Hong Kong at first glance

first-glimpse-of-hong-kong-1-3
Moikka Hong Kongista! Vähän pöljä olo kuten aina matkalle lähdettyä: äsken istuin työpalaverissa kotona Helsingissä ja nyt makoilen Hong Kongissa pikkuruisessa hotellihuoneessa, sängyn vierestä seinä on pelkkää ikkunaa ja sen takana 12 kerrosta pienelle kiinalaiselle kadulle. Hurjaa. Matka meni todella hyvin, itse asiassa en sujuvampaa matkaa edes muista tai olisi onnistunut toivomaankaan. Kun Kampissa astuttiin metroon, tuntuu se nyt yhden pitkän tuubin alkuosalta, joka päättyi juna-asemalle Hong Kongin keskustaan. Metro, juna, lentokenttä, lentokone, lentokenttä, juna ja hoplaa. Helsingissä oli hiljaista, käveltiin suoraan tiskille laukkujen kanssa, samantien turvatarkastuksista läpi, vesipullon ja lehtien osto ja ihan suoraan koneeseen.
Lento oli helppo, saatiin kaksi vierekkäistä paikkaa ikkunan vierestä niinkuin toivoinkin, nukuin aika paljonkin ennen kuin lento laskeutui etuajassa. Kenttä oli superhelppo, jonoja ei lainkaan ja kun passintarkastuksesta ovet aukeni, laukkuhihnoista Helsingin oli suoraan edessä ja meidän laukut täsmälleen sillä hetkellä siinä. Mietittiin missä olisi junalippuja ja rahanvaihtoa, no siinähän ne ihan kuin tilauksesta seuraavilla kävelymetreillä. Ja siinä ihan samantien myös juna-asema johon juna tuli heti. Alkoi jo mietityttää onko täällä joku ajatuksialukeva Big Brother, joka tiputtaa taivaasta kaiken mitä keksii ajatella: ai rahanvaihtoa, tässä olisi, ja saisiko sitten olla juna just oikeaan aikaan, here it comes!
Keli on nyt sitten just sitä mihin olin pelännyt varautua: noin 18 ja sataa. Mutta silti vähän kummasteltiin toppatakkeja ja karvakenkiä, mitä täällä tulee paikallisilla vastaan. Oikeesti, tyypit? Hotelli on ihan jees, kaupunki tällä lyhyellä näkemisellä rähjäisempi ainakin tällä Sheung Wanin alueella kuin olin kuvitellut. Kuitenkin ystävällinen, ja jotenkin ihan rauhallinen kaupunki. Kaksi viimeistä kuvaa on suoraan hotellin edestä. Älkää vanhukset pelästykö, ei se ole niin paha miltä se näyttää. Tai siis se on juuri sellainen miltä näyttää mutta paha se ei ole 😀
Käytiin heittämässä tavarat hotellille ja suihkussa, ja nähtiinkin samantien Mr:n Pekingin -aikaista työkaveria Yania, joka oli luvannut viedä meidät syömään. Sanoin että ota ihmeessä joku kaveri mukaan – yeah my husband! -hän sanoi, mistä ei oltu tiedettykään! Kun hubby sieltä mukana sitten tuli, hänkin osoittautui yllättäen heidän vanhoiksi työkavereiksi, ranskalainen tyyppi jonka Mr. tunsi hyvin muttei ollut tiennyt heidän suhteestaan mitään 😀
Oli tosi kiva ilta näiden rentojen ja kivojen kavereiden kanssa, syötiin hyvin, vaihdettiin kuulumisia ja saatiin hyviä vinkkejä näille päiville! Öh oikeastaan melkeinpä kaikki, en ollut taaskaan lukenut edes sitä pientä opusta minkä matkaoppaaksi ostin, ei ollut koneesta laskeuduttaessa hajuakaan mikä aikaero on ja vasta Helsingissä kentällä mietittiin että ainiin rahaakin pitäisi kai nostaa, ja vasta täällä junalippua ostettaessa mietittiin että mitähän nuo nyt muuten maksoi, mistään valuuttakursseista mitään tietoa todellakaan. Haha, alan onnistua näköjään relaamaan tän matkustamisen suhteen, ennen ei olisi tullut kuuloonkaan tämmöinen multa! Mut toisaalta tämä on niin parastakin: pölähtää vaan paikalle ja katsella että jaahas mitäs. Sitä huomenna edessä! Nighty night nyt!

0 comments so far.

0 responses to “Hong Kong at first glance”

  1. Jaana says:

    Ihan mieletön tsägä teillä tuolla kentällä. Jotenkin uskallan epäillä, että meidän koneen vaihto JFK:lla ei tuu menemään noin sulavasti.. 😀 Ihanaa loppureissua ja toivotaan, että ilmat siellä vähän paranee!

  2. Eveliina says:

    No niinpä!! 🙂 JFK on sekin ollut usein ihan ok, älä huoli! 🙂 hyvää matkaa teillekin ja kiitos!! Eiköhän huomenna keli parane 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN