Bali: Mopomaisemia

m3
m7 m6 koll3 m9

Yhtenä päivänä vuokrattiin hotellilta neljällä eurolla mopo neljäksi tunniksi. Kaikki ajaa täällä mopoilla. Tie on reilun yhden kaistan levyinen, jyrkkä ja mutkitteleva, liikenne vasemmanpuolinen mutta aika hiljainen. Ei kukaan nyt ihan hulluna kovaa aja, ja maisemia katsellessa kaksi-kolmekymppiä on ihan riittävä vauhti.
 
Ajeltiin rantatietä, joka yhtä mittaa kipuaa ylös vuorenrinnettä ja taas laskeutuu alas kalastajakyliin ja kivikkoisille rannoille, joissa on riveittäin valkoisia ja kirjaviksi maalattuja pitkäsiipisiä, kapeita kalastajaveneitä. Lähimmällä sellaisella rannalla, tässä Griyan alapuolisessa puokamassa oltiin snorklaamassakin yhtenä päivänä. Pitkällä rannalla oli viisi muutakin ihmistä meidän lisäksi. 
 
Amedin alue on kuulemma Balin köyhintä. Aamuisin kalastajat lähtevät sadoittain pienine veneineen merelle auringon noustessa ja palaavat myymään kaloja jo aamulla. Aamulla pienten veneiden pisteet merellä on hieno näky. Iltapäivällä köyhän näköiset kylät on aika hiljaisia, lapset kulkevat polkupyörillä tai vain istuskelevat, vilkutellen mopolla ajelijoille tai ajellen itsekin. Kanoja juoksentelee missä sattuu eikä kellään näy olevan kiire minnekään.
m4 m2 m8 m5 m1
0 comments so far.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN