Beijing day 2: Marketplace shopping

Sunnuntaina lähdettiin heti herättyä (eli noin kahdeltatoista…!) Panjiayuanin kirpputori-“antiikki”-markkinoille. Ne on auki vain viikonloppuisin, ja paras tavara on esillä kuulemma aikaisin aamulla. Koskaan en ole ennen puoltapäivää sinne kerennyt, ja silti tavaraa on myynnissä vielä aivan järjettömiä määriä.

su vaaka2su koll1su koll2su vaaka 5
su koll4

Jättimäisellä torilla on sekä katettu että taivasalla oleva osuus. Katetulla alueella näyttäisivät olevan kaikkein ammattimaisimmat myyjät. Siellä myös käytävät on jaettu myytävien esineiden mukaan: keramiikkaruukut, pienet patsaat, jadekorut, helmet, kivet, metalliesineet, taulut, kankaat…

Taivasalla on enemmän kirpparimaisempaa meininkiä maahan levitetyillä vilteillä. Tavaran ei voi kuvitellakaan olevan aitoa, vanhaa tai oikeasti arvokasta vaikka myyjät väittäisi länkkäreille mitä. Jostakin oppaastakin kuitenkin luin hyvän neuvon: tavara kannattaa ostaa siinä tapauksessa, että tietää sen olevan antiikin sijaan vaikkapa uustuotantoa, yksinkertaisesti pitää tavarasta, ja on valmis maksamaan siitä itselleen sopivan hinnan. Juuri millekään ei voi määritellä mitään “oikeaa” rahallista arvoa. 

Täältä olen ostanut esimerkiksi meille kotiin tosi tykätyn puisen Buddhan pään ja lahjaksi punaisen, kiinalaisen, jännän näköisen kompassin. Tällä kertaa ostin krakeloidun näköiseksi tehdyn valkoisen hevospatsaan. Maksoin siitä 6 euroa ja sekä myyjä että minä oltiin erittäin tyytyväisiä. Tinkiminen on aivan välttämätöntä, mutta ainakaan minä en kyllä jaksanut aina tinkiä viimeiseen saakka, jos myyjä oli mukava. Näin tälläkin kertaa. Olisin saanut heppani taatusti 4 eurolla, mutta juuri nyt halusin antaa myyjälle vielä ne minulle niin naurettavat 2 euroa lisää.

su koll3su vaaka4su vaaka1su vaaka3su vaaka5
Panjiayuanilta suunnattiin Hong Qiaon silkkimarkettiin, joka on yksi niistä kolmesta piraatti/helmimarketeista, joista aina puhun. Kuudessa kerroksessa kaikki sesongin kuumimmat merkkilaukut kymmenellä eurolla, helmiä, silkkiä, koruja ja kaikkea muuta feikkiä maan ja taivaan väliltä. Aivan Taivaan Temppelin (Tian Tan) vieressä sijaitsevan Hong Qiaon takana on uusi pelkkiä helmiä myyvä monikerroksinen marketti. 

Löydettiin sinne viime kerralla, enkä enää muista marketeistä helmiä ole ostanutkaan. Tämä paikka on turisteista ja kaikista muistakin typötyhjä, uutuuttaan kiiltävä ja rauhallisuudessaan kaukana niistä korviasärkevästi kiljuvista muiden markettien sekopäämyyjistä. Ostin 53 paria helminappikorviksia. Jep. 53 paria. 1,50e / pari. Minulta oli vartavasten niitä tilattu, ja aion pitää itsellänikin kyllä parikymmentä.

Tällä kertaa ei käyty Taivaan temppelissä Tian Tanissa, mutta se on aivan ehdottomasti uusien matkailijoiden listalla yhtenä kivoimmista puistoista. Keisarillisia temppeleitä ja niiden keskellä yksi pyöreä laatta, joka on kiinalaisten mielestä maailman keskipiste. Noin niinkuin vaatimattomasti.

Sunnuntaina aloitettiin myös loman välikuolema -rutiini. Palattiin useamman tunnin ostoskierrokselta hotelliin pienen välipalan kanssa ja nukuttiin vähän. Illalla lähdettiin etsimään yhtä intialaista ravintolaa, johon oli aivan pakko päästä. Se oli kuitenkin kolmessa vuodessa muuttanut, ja päädyttiin keskinkertaiseen pihvipaikkaan. Se oli ihan ok, mutta ei edes kuvaamisen arvoinen. Amerikkalainen jäätelöbaari ColdStone kuitenkin pelasti illallisen 🙂

Ravintola oli Sanlitunissa, joka on yksi kivoista alueista myös. Siellä on The Village -niminen ostos/ravintola -alue, josta löytyy kaikki Vero Modat, Espritit ym. meille keskinkertaiset liikkeet, ei mitään kallista. Alue on kuitenkin tosi hauskalla tavalla rakennettu ja siellä on hauska katsella iltaisin kokoontuvaa siistiä nuorisoa, joista useimmat pukeutuu todella jännällä ja tyylikkäällä tavalla. Harmittelen vieläkin, etten vielä silloin rohjennut pysäytellä ihmisiä blogikuvia varten, mutta myöhemmin niin kyllä tein… Sellaistakin siis luvassa 🙂

Aivan The Villagen kyljessä on kolmas niistä feikkihelveteistä: Ya Show. Aivan samanlainen kuin Silk Market ja Hong Qiao. Ei lisättävää. 

su vaaka7su vaaka6su vaaka8

0 comments so far.

0 responses to “Beijing day 2: Marketplace shopping”

 1. Sohviss says:

  Monipuolinen ja mielenkiintoinen blogi sinulla! 🙂
  sweetshalalaa.blogspot.com

 2. Ninnumaaria says:

  Kiitos Sohviss! 🙂

 3. Anonymous says:

  Jee,53 paria!(muistithan vaan mun tilauksen?)terveisiä niiin kesäisestä kaliforniasta! Tykkään! Ihana reissu teilläkin takana. On ollut kiva lukea siitä! Jii (vrt ee)

 4. Ninnumaaria says:

  Muistin!! 🙂 en vaan muistanut et lähdit jo 🙁 mut täällä ne odottaa! 🙂 oi kiitos siellä on varmaan ihanaa!! Nauti! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN