Sisustushaaveita ja Helsingin paras sisustusliike

artek-13

 

Sisustusjuttuja sisustusjuttujen perään, mutta sellainenhan tämä blogi on aina ollut. Omien kulloistenkin ajatusteni ympärillä. Ja joulun jälkeen on ollut paljon sisustusajatuksia. Fiilistelen joulua kotona viikkoja etukäteen, mutten yhtään jälkikäteen. Siivoan kaiken pikaisesti pois, ja sen jälkeen tekee aina mieli jatkaa juttua sisustamalla enemmänkin.

Viikonloppurutiineihini Helsingissä kuuluu lähes poikkeuksetta vaeltelu Artekilla. Liike on ravisuttanut jotakin sisustussielussani, houkutellut näkemään vanhat suomalaisuuden ytimet uudella tavalla ja tuonut mukaan kahmalokaupalla inspiraatiota. Liike on kokonaistaideteos, jonka vaihtuvat esillepanot saavat ihon kananlihalle ja sydämen hakkaamaan. Sellainen vaikutus oikein kauniilla sisustuksilla minuun on.

Piinaan myyjiä tiedustelemalla lattioiden kiven alkuperää (mökin keittiön tasot) ja huokailemalla liian kalliiden sohvien luona. Vannon, että kerran melkein nukahdin, kun otin kengät pois, laitoin silmät kiinni ja kuvittelin omistavani Vitran Grand Sofan. En saa tarpeekseni upeiden mattojen kokoelmasta saati valaisimista. Ah, niistä valaisimista. Kirja- ja lehtihylly on ohittamaton, ja pienesineet tarkoin valittu.

Lähes kaikki parhaillaan himoitsemani sisustusesineet löytyvät Artekilta. Eikä tämä ole edes yhteistyö. (Olisikin!)

 

artek-2

artek-5

artek-15

Vitra Eames LTR Occasion

Kuten viimeksi ääneen ajattelinkin, kaipailen kotona freesausta ja antiikin häivyttämistä. Tuskin mikään antiikkinen esine meiltä katoaa, koska ne ovat kaikki niin rakkaita. Viime postauksen kommenteissa yritinkin tätä selvittää: olisi ihana tilanne tyhjentää koti tai joku sen nurkka kokonaan, resetoida aivot, deletoida tunnetilat ja aloittaa alusta. Mutta usein se ei ole mahdollista. On reunaehtoja, kuten:

käytännöllisyys (pyykkikone on pakko olla, vaikka kylppäri olisi kivemman näköinen ilman)

kiintymys (asiat, jotka on niin rakkaita, ettei niistä luopuminen tule kyseeseen)

raha (kuinkas muuten)

kodin tilat ja muodot

Niiden puitteissa on vain tehtävä parhaansa.

 

artek-9

artek-3

 

Tällä hetkellä tekee siis mieli ryhdistää antiikkia kaikella modernilla ja metallisella. Parhaillaan haaveilen mustista valaisimista kuten Pholcin Mobil -sarjasta. Tämä musta pöytäversio sopisi makuuhuoneen patterisuojuksen tasolle ja sama kattoversiona ruokapöydän päälle. Flosin Taccia taas on taideteos, jota himoitsen minne vaan.

Virittelen ihastusta myös Atollon klassiseen Oluceen. Mutta Flosin IC Lights -sarja on pitkäaikainen ykkössuosikkini valaisinten suhteen. Sarjan jalkavalaisin ei isoksi kurjuudeksi sopinut meille jostain syystä ollenkaan, mutta rakastan sitä silti. Haaveilen sarjan mustavartisista riippuvalaisimista mökille ruokapöydän päälle. Yhden pitkäaikaisen haaveen, Flosin 265 -valaisimen sain toteutettua vihdoin! Siitä lisää omassa postauksessaan.

 

artek-7

artek-11

Flos Taccia

artek-6

Vitra Grand Sofa

 

Sohva on ikuisuusongelma, jonka ratkaisisi Vitran upea Grand Sofa. Vajaan 20 000 euron hintalappu meidät erottaa. Mutta se oli hyvä livelöytö Artekilla tässä taannoin, koska se sai aikaan kliksahduksen. Että no nyt. Tässä muodossa on vihdoin jotain kiinnostavampaa kuin missään sohvassa koskaan. En olisi uskonut, koska sen ilme on aika retro, enkä ole ollut retrofani ollenkaan. Kuvasta poiketen ottaisin sen mieluummin pellavan värisenä, kuten täällä.

Ligne Roset’n Togon tiedättekin olevan tosiasiallisella hankintalistalla heti, kun siihen tulee mahdollisuus. Sen viereen haaveilen parista pienestä ja erilaisesta sivupöydästä, joista toinen olisi ehdottomasti Vitran Eames LTR Occasional mustana, mustilla jaloilla.

 

artek-18

artek-19

Flos IC Lights

 

Printtijulisteet houkuttelevat edelleen suuresti. Harvassa on tyylikkäät ja oikeasti kuratoidut kaupat, joista niitä saa. Yksi sellainen on ruotsalainen Wall of Art, jota selailen varmaan päivittäin. Meillä on kaksi printtiä sieltä ja parhaillaan vilkuilen tätä makuuhuoneeseen sen patterin päälle.

Seurailen myöskin ahkerasti lempitaiteilijoideni Carolina Grunérin ja Manuela Boscon instagramia ja nettisivuja sekä haaveilen valoisista ajoista, kun pääsisi itsekin maalaamaan. Onneksi meillä on sekä Grunérilta, että Boscolta yksi työ. Taidetta mahtuisi paljon enemmänkin.

Mattoa kaipaan myös koko ajan olohuoneeseen, ja viestitellään Korppoon Nomad Homen Minnan kanssa usein hänen uutuuksistaan. Kyllä sekin vielä tärppää. Nyt kuitenkin elän myös aikamoista säästökuuria, joten toistaiseksi osa näistä joutuu jäämään vain haaveisiin…! Eivätkä Artekin myyjät pääse minusta ikinä eroon.

 

artek-14

Atollo Oluce

artek-17

2 comments so far.

2 responses to “Sisustushaaveita ja Helsingin paras sisustusliike”

  1. Merja says:

    Tamperelaisena sisustusintoilijana kylillä käydessäni poikkean aina Vepsäläisellä huokailemassa. Pari-kolme kertaa vuodessa toki Helsingin tarjontakin pitää tarkistaa.
    Varsinkin ensimmäisessä kuvassa oleva v. -44 suunniteltu sohvapöytä Vitran Noguchi saa sydämeni sykkimään. Kuten myös hinta joka on lähempänä 4000,-
    Vortex lasikantinen pyöreä spiraalijalkainen ruokapöytä on myös himotuslistalla, se hakee vielä sopivia tuoleja mielikuvissani. Voi miten ihania yksilöitä, mutta hieman tuo vaikeutta sovittaa ne jo olemassa oleviin kalusteisiin. Täällä yritetään myös yhdistää vanhoja antiikkikalusteita ja modernia tyyliä, sanoisin että on aika haastavaa.
    Valon myötä Joulun jälkeen tekee kyllä mieli jotain uutta kotiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN