Stockholm

stockholm

Hei moikka! Voi että miten ihanat päivät meillä oli äidin kanssa Tukholmassa perjantaista sunnuntaihin! Sanon tämän joka kerta kun ollaan äidin kanssa vietetty tällaista aikaa yhdessä mutta nämä on vaan maailman tärkeimpiä hetkiä mulle ja meille. Meillä on aina vaan niin kivaa. Tämä taisi olla ainakin neljäs kesä kun ollaan vietetty viikonloppu Tukholmassa, tällä kertaa tosin lentäen. Vaikka siinä on aina omat mutkansa siinäkin, sai ainakin viettää kaupungissa enemmän aikaa kuin laivalla mennen. Vaikka ei meille olisi sekään riittänyt! Ei näytä riittävän mikään! Aina tarvii yhden päivän lisää…! Shoppaillaan, jutellaan, syödään, käydään viinillä, pistäydytään kahviloissa ja ollaan vaan. Aika kuluu aina ihan yhdessä hujauksessa!

Jotenkin teininä sitä jumittui jostain syystä luulemaan Tukholmaa Drottninggataniksi, ja vasta näinä viime vuosina silmät on avautuneet tosissaan Birger Jarlsgatanin alueelle ostosten suhteen. Miten täydellisen ihania katuja putiikkeineen siellä onkaan – tällä kertaa ei juuri muualle mentykään. Löysin pitkään etsimäni mekon Cosilta loppukesän juhliin, metsästämäni täydellisen harmaan t-paidan ja heräteostoksena kivat kännykänkuoret Malene Birgeriltä. Mietin itseni myös ihan sairaaksi yhden yön mustan laukun ostoa. Onneksi äiti on just se, joka jaksaa vatvoa tällaisia asioita ihan loputtomiin vuorokauden ajasta viis!

Muistatte kun olen haaveillut siitä 3.1 Phillip Limin mini Pashlista mustan pienen laukun vajetta täyttämään vuosikausia. Nyt kuitenkin törmäsin Mulberrylla mustaan Willow -laukkuun -50% alelapulla ja pähkäilin ja pähkäilin että pitäisikö sittenkin ostaa se. Se on tilavampi, silti pieni, superkaunis ja aina klassinen, mutta onko se tarpeeksi jännä? Tuntuuko Lim jo kuluneelta, vaikken sitä ole koskaan omistanutkaan. Olenko ajatellut sitä jo liikaa? En silti pystynyt tekemään vuosien jälkeen ex tempore toista päätöstä vaan panikoin enkä ostanut mitään. Silti sitä edelleen mietin..

Ihanaa on itse kauniin Tukholman (mitkä kelit me muuten saatiinkaan!) lisäksi aina ne uudet jutut, joita sieltä löytää, ennen kaikkea ravintolat! Olin taas tutkinut niitä aika huolella etukäteen, monen muun tapaan muun muassa Lindan blogista. Richessä käytiin keväällä työreissulla tosin jo, ja ihastuin siihen. Berns on ollut listallani jo parin vuoden ajan ja Biblioteksgatanin Wiener Cafeet on aina meidän kohteena jossain vaiheessa. Tällä kertaa järkkäsin myös ihan pelkän kaupungin lisäksi pienen reissun sen ulkopuolelle, kun mentiin pienellä laivalla Drottningholmin linnaan.

Äiti tykkää seurata kuninkaallisten elämää, ja tämä kohde olikin aivan ihana. Tosin juostiin sen läpi hullulla vauhdilla kun keskustaan oli jäänyt vielä muutamia juttuja, jotka piti ehdottomasti kurkata ennen kuin lento lähti. Sellaisia kulttuurimatkaajia me, I know! Mutta upea Drottningholm oli, ja laiva oli kiva. Paluumatkalla. Menomatkalla nimittäin oltiin purkissa miljoonan turistin kanssa kuumassa laivassa, mutta paluumatkalla koko paatti oli melkein tyhjä, ja saatiin ainoina asiakkaina pöytä ruokasalista. Tunnin matka hyvän ruuan ja veden äärellä oli ihan täydellinen. Laivat lähtee kaupungintalon edustalta (Stadshusbro), ja liput sekä laivaan että linnaan sisälle ostin yhtenä pakettina netistä jo etukäteen (täältä).

Ah voi vitsit mikä maanantaiahdistus onkaan ollut, mun lyhyt loma kun on vieläkin vasta edessäpäin. Alkaa vähän vitsit jo loppua sen suhteen, eikä mieli ole enää kovin reipas. Ihana viikonloppu toi tosin energiaa, ja kesällä tahti on muutenkin rauhallisempi. Vielä yksi öiden mittainen työreissu edessä tällä viikolla.. Lisää Tukholmaa luvassa vielä, peräti neljien asukuvien muodossa! Kuullaan siis taas!

stockholm-2
stockholm-1

Riche
Birger Jarlsgatan 4
stockholm-7
Biblioteksgatan

cats

stockholm-3

Story Hotel
Riddargatan 6
stockholm-8
stockholm-9
Berns Asiatiska
Berzelii park

stockholm-10

stockholm-12

Drottningholm Slott
Ekerö
stockholm-1-2
stockholm-2-2
Strömma boat “Drottningholm” 
to Drottningholm castle from Stadshusbro pier
3 comments so far.

3 responses to “Stockholm”

 1. J says:

  Heippa!
  Ihania kuvia! Mistä tuo upea valkoinen paitamekko on ostettu? Minulla olisi semmoinen hankintalistalla.. 🙂
  xx J

 2. Eveliina says:

  Moikka, voi kiitos <3 Tämä(kin) mekko on Cosilta, kuten mulla nykyään aika paljon…! Ihan uusi löytö vieläpä! Tulossa asukuvia!

 3. Anonymous says:

  Moi! Voisitko tehdä joskus hiuspostauksen, et miten laitat hiuksesi? Joko videopostauksena tai hyvin selkein ohjein? Se on aina niin kauniisti. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN