Mitä kuuluu mökkityömaalla?

rainbow-8

 

…mökkikuulumispostaus ilman kuvia työmaalta, koska tuntuu, että kuvat näyttäisivät kuitenkin ihan samanlaisia kuin aikaisemmissakin postauksissa. Edistystä tapahtuu aika paljonkin, mutta silti ei oikein parhaillaan inspiroi kuvata työmaata. Ehkä vähän myöhemmin kesällä sitten. Kuviin sen sijaan taannoisen sademyrskypäivän seesteinen ilta, jollaiset näyttävät täällä aina epätodellisilta. Kuvissa ei ole lainkaan filttereitä tai mitään käsittelyä!

Kopioin kuulumispostauksen idean muun muassa Caritalta – kiitos ideasta – modifioin siitä vain mökkiraksaversion 🙂

 

rainbow

 

Mitä kuuluu? 

Aika hyvää! Työt edistyy hyvin ja rakentajalla on lomaa jäljellä enemmän kuin minulla, joten luotto myös loppuloman edistykseen on suuri. Alan todella nähdä, että tämä valmistuu, todennäköisesti voimassa olevan aikataulunsa mukaan, eli jouluksi.

Tällä hetkellä katson…

Kahta joutsenperhettä laiturilla ja rannassa ollessani, eli ainakin puolet päivästä. Kummallakin on kuusi poikasta, ja vanhemmat eivät ole enää ihan niin vihaisia niiden lähellä. Uskaltavat meidän rantaankin aika usein. Vähän väliä saa olla kauhuissaan, kun ne ylittävät näin heinäkuussa vilkasta veneväylää, huh!

Katsellaan myös muuta elämää metsissä ja merellä – kettuja, jäniksiä, peuroja etenkin, ja Mr:n suosikkeja merikotkia ja veneitä.

Tällä hetkellä kuuntelen…

Puhelinta ja mahdollista huutoa ylhäältä, jos minua tarvitaan avuksi työmaalla. Muutoin kuuntelen Jäljillä -podcastia, johon olen aivan koukussa!

 

joutsenet

 

Tällä hetkellä rakennetaan…

Ulkorakennusta. Tai vajaa, piharakennusta, varastoa, miksi sen nimeäisi. Sitä talon kulmalla olevaa rakennusta, johon tulevat ulko-WC, kylmä ja lämmin varasto, puuvaja ja teknistä tilaa laitteille. Se on valmistunut todella nopeasti ja alkaa toiminnaltaan olla ihan kohta valmis. Mr:n isä on ollut auttamassa sen kanssa tosi paljon viime kuukausina.

To do -listalla seuraavaksi…

Tehdä sisustussuunnitelma loppuun paperille. Sitä varten minun pitää piirtää suunnitelmat huone kerrallaan, ottaa videot huoneista, tehdä Pinterest-kansiot loppuun ja lähettää kaikki suunnittelijalle konsultointia varten. Mr:n pitää päättää vesijärjestelmä ja viimeistellä vajan sisäseinät ja lattia. Lisäksi ihan pian pitää valita suihkut ja osa hanoista! Niitä varten pitää rakentaa seinien sisälle joitakin valmisteluja, jotka riippuvat valitusta mallista.

 

rainbow-6

 

Käynnissä olevia projekteja…

Nyt alkaa todella tärkeä vaihe vesijärjestelmän kanssa. Mr. on kilpailuttanut niitä, ja odotetaan parhaillaan tarjouksia. Se etu projektin venymisessä on, että tämän kaltaiset systeemit ovat yleistyneet ja markkinoille on tullut useampia vaihtoehtoja. Valinnan jälkeen järjestelmä pitää tilata ja sitä pitää alkaa asentaa! Kyseessä on hurja prosessi, joka kuulostaa niin scifiltä, etten oikein vieläkään ymmärrä sitä. Tehdään siis merivedestä makeaa vettä käänteisosmoosi -nimisellä prosessilla. Vesi on juomakelpoista, sitä riittää kaikkiin pyykki- ja pesukoneisiin, eikä se voi koskaan loppua, ellei vesi lopu merestä.

Järjestelmä on kuulemma yleistynyt paljon, ja niitä ostetaan jopa huviveneisiin. Tykätään erityisesti siitä, että kalliin alkuinvestoinnin jälkeen systeemin pitäisi olla todella luotettava moniksi kymmeniksi vuosiksi, vesi ei tosiaan lopu ja laatu on aina tasavarmaa. Kaivojen kanssa tilanne voi heitellä joskus paljonkin. Mikä parasta, systeemi ei käytä kemikaaleja ja on siten ekologinen. Se puhdistaa veden suodattimilla ja joillakin valoilla, joista ymmärrän vain vähän, jos sitäkään.

 

rainbow-11

 

Mitä yllättävää on tapahtunut?

Haluttiin sisävessaksi oikea vesivessa. Sehän ei normaalisti ole mahdollista saaressa, jossa jätevesijärjestelmää ei vessavedelle oikein ole mahdollista rakentaa. Löydettiin kuitenkin jo pari-kolme vuotta sitten yksi ainoa vedellä käytettävä polttosysteemillä toimiva vessa, ja rakennettiin vajaa ja kaikkea talossa sen mukaan. Kun Mr. sitten viimein oli rakentamassa vajaan sille tilaa ja soitti myyjälle sen mittoja, kävi ilmi, ettei sitä tehdä enää! Kysyntä oli kuulemma sittenkin niin pientä. Hetkeksi meinasi pukata kylmä hiki. Mutta kuten aina, Mr. käänsi kaikki kivet ja onnistui.

Jälleenmyyjä sanoi, että sitä on enää mahdotonta saada, mutta Mr. soitti suoraan tehtaalle eikä luovuttanut ennen kuin sai kuin saikin yhden kappaleen. Eräs asiakas halusi palauttaa omansa, koska ei ollut tyytyväinen siihen, että polttaminen käynnistyy joka 20. käyttökerran jälkeen tunniksi. Isoja juhlia järjestettäessä se onkin hankalaa, mutta meitä se ei haittaa. Ulkovessa on silloin käytössä, ja normaalikäytössä 20 kertaa päivässä on jo aika paljon. Saatiin siis se viimeinen kappale, josta on lähes kaikki osat vaihdettu palauttamisen jälkeen. Huolta ei siis toivottavasti ole, ja takuu on mukana. Jes!

 

rainbow-10

rainbow-5

 

Viime aikoina ollaan harrastettu…

Puhumista, puhumista ja puhumista projektista. Ollaan niin tottuneita siihen, että tämä projekti on mielessä ensimmäiseksi aamulla, viimeiseksi illalla, kaikkina vapaahetkinä, lomilla ja viikonloppuina, etten tiedä, mistä puhutaan, kun tämä loppuu 😀 Luultavasti tästä sittenkin, onhan tämä meillä aina. Nyt lomalla tämä valtaa aikalailla kaiken ajan, joten puhutaan kaikenlaisesta mökkiin liittyvästä ihan koko ajan.

Just nyt haluaisin mennä…

Nukkumaan omaan makuuhuoneeseen omaan mökkiin <3 Kunpa se tapahtuisi pian!

 

rainbow-9

 

Tällä hetkellä iloitsen eniten…

Edistyksestä!

Ostoslistalla…

Vesijärjestelmä, sisävessan polttolaitos, suihkut. Kuitin loppusumma on moninverroin viisinumeroinen, auts.

Eniten ärsyttää…

Ei itse asiassa mikään! Miten ihmeellistä! Ehkä vain se, etten pysty olemaan täällä aiottua yhtä viikkoa pidempään, koska joudunkin palaamaan töihin viikkoa aiottua aiemmin.

 

rainbow-4

rainbow-7

 

Tänään aiotaan…

Syödä aamupalaa, käydä pyörälenkillä (minä yksin) testaamassa lainapyörää tulevia saariston rengastien pyöräreissuja varten, pukea työ- ja rantavaatteet ja viettää saaressamme koko päivä kahdestaan. Tulla välillä yhdessä veneellä syömään tänne anoppilan mökkiin, ja palata saareen kunnes tulee taas nälkä ja ilta, ja laittaa rantasauna päälle.

Kuten jokaisena päivänä täällä <3 Tiedän, että tätäkin aikaa ja näitäkin rutiineja muistellaan vielä lämmöllä.

6 comments so far.

6 responses to “Mitä kuuluu mökkityömaalla?”

 1. MD says:

  Ihanaa, kun teillä edistyy hommat kovaa vauhtia! Ja siis, miten upea mökki teillä onkaan tulossa! <3 Varmasti mahtavaa päästä miettimään sisustuksellisia asioita. Huippua, että saitte sen sisävessan kuitenkin – itsekin arvostaisin mökillä hyvää toimivaa sisävessaa erittäin korkealle.

  • Eveliina says:

   Kiitos ja niinpä! 🙂 Edistyy hyvin! Sisävessa on varmasti kyllä tosi mukava. Tosin ulkovessasta tulee niin kiva ja lähelle taloa, että itse olisin pärjännyt silläkin.. mutta onhan tuo kiva 🙂 etenkin kylmään aikaan!

 2. Mermar says:

  Hei taas,
  Meillä on mökillä polttava wc, varmaan erilainen kuin teillä, merkki on Incinolet. Ollaan kyllä tyytyväisiä. Vehje toimii tavallaan manuaalisesti, eli poltto laitetaan itse päälle kerran päivässä.
  Tuo vesiasia kuulostaa tosi hyvältä, varsinkin kun ollaan saaressa ja merellä.
  Tämä mökkielämä on toisaalta kivaa, neljäs vuosi menossa ja tekemistä on vieläkin, vaikka kyllä välillä on päästävä kokemaan kesäistä kaupunkielämää. Sekin on ihan hauskaa, torit ja terassit yms.
  Jännittävä seurata miten sisustusprojekti aikanaan etenee, teillä on niin upea paikka.

  • Eveliina says:

   No hei 🙂 en muista meidän merkkiä, mutta tykkään kyllä ajatuksesta, että siinä on vesi. Mekin tykätään molemmista, kaupungista ja saaristosta, ympäri vuoden 🙂

 3. Tuula says:

  Mekin aloittelimme tänä kesänä vihdoin oman mökin rakentamisen. Työmaa on vielä aika aluillaan ja vasta perusteita luodaan. Tämä onkin ensimmäinen näin iso projekti missä olen mukana, mutta on todella mielenkiintoista seurata mökin edistymistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN