nyt kun olen ne omistanut, oon ollut niiin supertyytyväinen! Ja ainakin kun Tukholmassa tuli ekat lumet ja liukkaat, niin mulla ei kyllä lipsunut yhtään jalka, eli sanoisin, että ovat ihan hyvät talvellakin, ainakin tää mun malli? Ja mukavampia kenkiä saa hakea (mulla ei ole se perinteinen hieman kovempi malli, vaan pehmeää nahkaa), nää on melkein ainoat kengät tennareiden lisäksi, millä oon jaksanut kävellä nyt kaupunkilomilla monta päivää putkeen. Iso peukku siis Martenseille! 🙂

  Kivaa joulunodotusta sinne, kerettäispä taas jossain vaiheessa näkemään porukalla – kadena katselin teidän Löyly-kuvia hetki sitten!<3 Pus!

  • Eveliina says:

   Hei Lilli kiva kuulla susta! 🙂 Hei ja noin se vaan menee, IHAN koko ajan itselläkin – kiva siis vaikka välilläkin kuulla mitä kuuluu ja että piipahtelet! 🙂 Ja mun pitikin sulta kysyä, että mikä malli sulla noista on? Ja mistä niitä saa? 😀 Nuo mun kiiltonahkaiset tuli tänään, mutta auuu ne on niin tosi kovat, että en taida pystyä pitämään 🙁 Kiiltonahkaiset olisi olleet just mun toiveena, mutta olen nyt tykästynyt ajatukseen niin paljon, että taidan metsästää ne ei-kiiltonahkaisinakin. Pehmeä nahka etenkin kuulostaa täydelliseltä!

   Ja no niinpä, olisi niin kiva nähdä! Ihan liian harvoin kenenkään teidän kanssa tulee nähtyä ja JOKA kerta ihmettelee miksi ei! 😀

  • lili says:

   Äh voi ei! Mutta joo, se kiiltonahkainen on ihan superkova, ihana mutta kova. Kokeilin kanssa, mutta en edes harkinnut ostoa. Mulla on Pascal-malli (https://www.zalando.fi/dr-martens-pascal-nauhalliset-nilkkurit-black-do211n020-q11.html), saa Zalandoltakin, mutta omani ostin ihan Manskun Kenkämarskista, se on se sellainen vähän juntin näköinen kenkäliike siinä Stockaa about vastapäätä! 😉 Toi on jotenkin tosi paljon musta sirompikin, kuin se ihan perinteinen..

   Ja niinpä!! Pitää järkkää vaikka alkuvuodeksi jo meeting!!<3

  • Eveliina says:

   Kiitos tosi paljon tästä vinkistä! Toi malli näyttää tosiaan tosi kivalta! Kenkämarskia onkin moni suositellut, täytyy käydä kokeilemassa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN