Bali: The Griya Villas & Spa

1
1 kuva 10 9 3 5 8 111 13 12

En ole montaa kertaa ollut niin pökertynyt kuin silloin kun nähtiin tämä meidän Balin majoitus ensimmäisen kerran. The Griya Villas & Spa on vasta 10 kuukautta sitten avattu 14 villan, kahden ravintolan, baarin ja tasokkaan span luksuspaikka Karangasemin ja Amedin alueella Itä-Balilla. Paikkaa johtaa suomalainen pariskunta, ja rakennuttamassa mukana on ollut useita eri tahoja. Muunmuassa nämä meidän suomalaiset ystävät, joiden tämä villa on, jossa asutaan. Niin: tämä ei sponssattu postaus, niinkuin ei vielä mikään muukaan postaukseni ikinä. Paikka on kuitenkin ehdottomasti mielettömin, upein, ällistyttävin missä olen koskaan ollut, joten haluan ehdottomasti jakaa sen tiedon teillekin! 
 
Bali on monille kuulemma vain etelärannikon turistirysä Kuta Beach tai hieman pohjoisempi, kuulemma mukavampi Seminyak. Tänne itään päin on kuitenkin tullut paljon uusia hotelleja, ja täytyy sanoa, että minä ainakin pidän tästä rauhasta ja hiljaisuudesta aivan älyttömän paljon enemmän kuin jytisevästä baarirannasta. 
 
Vaikka on täällä tekemistäkin: snorklaamaan pääsee ihan tässä mäen alapuolella. J:n sanoin: “kävelet vaan siihen alas ja pistät lärvis siihen veteen niin siin niit (koralleja) on” :’D Käytiin tänään kokeilemassa: totta! Parin kilometrin päässä on myös sotilaslaivojen hylkyjä, joiden luona voisi snorklailla. Eilen vuokrattiin hotellilta mopo bensoineen kolmella eurolla neljäksi tunniksi ja ajeltiin vaan tätä ainoaa rantatietä eteenpäin ja takaisin. Upeita maisemia, pieniä paikallisten kyliä, meri ja toisella puolella vuori. Jyrkkiä mäkiä ylös ja alas, kanoja, koiria, kalastajia. Kaukana ei ole myöskään Ubudin kaupunki ja vesitemppeli, joihin kumpaankin ollaan suuntaamassa vielä tämän loman aikana. 
 
Yhden yön reissun voisi tehdä Gili Trawanganin saarelle, missä on kuulemma upeat hiekkarannat. Päätettiin kuitenkin, että ei lähdetä sinne – olen aivan liian huumaantunut tästä omasta altaasta viettääkseni yhtään yötä rannalla. Huomenna ollaan lähdössä yhdeksi päiväksi kuitenkin katsomaan etelän Kutan ja Seminyakin elämää, mutta tullaan luultavasti jo yöksi takaisin hotellille. 
 
Ajomatka on kuitenkin sen vajaa 3 tuntia, ja pimeä tulee jo seitsemältä, joten on vielä mahdollisuus, että jäädään sinne myös yöksi. Lähdetään Griyan suomalaisen kokin kanssa, jolla kuulemma olisi siellä meillekin majoitus valmiina… Todella houkuttelevaa! Saattaa vaan mennä baarielämäksi siellä ilta jos yöksi jäädään 😀 Niin, kyyti kauemmas järjestyy hotellin kautta, isoilla autoilla. Useamman tunnin tai koko päivän reissut maksaa muutaman kympin. Lähistöltä saa varmaan myös muita samanlaisia kyytejä. 
 
Niin tosiaan, ravintoloitakin tässä vieressä on vaikka kuinka paljon. Paikallisia, vaatimattomia, todella edullisia useimmat. Joissakin majoituspaikkojen yhteydessä vähän isompia ja tasokkaampia. Griyan palveluun kuuluu kyyti lähialueille ja haku pois: siis vaikka syömään ja snorklaamaan parin minuutin päähän saa kyydin golfkärryllä tai autolla ja tulevat hakemaan takaisin sovittuna aikana. Paikat on tosi lähellä, mutta koska mitään katuvaloja ei ole, tie on pieni, kapea ja mutkainen, ja paikalliset ajaa mopolla kovaa vauhtia illallakin pilkkopimeässä, on kyyti enemmän kuin luksusta! 
 
Ollaan kokeiltu tähän mennessä paria ravintolaa ulkopuolella, mutta ihastuttu ja käytetty todella aktiivisesti hotellin omaa Safka -ravintolaa. Toinen ravintola, Maku, aukeaa muutaman viikon sisällä. Kyllä, nimistä voi päätellä paljon 😉 Suomalaista ruoka ei ole, mutta aivan mielettömän tasokasta, hyvää ja kauniisti aseteltua, suomalaisten kokkien suunnittelemaa se on. 
 
Huoneeseen tilaamisesta ei ainakaan tällä hetkellä ole lisäkustannuksia, ja ollaankin tilattu aamiainen huoneeseen nyt joka päivä, samoin pari kertaa muuta syötävää. Aivan uskomatonta lomaluksusta, kun tarjoilijat tuovat ruuat suoraan tänne omaan ruokapöytään ja kattavat täältä villan keittiöstä kaiken lautasia, aterimia ja vesilaseja myöten valmiiksi ihan kuin ravintolassa. En ole koskaan kokenut mitään tällaista. Luulisin Safkan olevan alueen paras ravintola kaikin puolin. Kalliimpi tosin kuin paikalliset pienemmät paikat, kyllä, mutta ei silti Suomen hinnoissa. 

 
g14 g15 g24 g26 gkoll

Alueella ei ole mitään normaalisti totuttuihin turistiasioihin viittaavaakaan: ei isoja hotellikomplekseja, ei turisteille rihkamaa ja aktiviteetteja aggressiivisesti myyviä kojuja. Niin, eikä niitä turistimassojakaan. Muutama ihminen siellä täällä, rauhallista, verkkaista, leppoisaa. Turisteja näkyy ulos lähtiessä sen verran, että vastaantulijoita tervehditään. Kourallinen. 
 
Noniin, näin paljon kerkesin turista ennen kuin pääsin koko villaan asti! Täällä on useampi kahden makuuhuoneen villa, niinkuin tämä meidän, muutama yhden makuuhuoneen, ja yksi kolmen. Kaikissa on oma uima-allas. Villat on taitavasti rakennettu rinteeseen siten, että rinteen muodot ja muutamat melkein näkymättömät muurit suojaa niitä toisiltaan. Tässä meidänkin alapuolella on useampi villa, mutta me nähdään niistä vain matalat katot, eikä niistä näe kun me aamuisin hypätään alasti suoraan makuuhuoneesta altaaseen 🙂 Allas on todellakin makuuhuoneen lasiovista puolen metrin päässä, joten sinne voi kirjaimellisesti astua suoraan. Sisäänkäynti oman villan alueelle on sekin yhden jykevän oven takana, eikä muita reittejä ole vaikka se siltä näyttääkin. Me ei edes lukita itse rakennusten ovia ollenkaan, vain se iso ulko-ovi.
 
Sisustuksessa on uskomaton määrä yksityiskohtia, joita ei edes tajua ennenkuin katsoo tarkemmin. Jokaisesta ikkunasta näkyy joku patsas, kivestä veistetty taulu tai hiljaa puliseva suihkulähde. Molemmat makuuhuoneet on omissa rakennuksissaan, joiden kummankin yhteydessä on valtava kylpyhuone kahdella altaalla ja ulkoilmasuihkulla. Kaakelia tai laattoja ei näy, uima-allaskin on kiveä. 
 
Kiven lisäksi kaikkialla on paksua puuta ja harmonisia kankaita. Makuuhuoneiden välissä on olohuone-keittiörakennus. Iso tv ja dvd, johon voi käydä aulasta lainaamassa leffoja, (niin ja muuten suomenkielisiä pokkareita ja romaaneja on myös vino pino), juomavesiautomaatti, täydellisesti varusteltu iso keittiö. Tuoreita kukkia, hedelmiä. Ja tottakai koko seinältä avattavat lasiovet, jotka halutessa tekee koko olohuoneesta ison katetun terassin uima-altaalle.

okollo23 o22  

 
En tiedä saako kuvista muuten ollenkaan käsitystä siitä että tuo allas ei todellakaan ole mikään pieni. Reuna häviää muurin yli niin, että tästä makuuhuoneestakin katsottuna näyttää siltä, kuin se jatkuisi kymmeniä metrejä alempana olevaan mereen. Lempipuuhaa onkin kellua altaassa leuka muurilla ja katsella sieltä alas mereen. 
 
m36 m40 m34 m32 mkollsh m27
m35

Vielä kerran: en ole koskaan nähnyt tai kokenut mitään näin upeaa paikkaa. Missään ei ole tingitty, eikä rakentamisessa säästelty. Paikallinen henkilökunta hymyilee kuin Elastinen ja kaikki toimii, joka ikinen nurkka on harkittu ja viimeisen päälle luksusta. Ei timantteja ja blingiä, vaan jykevää, hillittyä, yksinkertaista ja klassista. Jollain ihmeen tavalla siis suomalaista sielunmaisemaa ja balilaista rentoutta yhdistävää. 

Me ei lähdetä ikinä pois. Tulkaa te kaikki muut tänne. 
0 comments so far.

0 responses to “Bali: The Griya Villas & Spa”

 1. Ihan mieletön hotelli, nauttikaa!

 2. Ninnumaaria says:

  Niin on! Kyllä, todellakin! 🙂

 3. I think I could never leave that place!

 4. Anonymous says:

  Voi vautsi! Mäkin haluuuuuun sinne!
  -EE

 5. lili says:

  Huh mikä paikka, kyllä tuolla huolet unohtuu ja mieli lepää!:) Muutenkin nämä sun matkapostaukset ovat olleet tosi ihania.. Nauttikaa lomasta!

 6. SuviV says:

  Kiitos tästä postauksesta. Törmäsin tähän majoitukseen matkamessuilla ja pyysin tarjousta häämatkaa ajatellen. Tällöin Mauritius vei voitoin, mutta Bali on jäänyt mieleen, samoin Griya. Oli kiva nähdä kuvia paikanpäältä.

 7. Ninnumaaria says:

  Tää on ihan mieletön!! 🙂

 8. KaisaH says:

  Upealta näyttää!! Ihan mieletön paikka!

 9. Ninnumaaria says:

  Todellakin! 🙂
  Kiitos lili, tosi tosi kiva kuulla <3
  Me nautitaan 🙂

 10. Ninnumaaria says:

  Ai ihan totta! Hienoa! Tähän paikkaan on moni ihminen panostanut valtavasti, ja lopputulos on aivan upea. Hienoa siis että sana on jo kiirinyt, kaikkea hyvää tälle ja omistajille toivoisi. Ajattelinkin useamman kerran että tämä olisi täydellinen myös juuri häämatkalaisille!

 11. Emmi says:

  Kääk, ihan liian upeaa *leuka tippuu lattiaan*! Upeita maisemia ja matkafiiliksiä 🙂

 12. Ninnumaaria says:

  Hih, mulla on samanlainen olo!! 😀 kuva että tykkäät 🙂

 13. Suvi says:

  Aaaah en kestä näitä kuvia. Mieletön paikka.

 14. Ninnumaaria says:

  Niin on!! Ehdottomasti upein paikka missä olen koskaan ollut!

 15. Anonymous says:

  Upea paikka! Miten pääsitte Kutalta (eikös lentokenttä ole siellä) tänne? 🙂 Ja tiedätkö, onko tuollaisessa kahden makuuhuoneen huoneistossa mahdollista saada lisäpetiä, eli siis majoittua viisi henkilöä? 🙂 Vai pitääköhän sitten ottaa isompi huoneisto..

 16. Ninnumaaria says:

  Heippa, kiitos kommentista!

  Niin on, paikka on ihan mieletön! 🙂

  Hotellista tuli autokuski meitä lentokentältä noutamaan, ja lähtiessä myös vei pois. Matkaa ei ole kovin paljon, mutta tien mutkaisuuden ja hitaan vauhdin vuoksi se vie kolme tuntia. Lentokenttä tosiaan on Denpasarissa, etelässä. Matka ei kuitenkaan ollut ollenkaan paha, päinvastoin maisemia oli ihana katsella autosta ja jutustella kuljettajan kanssa. Kyyti maksoi muistaakseni 35 euron paikkeilla. Samaa kyytiä voi tilata loman aikana kuskaamaan lähikaupunkeihin tai mihin vaan.

  Tässä villassa numero 10 oli ainakin toisessa makuuhuonerakennuksessa iso sohva, joka oli selvästi lisävuode. Siis viisi henkilöä varmasti mahtuu, luultavasti enemmänkin jos kysyy.

  Suosittelen tätä paikkaa todella lämpimästi, ota vaan suoraan sinne yhteyttä jos kiinnostuit! 🙂

 17. Ninnumaaria says:

  ps. näitä Bali-postauksia ja myös lisää Griyasta kirjoitin tänne paljon, jos selailet tämän postauksen molemmin puolin 🙂
  Saattaa sieltäkin löytyä jotakin lisätietoa mikä voisi kiinnostaa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN