Budapestin parlamenttitalo

IMG_4941

IMG_4592

Ihanaa uutta vuotta ihan jokainen! Täällä ollaan hiljaisessa saaressa mökillä, karkkipossu valmistumassa uunissa, takassa tuli tuossa ihan vieressä. Itsetehtyä perunasalaattia lounaaksi ja päiväsauna. Oikeasti just niin ällöttävän ihanaa kuin miltä kuulostaakin <3 Mun piti ottaa vaikka mitä kivoja mökkivaatteita, uusiakin, mukaan kuvattavaksikin mutta meille tuli niin kiire että unohdin puolet. Oltiin uudenvuodenaatto töissä vielä ja tajusin vasta aika myöhään että kaupathan menee normaalia aiemmin kiinni. Outs, eikun hysteerisen tarkka kauppalista värikoodeineen valmiiksi, hajautuminen kauppaan ja valmista tasan kuudelta, jes!

Täällä jotenkin aina innostun kuvaamaan ja blogiin tuntuisi olevan vaikka mitä ideoita. Intouduin taas Pinterestiin kynsijuttuihin ja maalailinkin äsken ekat leokuvioni kynsiin, tuli aika kivat. Niitä ehkä siis ainakin tulossa. Täällä siis vain rentoillaan, ja tarkoituksena olisi ehkä huomenna tosissaan taas jatkaa Lightroomin ja RAW:n opettelua, joka jo ihan hyvin alkoikin.

Mutta sitä ennen on vielä pari postausta Budpaestista odotelleet luonnoksissa jo jonkin aikaa. Viimeisenä päivänä Budapestissa käytiin vielä parlamenttitalolla. Oltiin käyty siellä itse asiassa jo ensimmäisenäkin päivänä, mutta silloin ei ollut enää englanninkielisiä kierroksia sisälle taloon. Ei ollut muuten sunnuntainakaan kun sinne uudelleen suunnattiin. Ei jaksettu odottaa seuraavaan englanninkieliseen kierrokseen montaa tuntia, joten otettiin liput seuraavalle alkavalle kierrokselle. Iloisesti siis kuunneltiin hepreankielistä opastusta parlamentissa, mutta onneksi näkymät ei tulkkia tarvitse.

Nämä kuvat muuten yllättävänkin hyvin tuo sitä henkeä mikä olo parlamenttia katsellessa olikin: ulkoa päin vaalean valkoinen ja utuinen kevyt rakennus osoittautui sisältä yllättävän raskaaksi ja hyökkäävän mahtipontiseksi. Olihan se hieno. Tosi hieno, ei näitä lakkaa hämmästelemästä ikinä. Ähky tulee kuitenkin helposti, eikä enää huomaakaan ollenkaan kaikkea mitä katsella voisi.Hienoa näissä on aina käydä, parlamentit muualla tuntuu olevan niin kovin erilaisia kuin meidän graniittilinnake. Mutta sellaisia me ollaan. Ulkoa jäyhiä ja sisältä vähän vaaleampia. Vai? 🙂

Tuli tästä muuten sama fiilis kuin ennen joulua kun telkkarista sattui tulemaan amerikkalaisten perheiden jouluvalokilpailu. Talot oli kuorrutettu tunnistamattomiksi ihan järjettömällä valoelämöinnillä, kirkuvan välkkyvillä mikkihiirillä, jättimäisillä papukaijoilla viisimetriset tonttulakit päässä ja joulu-golfkärryillä (!?). Siten että siinä ei ollut mitään, yhtään mitään järjen tolkkua. Jokaisessa luki portilla vihreän nurmikon keskellä strobot sokaisten että Winter wonderland. Ympärillä sata family Smithin jäsentä kirkuen parkuen ja pyörtyen joulumaansa käisttämättömästä upeudesta ja uusista perheenjäsenistä, joita kisan tuomareista tuli silmänräpäyksessä.

Voisi meidän talven ihmemaa siinä pelästyttää. Sysimustaa pimeää autiutta, metri valkoista lunta ja tähdet. Lapissa ainakin. Yksi tai mahdollisesti puolikas ihminen vastaan sadalla kilometrillä. Eikä se vastaa vaikka kysyttäisiin.

Näissä parlamenttitaloissa on vähän sama juttu, meillä ja maailmalla.

Mutta just siksi matkustaminen ja erilaisuus onkin mahtava juttu. Erilaisia mutta ihan yhtä hienoja. En tiedä mitään mahtavampaa kuin matkustaa kokemassa kaikkea uutta, ja nähdä taas omansakin eri silmin. Asioita kunnioitetaan eri tavalla eri maissa. Unkarissa loisto, meillä jylhyys. Amerikassa 14 000 lamppua autotallin katolla. Meillä pihapuussa yhdet valkoiset valot. Toiset olisi jo vähän liikaa.

Ihan muuten hirvittävä matkakuume taas. Mullahan on talvikaudella viikko lomaa, ja tekisi ihan kauheasti mieli lähteä esimerkiksi Dubaihin. Ajankohdan kanssa vain on ongelma – kovin lähellä vaaleja en ehkä pysty töistä lähtemään, ja helmikuussa ei vielä rahatilanne ole kovin paras. Eikä niitä matkoja ihan minä päivänä vaan voi ottaa – joko lentoja ei ole, tai sitten hotellit ja lennot on järkyttävän kalliita varmaan hiihtolomien vuoksi. Maaliskuun puolivälissä olisi matkat suhteellisen edullisia, mutta pystyisinköhän töiden suhteen.. Voih! First world problems! Kyllä sitä selvitään vaikkei mihinkään pääsisikään, mutta tämä innostus on ihan kamala! Kyllä te tiedätte 🙂

IMG_4941 1 IMG_4963 IMG_4945

0 comments so far.

0 responses to “Budapestin parlamenttitalo”

 1. Anonymous says:

  Moi taas!

  Ihania ja rentouttavia mökki hetkiä! Kuulostaa mukavalle. Mukava Budapest postaus. 🙂

  Esitän hassun kysymyksen, mutta mitä olet Louis Vuitton Shawleista? Ostaisitko itse? Tämä on ikuisuus kysymys, jota itse mietin ja olen harkinnut jo pari vuotta. Olen harkinnut mustaa väriä, mutta jotenkin en osaa päättää ostaako vai ei? Olen käynyt liikkeessäkin sovittamassa, mutta jäänyt miettimään, koska onhan se niiiin arvokas ja sillä saisi jo lentolipun ja kokemuksia. 🙂

  -Anni

 2. Ansku says:

  Oi mullakin pitelee matkakuumetta. Onneksi reissu häämöttää muutaman viikon päässä. Toivottavasti säkin pääset matkalle 🙂

 3. Ninnumaaria says:

  Moikka! Kiitos! Täällä onkin mukavaa 🙂

  Ei se kuule mitään, todellakin saa esittää hassuja kysymyksiä, eikä tämä edes ollut hassu 🙂 Olen tiedätkö miettinyt tuota monesti itsekin. Yhdessä vaiheessa halusin sellaisen kovastikin, juurikin mustana tai deniminä. Vieläkin pidän niistä kovasti. Olen kuitenkin henkilökohtaisesti vähän ähkyssä LV:stä juuri nyt, ja sen hankinta onkin jäänyt. Sain synttärilahjaksi lahjakortin liikkeeseen, ja mietin hetken huivin ja kalenterin välillä, mutta kalenteri vei kyllä voiton!

  Lisäksi, olen kuullut kaikilta kenellä huivi on, sen kovasta nyppyyntymisestä. Se ei tosiaankaan ole kiva juttu lentolipun hintaisessa huivissa. Mutta siis, vastauksena, kyllä varmaan ostaisin jos ylimääräistä rahaa olisi, on se niin todella kaunis. Kuitenkaan se ei ole tällä hetkellä omalla listallani kovin kärjessä. Eikä kannata ostaa mitään mihin ei ole ihan super rakastunut, se on mun mottoni! 🙂

 4. Ninnumaaria says:

  Se on kaikkein kauhein kuume!! Oi ihanaa reissua! 🙂

 5. Milla G says:

  Oi kun näyttää kauniilta!

  ♥~ Millamour

 6. Sandra says:

  Iloa ja onnea uudelle vuodelle! <3 Aivan ihanalta kuulostaa teidän mökkireissu 🙂 Nauroin täällä vedet silmissä tuolle sun jouluvalokilpailun kuvaukselle ja näin jo sieluni silmin nuo kreisit valoviritelmät 😀 (täytyy ehkä itsekin tsekata toi ohjelma, jos se vielä jostain löytyy, niin överiltä noi valot kuulostaa). Wanderlust vaivaa täälläkin oikeastaan non stoppina aina kotona ollessa.. onneksi helmikuussa on helpotusta tiedossa Meksikon muodossa 🙂 Toivottavasti säkin saat talvikaudella lääkettä matkakuumeeseen reissun muodossa 🙂

 7. Anonymous says:

  Moi!

  Kiitos vastauksestasi! 🙂

  Nimeonomaan huivi on kaunis, mutta se nyppyyntyminen on harmi juttu. Joku siinä huivissa on joka on jäänyt päähän pinttymäksi, mutta en tiedä onko se rakkautta. Palaan siihen aika ajoin, mutta välillä unohdan koko asian. Ja hyvä motto tuo, että pitää olla super rakastunut. 😉

  Niin ja ei sitä rahaa todellakaan liikaa ole(hih!), mutta onhan itseä aina välillä mukava palkita kovasta työnteosta ja opiskeluiden etenemisestä. 🙂

  -Anni

 8. Ninnumaaria says:

  Kiitos tosi paljon ja sitä samaa sulle! <3 Ihana kun aina jaksat kommentoida 🙂

  Haha, kannattaa katsoa, olisiko tullut Neloselta tai jostain, ja nimenä muistaakseni ihan Jouluvalokilpailu.

  Voi ei!!! Miksi kaikki menee Meksikoon! Mäkin haluan! Se on ehdottomasti yksi kohde joka on nähtävä, ja tämä tuska on ihan hirveä!! Ihanaa matkaa! 🙂

 9. Ninnumaaria says:

  Mulla on kyllä tavallaan vähän sama juttu! Ja siksi luulenkin että ostan sen kyllä jossain vaiheessa 🙂 Ja tosiaan, palkita pitää! 🙂

 10. Kirsi says:

  Me oltiin varattu ennalta netistä paikka englanninkieliselle kierrokselle.. ehkä siitä vähän enemmän sai pikku faktoja irti niin, mutta kyllä siitä huolimatta tuli itsekin vain keskityttyä katselemiseen ja tunnelmoimiseen eikä niinkään oppaan kuuntelemiseen! 🙂 Siellä oli kyllä tosiaan jotenkin hyvin synkkä ja tunkkainen tunnelma.. mutta ei mitenkään huonolla tavalla! 🙂

 11. Kirsi says:

  Ps. taisi tulla vanha kunnon kommenttihyökkäys :'D

 12. Ninnumaaria says:

  Ihan varmaan siitä olisi saanut enemmän irti mutta ei jotenkin jaksettu perehtyä mihinkään etukäteen että hepreaksi mentiin tällä kertaa 😀 Joo niin oli! Sellainen ihan pysähtynyt aika!

 13. Ninnumaaria says:

  Haha, joo, ihanaa! 😀 Pelästyin tosin ekana kuin näin VIISI tarkastamatonta kommenttia lyhyen ajan sisällä ja tarkastin ekaksi että o-ou joku vauva.fi… 😀 ONNEKSI vain ihana Kirsi! <3 <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN