Patterinsuojus ja pieleen mennyt suunnitelma

radiatorcover-6

 

Rakennettiin joulun alla makuuhuoneen patterille viimein kotelo, jota olin miettinyt jonkun aikaa. (Postaus täällä.) Edellisessä kirjoituksessa pohdin vielä materiaaliksi rottinkia. Päädyttiin kuitenkin metalliverkkoon. Oikeastaan siksi, että rottinkia en äkkiä löytänyt kuin kapeana rullana. Suojus olisi pitänyt siis rakentaa edestä kahteen palaan, mikä ei tuntunut oikein hyvältä. Myöskin Mr. halusi kovasti metalliverkon jämäkkyyden vuoksi. Ja se on kyllä totta, metalliverkko toimii tässä loistavasti.

Maalattiin sekä puuosat että verkko samalla värillä kuin seinät (Tikkurila G487, johon olen edelleen todella tyytyväinen!). Rakentaminen oli yllättävän työlästä, mutta jälki upeaa, kuten Mr:n töissä aina. Yksi kommunikaatioerehdys meillä sattui – olin toivonut kotelon olevan keskellä seinää, vaikka patteri ei olekaan. Eli, että koteloa olisi jatkettu vasemmalta yhtä pitkälle kuin patteri oikealla yltää, vähän tyhjän päälle siis. Kun me tultiin äidin kanssa New Yorkista, Mr. olikin jo rakentanut kotelon vain patterin päälle. Se vähän rikkoo symmetriaa ja  asettaa hankaluuksia esimerkiksi taulun sijoittelulle, mutta ei se mitään. Yllättävän vähän se lopulta haittaa. Nurkassa kun on paljon isompiakin pulmia nyt.

Taulukaan ei mennyt ihan nappiin. Ostin sille upeat tammikehykset, jotka kävi kyllä tauluun, mutta ei tuohon paikkaan sitten lainkaan. Ne riitelivät tuolin kanssa pahasti, mitä en ollut tajunnut. Hankin tilalle tutut kultaiset Clas Ohlsonilta. Vinkki muuten sinne – kehykset tosi hyviä, useissa lasi pleksin sijaan. Toinen kantapaikkani on BGA Nordic.

Mutta. Nyt tuo koko nurkka on ihan liian pliisu!

 

radiatorcover-4

radiatorcover-10

radiatorcover

radiatorcover-7

 

Tilasin sinne Black Fridayna myös kauan haaveilemani Flos IC Lights -sarjan jalkalampun. Kun se viikkojen päästä saapui, jouduin itku kurkussa toteamaan, ettei sekään sopinut tuohon ollenkaan. Se oli liian matala, eikä sitä saanut aseteltua mitenkään oikein päinkään. Kokeilin sitä kaikkialle muuallekin asunnossa, eikä se ollut täydellinen missään. Rakastan sitä edelleen, kuten kaikkia muitakin sarjan valaisimia, ja joskus ne jonnekin sopii hitsi sentään!

Huomasin myös, että jalkavalaisin ylipäätään ei toimi tässä nurkassa. Nyt kun patterinsuojus muodostaa tason, siihen sopii paljon paremmin pieni pöytävalaisin. Yksi on jo mielessäni..

Kaiken kaikkiaan, olen tosi tyytyväinen itse suojukseen, johon teetettiin vielä samanlainen marmoritaso kuin kaikkialla muuallakin. Mutta mikään muu tuossa nurkassa ei sitten toimikaan. Kokonaisuus on aivan liian tylsä ja turvallinen ja sievä. Inhoan kaikkea liian söpöä. Nurkka vaatii jotain mustaa tauluun ja valaisimeen sekä rosoisen asetelman tasolle.

Nojatuolit on maailman rakkaimmat, enkä luovu niistä koskaan. Liika antiikki on kuitenkin viime aikoina alkanut vähän ahdistaa. Suojuksestakin tuli aika romanttisen tyylinen, joten yhdessä ne nyt kaipaavat nyt kunnon kontrastipommia. Ah! Palaset ei nyt loksahtele. Aina ne kuitenkin lopulta. Sitä odotellessa hyvää uutta viikkoa!

 

radiatorcover-13

radiatorcover-9

radiatorcover-12

20 comments so far.

20 responses to “Patterinsuojus ja pieleen mennyt suunnitelma”

 1. Anna says:

  Kiva suojus! Mä ottaisin tuolin kokonaan pois tuosta, kun on niin ahdas tila. Laittaisin siihen isohkon viherkasvin lattialle, esim. Peikonlehden. Taulu myös pois tai sitten isompi värikkäämpi/tummempi maalaus tai julistetaulu (moderni). Patterin päälle en laittaisi pikkutavaraa tai muutakaan, koska se on patteri…

  • Eveliina says:

   Kiitos! Kaikki nuo mietinnässä, paitsi toistaiseksi tuolin paikka, koska se ei sovi minnekään muualle, ja luopua siitä en halua. Sen pari on vastakkaisessa nurkassa, mikä luo koko huoneeseen symmetriaa. Tämmöistä tämä kodin sisustaminen vähän aina on – ei voi aloittaa puhtaalta pöydältä 🙂 tason päälle voi onneksi laittaa mitä vaan, kivi ei kuumene.

  • Jade says:

   Voi harmitus ettei kaikki mennyt kuin Strömsössä. Suojus on kivannäköinen kuitenkin. Komppaan Annan visiota nurkasta, jossa ei ole lepotuolia. Koko tilaa näkemättä on tietenkin hankalampi sanoa, mutta aina asioita (esim tuoleja) ei tarvitsekaan olla kahta samanlaista. Yksikin tuoli huoneessa voisi toimia ihan hyvin. Viherkasvi (palmu?) toisi kivasti väriä. Kalusteiden pyörittely on tuttua puuhaa täälläkin, mutta sitten kun loksahtavat kohdilleen, ovatkin siinä melkein elinkaarensa päähän. Tsemppiä!

  • Eveliina says:

   Ei se mitään, koska aina tulee uusia ideoita! 🙂 Jos olisikin vain tyhjä kohta, jonka saisi suunnitella täydelliseksi, tekisin varmastikin juuri noin. Kotona se vain harvemmin on niin – on esineitä, joihin on kiintynyt, asioita, joista ei halua luopua, vaikka ne eivät tuoreimmista tyylikuvista olisikaan. Nojatuolit ovatkin edesmenneiden isovanhempieni hankkimia ja heidän talostaan, ja minulle hirmuisen tärkeät. Uskokaa pois, olen kokeillut niitä jokaiseen nurkkaan kotona, ja tähän ne sopivat parhaiten – vaikka tuo patterinurkka ei täydellinen olisikaan. Patterinurkan täydellisyys on kuitenkin vähemmän tärkeää kuin tuolien olemassaolo. Joten tuolit jäävät, ja nyt loihdin seinille ja tasolle jotain niiden romanttista tyyliä rikkovaa seuraavaksi 🙂

 2. Päivi says:

  Heippa, toi patterinsuojus on tosi hieno, miehes on taitava! Ehkä toi taulu on liian pliisu, joten entä jos siihen laittais mustat metallikehykset? Elloksella on sellasia raffeja mustia seinävalaisimia, joiden varsi on 2-3osainen eli vois toimia joko lukuvalona tai tauluvalona?

  • Eveliina says:

   Kiitos! Jep, mikään muu tuossa nurkassa ei toimi! Joten kaikenlaiset ratkaisut mietinnässä 🙂

 3. Merja says:

  Hei, ei aina voi voittaa. Joskus vaan ei parhaatkaan ideat toimi. Kävisikö mökille nämä kaupunkiasuntoon huonosti istuneet jutut? Ymmärrän harmituksen. Miehen mielestä olenkin oikea vehtaaja, vaihdan monta kertaa esim. maton tai valaisimien kokoa ja mallia ennenkö olen hankkeisiini tyytyväinen. Kyllä se oikea ratkaisu lopulta löytyy.
  Missä muuten ovat Hay Hee tuolit, edelleen ulkona vai?

  • Eveliina says:

   Joo ja ei se mitään! Tämä pohtiminenhan on useimmiten vain hauskaa. Nojatuolit jäävät kotiin, tuskin menevät mökille. Hay Heet on varastossa kevättä odottamassa!

 4. Kaisa says:

  Onpa kivan näköinen suojus! Tosi upea, kun eihän se kiinnitä varsinaisesti huomiota, mutta sit jos pysähtyy tarkastelemaan niin huomaa kuinka huolellisesti se on mietitty ja tehty!

  • Eveliina says:

   Kiitos kovasti! Niin minustakin! 🙂 Siitä tuli juuri niin jämäkkä, mutta seinän värisen maalauksen ansiosta “huomaamaton” kuin toivoinkin!

 5. cc says:

  En laittaisi lisää tavaraa sinne, mutta vaihtaisin taulun johonkin moderniin ja aika boldiin. Jotain bauhaus-tyylistä/kubistista julistetta isommissa kehyksissä.

 6. Nimetön says:

  Nurkkaus näyttää kivalta. Ja kiva kun patterin saa noin hieman piiloon, näyttää paljon sisustetummalta. En tiedä miksi meillä patterit ei aina kunnolla toimi, täytyy joku pyytää katsomaan.

 7. Anonymous says:

  Moi! Olen suunnitellut kotiimme saman tyylistä patterinsuojusta. Tuo on todella taitavasti toteutettu ja hyvännäköinen! Mistä löysitte tuota apilareikälevyä?

  • Eveliina says:

   Kiitos paljon! Se oli vaikea löytää, mutta löytyi lopulta Turun Nakoraudasta! Mietin myös rullana myytävää rottinkia, mutta sitä ei olisi saanut noin leveänä levynä. Tsemppiä puuhaan! 🙂

 8. Juha Engström says:

  Patterinsuojus on hyvän näköinen. Mistä sitä metalliritilää saa?

  • Eveliina says:

   Moi, kiitos! löydettiin lopulta Turun Nakoraudasta. Etsittiin aika monesta paikasta, yllättävän vaikea löytää

 9. Tuija says:

  Hei,

  Kaunis ympäristö ja patterinsuoja! Voisitko kertoa, mistä ostitte valkoista metalliverkkoa? Tieto auttaisi kovasti, sillä aion teetättä suojan piakkoin. Tuija

  • Eveliina says:

   Hei, kiitos 🙂 tuossa yllä olenkin jo kysyjille tähän vastannut. Turun Nakoraudasta siis, ja tosiaan maalasimme tumman metalliverkon itse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN