Juuri nyt…

lately

 

…treeni, arki ja ajatus on kulkenut mielettömän hyvin! Tämän vuoden teema on selkeästi ollut fyysinen hyvinvointi. Aloin opetella loppuelämän rutiineja PT:n kanssa ensimmäisen vuosipuoliskon ajan, ja olen jatkanut asioita nyt. Treenaan hänen johdollaan, mutta pienryhmässä tämän loppuvuoden. Kevätpuolellakin meni hyvin, mutta taistelu vanhojen tapojen ja tottumusten kanssa oli suurempaa ja rasittavampaa. Jostain syystä tänä syksynä asia on sairastelujen ja muiden takkujen jälkeen alkanut loistavasti. Kaikki rullaa jotenkin itsestään, eikä asioihin tarvitse kiinnittää huomiota. Ja sen, minkä tarvitsee, teen nyt enemmän mielelläni.

Olen ällistynyt ja innoissani siitä, millaiseksi paremmat tavat fyysisen ja henkisen olon oikeasti muuttaa. Olenhan sen aina tiennyt ja ajoittain kokenut, mutta pakko sanoa, että nyt meininki on parempaa kuin koskaan. Yritän suhtautua lempeydellä siihen, että fiilikset tulee varmasti aina myös vaihtelemaan. Mutta olen iloinen, että tämä tunne on nyt tiedossa. Siihen voi siis aina tähdätä uudelleen.

 

lately-12-side

Kännykkään tallentunutta viime aikoina. Lapuan Kankureiden ihana liike torikortteleissa ja Italian suurlähettilään residenssi Tehtaankadulla. 

 

…parasta on ollut keskiviikkoinen hot yin jooga. En ole kummoinenkaan joogaaja, enkä oikein välitä tehdä joogaa kovin rankkana harjoituksena. Teen rankat jutut mieluusti muualla, ja joogaan menen lähinnä venyttelemään, rauhoittumaan ja kääntymään ajatuksiini. Yin jooga on siihen täydellistä. Salillani sitä on ollut aina vähän hankaliin aikoihin, mutta nyt yksi tunti on lisätty täydelliseen kellonaikaan, keskelle viikkoa. Se on kalenterissani koko loppuvuodeksi, ja taivas saa tippua, etten sinne menisi.

Muutenkin viikossa on nyt toistuvia rutiineja, jotka tekee mun olon hyväksi. Maanantaisauna, keskiviikkojooga, torstaiaamun työpaikan PT-treenit, sunnuntai-illan pienryhmätreenit. Lisäksi kaksi omaa salitreeniä ja ehkä yksi aerobinen viikkoon vaihtelevat paikkaa.

 

lately-2-side

Emmin ja Janican kanssa Pastorissa eka kertaa viiteen vuoteen. Ja edellinen perjantai, kun olin Helsingissä ja oli hyvä treeni (taas). Tuon pullon muuten hävitin seuraavalla kerralla, äh!

 

…tiedossa on lokakuun aikana kaksikin työreissua Eurooppaan. Odotan molempia innolla! Usein reissuilta kotiin tullessa on inspiroitunut ja virkistynyt olo, vaikka ne sinänsä raskaan intensiivisiä ovatkin. Haaveillaan vähän, jos toiseen yhdistettäisiin myös yhteistä minilomaa kohteessa. Se olisi kuitenkin sekä aikana että rahana pois mökin rakentamisesta, joten en tiedä raaskiiko. Ainainen köydenveto.

 

lately-3-side

Fluffy bunny butt meidän takapihalla, kuten melkein joka päivä. Helsingin kaunein lenkkimaisema. 

 

…mökillä mietitään sisäovia, etenkin liukuovia. Tilattiin jo vaatehuoneeseen, varastoon ja sisävessaan mustat tammiovet, mutta nyt jännitän, ehtisikö ne vielä vaihtaa. Jos sittenkin saarniset tai tammiset… Mustaa tulee aika paljon kaikkialle muualle. Jos ei saa, mustatkin on hyvät. Intoilen mökillä myös vierashuoneen vaatehuoneesta, joka viime tipassa ja ex tempore päätettiinkin rakentaa. Ihan alunperin paikalle oli kyllä tulossa vaatehuone. Tai ihan ihan alunperin paikalle on piirretty kesäkeittiö ulkopuolelle, mutta siitä luovuttiin ajat sitten. Sitten parin vuoden ajan oli jo selvää, että laitetaankin siihen tavalliset kaapit vierashuoneelle.

Pelkäsin kokonaisen vaatehuoneen pienentävän huonetta liikaa. Nyt, kun se on paikallaan, se onkin  t ä y d e l l i n e n. Yksi niistä what was I thinking -tilanteista, joita rakennuksella tulee koko ajan vastaan. Pelottavaa, mutta aivan varmaa on se, että niitä tulee myös sitten, kun jokin ratkaisu on jo valmis. Että hitto, väärä valinta, mutta ei voi mitään. Pitää vain pyrkiä vetämään hihasta parhaita mahdollisia ratkaisuja sillä hetkellä, kun niiden aika on. Ja toivoa parasta.

 

lately-13-side

Mökillä juuri nyt. 

 

…ajatuksissani on kotona makuuhuoneen nurkkauksen sisustusratkaisut ja niiden toteuttaminen, sekä uuden sohvan ja uuden sängyn hankinta. Hullareilla olisi mahtavia tarjouksia kahteen viimeiseen, apua! Olen käynyt Stockan Iskussa nyt ihanan myyjän kanssa mallailemassa ja pohtimassa asioita jo pitkät pätkät, ja viikonloppuna mennään uudelleen. Olen kuitenkin hidas tekemään näin isoja ratkaisuja, ja muitakin esteitä tietysti on.

Nykyiset saattavat mennä mökille, joten kannattaako uutta sohvaa ja sänkyä ostaa kotiin nyt, kun vanhoille ei ole vielä mitään paikkaa? Ja tietysti raha, auts… Kummankin hankintaa olen kaivannut varmasti yli viisi vuotta, mutta aktiivisesti etsinyt vaihtoehtoja noin vuoden. Asiat selkiytyvät, mutta hidasta on 😀

 

lately-9-side

Kuvan sohvat eivät todellakaan liity tapaukseen 😀 Ovat Fendin, ja peräisin maahantuojan tilaisuudesta siellä Italian suurlähettilään residenssissä jokin aika sitten.

 

…mielessäni on pyörineet takkihankinnat. Ajatuksissani (ja kännykän noteseissa) on jatkuvasti hankintalista tarpeellisista asioista. Kamelin tai kitin värinen lämpimämpi villakangastakki sekä pitkä musta untuvatakki on olleet sillä jo pari vuotta. Kamelinvärisen ostin &Other Storiesilta ihan ex tempore, kun menin sinne pitämään sadetta salimatkalla pari viikkoa sitten. En kuitenkaan pidä sitä heräteostoksena pitkän pohdinnan jälkeen. Kun tiedossa on tarve ja vastaan tulee täydellinen, epäröidä ei tarvitse.

Haaveilin myös jo viime vuonna Joutsenen mustasta pitkästä kevyttoppatakista. Ilokseni sitä oli kuin olikin saatavilla tänäkin vuonna, ja vieläpä -20% alennuksella parin päivän ajan. Tilasin sen jo, mutta hannasin viime hetkellä. Tarvitsen ehkä sittenkin oikeasti paksun ja lämpimämmän takin. Yksi on kiikarissa, mutta en ole varma… Toivottavasti ei kohta kaduta, että jätin Joutsenen ostamatta! Ja varsinkin, kun muuten myöhemmin huomasin, että se oli Hullareillakin ja vielä halvemmalla. Mutta ei enää tietty jäljellä! Miksi se ei ollut siinä paperikuvastossa?!

 

lately-6-side

Yksi työaamu Vanhalla. Se uusi takki. Kuva oli tarkoitus lähettää vain äidille, hence stilisoimaton Ikean kassi taustalla 😀

 

…meillä on edessä viikonloppu Helsingissä! En voi sanoin kuvailla, miten paljon olen tätä odottanut. Aina odotan. Tunne on sama kuin lapsena koulujen päättyessä tai pitkän kesäloman edellä. Kokonaiset kaksi päivää ja tämä ilta kotona, vailla ohjelmaa, kahdestaan! Se on niin harvinaista, niin rakasta. En edes muista aikaa, jolloin tämä oli jokaviikkoista. Miten onnekas sitä onkaan silloin ollut. On tietysti nytkin, elämä on vain erilaista. Mökin rakentaminen on täysin oma valinta, jota en pois vaihtaisi. Mutta silti tätä kaipaan kovin usein. Siispä nyt läppäri pois ja nauttimaan tästä ajasta <3 Ihanaa viikonloppua sullekin!

6 comments so far.

6 responses to “Juuri nyt…”

 1. KataP says:

  Takkiasiat pyörineet myös mulla mielessä! Odotan esikoista ja laskettu aika on marraskuussa, joten ei todellakaan optimaalinen aika ostella takkeja, mutta on tullut joku ihme vimma saada kaikki asiat (myös omat vaatehankinnat) kuntoon ennen vauvan tuloa! Yhden siistimmän villakangastakin tilasin myöskin Other Storiesta, mutta ehkä se muu untuvatakki saa odottaa, kun tiedän paremmin koon ja käyttötarpeen.

  • Eveliina says:

   Takkiasiat (muun muassa!) taitaa pyöriä syksyisin usein mielessä 🙂 &Other Storiesilla on kyllä kivoja takkeja. Oikein hyvää loppuodotusta sulle <3

 2. Merja says:

  Kyllä huomaa, että treeniä on vedetty. Kroppasi on hyvännäköinen, jalkavaivainen täällä ihailee. Fazerin sininen lohduttaa.

  • Eveliina says:

   Oi vautsi! Kiitos hirveästi! Tulipa hyvä mieli 🙂 Toistaiseksi ei itse huomaa mitään muuta kuin olossa. Hyvää vointia sinnekin 🙂 Ja joskus se suklaakin on ihan paikallaan, ah! 🙂

 3. Kati says:

  Ihana takki ja mukava lukea elämäsi tasapainosta. Hyvä olosi huokuu kuvista. Itsekin yritän taas panostaa säännölliseen treenaamiseen ottamatta siitä kuitenkaan liikaa paineita.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN