Hotellimme Thaimaassa: Santhiya Koh Yao Yai


Oltiin kaiken vatuloinnin jälkeen niin tyytyväisiä meidän hotellivalintaan Thaimaan -matkalle, että haluan ehdottomasti jakaa sen teidänkin kanssa. Mietittiin omatoimimatkan ja pakettimatkan välillä, etsittiin vaihtoehtoja välilaskulla ja ilman, superrauhallista, luksusta, kaunista ja rentoa. Hyvää rantaa, ihanaa huonetta, spata ja liikuntamahdollisuuksia. Löydettiin sitä kaikkea Koh Yao Yain saarelta Santhiya -hotellista, joka ylitti vielä kaikki odotukset. Toinen Santhiya löytyy muuten Koh Phanganin saarelta.

Matka oli Apollomatkojen paketti, johon kuului suorat lennot Phuketiin ja hotelli. Kuljetus hotellille ei kuulunut hintaan, ja maksoi 40 euroa per henki. Hotellin kuljettaja oli kentällä vastassa nimellä, eikä sillä kertaa venekyytiä kohti lentokentältä lähtenyt kukaan muu kuin me kaksin. Automatka Phuketin niemen itärannalle kesti parikymmentä minuuttia. Sieltä oli myöskin parinkymmenen minuutin siisti pikavenekyyti hotellin omalle laiturille Koh Yao Yaille. Matka ja check-in hoitui kaikki nopeasti ja ystävällisesti, laukut nähtiin lentokentän jälkeen seuraavan kerran vasta huoneessamme.

Hotelli täyttää koko tuon pienen niemenkärjen, ja koostuu enimmäkseen oman uima-altaan luksusvilloista. Niitä on kolmisenkymmentä alempana rinteessä. Ylempänä on isompia taloja, joissa on useampia huoneita. Me majoituttiin yhdessä näistä huoneista. Huone oli aivan uskomattoman ihana – tilava, valoisa ja kaunis. Merinäköalahuoneesta näköala todella on aivan huikea. Rannalla oleilu on mulle tällaisella lomalla kaikkein tärkeintä, ja siihen hotelli oli täydellinen. Loiva puhdas hiekkaranta, viihtyisä aurinkotuolialue ja span rantahieronnat teki mun loman melkein kokonaan.

Itse spa oli rinteessä ylempänä, mutta rantahierontoja oli paljon edullisemmin rannassa. Kajakit, SUP-laudat ja hyvät maastopyörät, sekä kuntosali ja thai boxing -tunnit oli complimentary. Aamiainen oli aivan uskomattoman hyvä – runsas ja tuore buffet, lämpimine ja kylmine, paikallisine ja kansainvälisine ruokineen. Muuten hotellin ravintola oli aika kallis. Kuitenkin viereisen hotellin ravintola oli paljon edullisempi, ja pidemmälle rantaa kävellessä tulee vielä halvempia, mutta todella hyviä paikallisia ravintoloita.

Kaiken kaikkiaan, kaikki toimi, kokonaisuus oli täsmälleen sitä mitä oltiin haettu ja enemmän. Perusasioiden lisäksi yksityiskohtiin oli kiinnitetty huolella huomiota – saapuessa huoneessa odotti hedelmiä ja viinipullo, joka päivä siivoojat toi pussillisen paikallisia makeita herkkuja huoneeseen, siivosivat kaiken aivan viimeisen päälle, järjestelivät kaiken ja viikkasivat tuolille unohtuneet bikinitkin viivasuoraan riviin. Silmiinpistävää ja ihanaa oli kaiken puhtaus. Joka paikassa niin yleisissä tiloissa kuin huoneessakin tuoksui sitruunaruoholta ja filigraanipuun kukilta, ötököitä ei nähty yhtä ainuttakaan (tosin voi sitten miettiä millä myrkyillä niitä karkotetaan…), uimassa käydessä joku oli lakaissut jaloista tulleen hiekan aurinkotuolilta… Kaikki vastaavat, lukemattomat pikkuasiat.

Kaiverrettu puu ja elefantit on paikan juttu (hyvin thaimaalaisittain, olen ymmärtänyt?). Mua etukäteen mietitytti miten mökkimäinen tunnelma onkaan, mutta ei ollenkaan sillä tavalla kuin olin pelännyt. Tunnelma oli rennon luksus. Menisin koska tahansa takaisin.


Miinukset
– Kallis ravintola ja spa
– Huoneisiin ja villoihin kuljetaan aina autolla, joiden tulo joskus ruuhka-aikaan hidasta. Ei kuitenkaan haitannut meitä lainkaan. Matkanteko oli oikeastaan aika hauska, mutta joitakin odottelu tuntui häiritsevän esimerkiksi aamiaiselle mennessä.
– Spa-työntekijöiden taso vaihteli kovasti. Kolme neljästä oli loistavia, yksi hyvin kokematon
– Kalliit kaikki muutkin palvelut (taksi, mopovuokra ja veneretket. Sadan metrin päässä rannalla kaikki samat palvelut puolet halvemmalla, joten ei haitannut meitä)

Plussat
+ Upea ranta ja allasalue
+ Tilavat, tyylikkäät huoneet
+ Puhtaus ja siisteys
+ Hyvä ruoka, runsaat buffetit niin aamiaisella kuin illallisellakin
+ Ystävällinen palvelu
+ Superrauhallinen sijainti ja oma ranta
+ Lyhyt lento ja nopea yhteys Phuketista
+ Vaikka hotelli oli aika täynnä, rannalla ja ravintolassa aina tilaa
+ Ihan riittävä kuntosali, hintaan kuuluvat aktiviteettimahdollisuudet
+ Tyylikäs ja kaunis kaikin puolin#tahdontakaisin!


0 comments so far.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN