Kotona & viimeinen ilta Singaporessa

Kotona ollaan! Kello on kuusi ja me herättiin viideltä! Ei muuten haittaa ollenkaan jos rytmi pysyisi tällaisena. Viimeisenä iltana Griyassa Balilla alkoi ahdistamaan oikein kunnolla tämä kotiinpaluu. Arki kuulostaa helposti junalta kiskoilla, tiedättehän: metallin tylsä kolina, joka toistuu samanlaisena koko ajan. Kun sitä miettii päiväntasaajan eteläpuolella, vuorenrinteen uima-altaalla cowboyhattu päässä, se näyttää mahdottomalta. Aivan mahdottomalta. Ei siihen voi millään pystyä. Varsinkin kun täällä on niin monia asioita, joihin en ole kovin tyytyväinen tällä hetkellä. Vaikka tottakai kotiin oli jo kiva tulla kaikista niistä syistä kuin aina matkalta on: oma sänky, raikas viileä ilma, pyykkikone, raejuusto… 

Herättiin Balilla Suomen aikaan yhdeltä perjantaiaamuyöllä. Kotona oltiin lauantaiaamuna kahdeksalta, nukkumaan mentiin lauantaina yhdeltätoista illalla. Lentokonehorrosta lukuunottamatta siitä tuli 46 tunnin valveillaolo. Se oli itseasiassa ihan kummaa: Singaporen kentältä jo kirjoitinkin, että olin jo alun automatkalla ja siellä Singaporessa aivan väsynyt, mutta jotenkin pisirtyin loppumatkaa kohdin. 

check2

Lähdettiin kotiin päästyä pienen hengähdyksen jälkeen samantien ystävien tupareihin kahdentoista maissa, ja jatkettiinkin siellä iltakymmeneen saakka. Ihmeesti ei väsyttänyt paljonkaan. Oli vain sellainen sekopäisen kummallinen olo, kuin aina matkustamisen jäljiltä. Niinkuin joku olisi nostanut niskasta ja pudottanut taivaasta sattumanavaraiseen paikkaan. Seuraava yö kyllä nukutti kunnolla mutta nyt on hyvä fiilis. 

Eikä täällä kotona niin kauheaa ole, kuin miltä se siellä stetsonin alla tuntui. Ihan ihanaa itse asiassa. Joulu tulee, oma koti on maailman paras, ja on täällä kaikki rakkaatkin. Ja eilisen isänpäiväjunamatkan käytin melkein kokonaan ensi kesäisen Jenkkireissun budjettia laskiessa ja lentoja etsiessä… 😉 Sillä se siis lähtee millä on tullutkin! 😀

check1
Singaporea jäin kaipaamaan toden teolla. Kaikista paikoista, joissa olen koskaan käynyt, Singapore Yhdysvaltojen ohella teki muhun kaikkein suurimman vaikutuksen. Upea, kaunis, siisti kaupunki, joka yhdistää idän ja lännen parhaat puolet. Something tells me we will meet again.

kuva 10
5 comments so far.

5 responses to “Kotona & viimeinen ilta Singaporessa”

 1. mindis says:

  Kiitos ihanista lomapostauksista,tunnelma ja rento fiilis välittyi mulle tänne Mikkeliin saakka 😉 tuosta Singaporesta,ovatko kovin tarkkoja siisteydestä,tupakoinnista ym?
  Hyvää paluuta arkeen Sinulle 🙂

 2. Ninnumaaria says:

  Voi kiitos ihana mindis, niin kiva kuulla että olet tykännyt reissupostailuista 🙂

  En nyt varsinaisesti nähnyt mitään roskapoliiseja, mutta kyllähän siellä ollaan todella tarkkoja roskaamisen ja tupakoinnin ja sellaisten kanssa. Metrossa meinasin juoda vesipullosta mutta aie tyssäsi 300 euron sakon uhkaan… Roskia ei todellakaan ole missään, mutta jotenkin ei siellä mitään nipotusta ole, kun kaikki jotenkin tuntuu luonnostaan elävän niiden sääntöjen mukaan. Tupakoitsijat parveilivat kaikessa rauhassa ulkona tuhkakupin luona eikä koskaan käveskelleet tupakoiden mihinkään, ja jokainen pikkulapsikin kiikutti purkan roskiin. Suorastaan hienoa! Meillekin satasien sakot roskaamisesta! Ja raipaniskuja varkaudesta! 😉

  Kiitos kovasti, kyllähän se taas tästä 🙂

 3. Kirsi says:

  Koska kommenttitykitys meinaa taas lähteä käsistä, niin kirjoitan nyt tähän yhteen taas loput, ettei postilaatikkosi ihan mene tukkoon 😉

  Aivan ihania olleet nimittäin kaikki nämä teidän reissupostaukset. Luin kaikki yhteen putkeen oman reissun jälkimainingeista toivuttuani ja voi että kuinka ilolla näitä tekstejäsi ahminkin. Aivan ihanissa paikoissa olete olleet. Singapore näyttää upealle, ja on kiva lukea ihan kunnon vinkkejä ja kokemuksia, kun olet sellaisia jaksanut kirjottaa.

  Enkä voi edes aloittaa siitä, kuinka upealle teidän Balin majoituksenne näytti! Voi jestas, kyllä todellinen paratiisi enkä ihmettele ollenkaan, ettei sieltä meinaisia malttaa lähteä pois. Joku kommentoikin, että olisi varmaan upea häämatkakohde ja minäkin ajattelin ihan samaa! Pitää laittaa itsekin korvan taakse, vaikka Malediivit onkin omissa haaveissa tähän asti olleet.

  Ihana oli myös lukea, että loma teki tehtävänsä ja kotiasiat tuntuivat kaukaisilta. Niihin ehtii sitten uppoutua kotona niin täysin, että on kiva kuulla, että loma teki tehtävänsä ja saitte rentouduttua ja nautittua lomasta <3

  Niin ja kiitos ihanista kommenteistasi, joita olet mulle kirjoittanut. Rankkojen viimepäivien aikana ne on lämmittänyt erityisesti 🙂

 4. Ninnumaaria says:

  Hahha, äsken juuri avasin taas koneen ja katsoin että mitä – VIISI kommenttia yhdellä kertaa, melkein ei ikinä tapahdu mun blogissa tällaista! Sanoinkin sit ääneen et ai hei eikun Kirsi se siellä taas pitkästä aikaa! Ja Mr. ihmetteli että ai kuka? 😀 No Kirsi Kirsi! 😀

  Niin kivaa kun kommentoit! <3

  Kiitos myös, oli jotenkin niin kivaa bloggailla reissussa, ihan eri tavalla innostustakin kun oli erilaisia juttuja kerrottavana joka päivä. Tosi TOSI kivaa jos olet saanut niistä sinäkin iloa 🙂

  Hei suosittelen aivan vakavissani tuota paikkaa häämatkaksi. Ja myös stoppia Singaporessa, melkein Balille kannattaa sen kautta joka tapauksessa lentää. Paikka oli aivan käsittämättömän uskomaton! Olen tekemässä jossain vaiheessa vielä toista postausta Griyasta, päästiin nimittäin kuvaamaan myös yhden makuuhuoneen villoja, joissa oli häämatkalaisia varten juttuja 🙂

  Kerron tosi mielellään lisää vaikka sähköpostissa jos sulla on mitään kysyttävää paikan suhteen vaikka myöhemminkin!

  Kiva jos mun kommenttini on lämmittäneet, se oli tarkoituskin <3

 5. Kirsi says:

  Hahaha, crazy comment lady kuittaa 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN