Parhaat huulimeikit ja lempimeikkivoide nyt

meikit-11

 

Sen kauhean ihoepisodin jälkeen karma pyysi anteeksi ja lähetti korvaukseksi parhaan ihon kuukausiin. Myös meikkiasiat on siis kiinnostelleet jälleen. Mitä kamalampi ihoni on, sitä vähemmän nimittäin meikkaan. Jossain vaiheessa kun peittämisyritykset alkavat ennemminkin korostaa ihon heikkouksia. Huulimeikkikin on silloin pannassa tyystin. Lähes kaikki tummempi väri huulilla kun hakee värikaverit kasvoilta, jos sellaisia on. Kaikki punertavat näpyt kasvoilla loistavat siis huulipunan vierellä huutomerkkinä. Silloin tyydyn pelkkään huulirasvaan. Lisäksi heikomman ihon päivinä kasvoilla on muutenkin vähän inhottavan epäpuhdas olo, jolloin kerrokset meikkiä vain lisäävät “likaisuuden” tuntua.

Siispä nyt, pitkästä aikaa, meikkaaminen on ollut hauskaa. Ja tämä syksykin innostaa aina eri tavalla kuin kesän kevyet kerrokset. Etenkin huulimeikistä olen ottanut nyt ilon irti. Löysin myös pitkästä aikaa erinomaisen meikkivoiteen. Tällaiset hankinnat on joskus pirullisia, joten vinkit kehiin tännekin!

 

meikit

 

Innostuin nyt erityisesti kynämäisistä mattahuulimeikeistä arkeen. Erään epämääräisen Stockalla haahuilun päätteeksi päädyin hankkimaan suunnilleen summamutikassa IsaDoran Twist-Up Matt Lips -huulipunan. Sävyni on tummin, nimeltään Haute Chocolate, ja se on aivan ihana. Ei liian tumma ollenkaan, ennemminkin tumma nude. Käytössäni arjessa nyt lähes joka päivä. Sopivan matta, mutta sopivan pehmeä, eikä ollenkaan kuivattava. Tykkään erityisesti siitä, että kynä jättää aika ohuen jäljen, jolloin mitään pelkoa paksusta paakkukerroksesta ei ole. Luulen, että käyn vielä hankkimassa myös pinkimmän sävyn Rose Rebel.

 

meikit-4

 

Isadoran kynä oli tosiaan heräteostos, johon törmäsin “etsimättä mitään”, mutta siihen tykästyneenä päätin kokeilla myös Maybellinen hypetettyä, vastaavaa kynää pinkimmässä sävyssä. Kyseessä on Super Stay Ink Crayon -kynä, mulla sävynä Lead the Way. Vielä vähän edullisempi kuin IsaDoran kynä, ja oikein erinomainen tämäkin. Tätä on hehkutettu etenkin pysyvyytensä vuoksi, ja on se sitäkin. Minusta Isadora pysyy kuitenkin yhtä hyvin.

Jos verrata pitää, Maybellinen Super Stay Ink Crayon on hiukan paksumpi ja kuivempi, mutta ei liikaa kumpaakaan. Edelleen koostumus on ennemminkin voidemainen. Plussaa terävästä kärjestä, jota voi myös teroittaa. Sävyvalinta oli vaihtoehdoista minulle paras, mutta ei ihan nappi omaan ihooni. Käytettyä tämä tulee, mutta kylmemmät on enemmän juttuni. Vaaleahiuksiselle tämä olisi varmasti vielä parempi.

 

meikit-8

meikit-7

 

Viime maanantaina olin puolivahingossa lakannut kynteni viininpunaiseen taittavalla punaisella, josta en normaalisti tykkää. En kumminkaan ehtinyt vaihtaa väriä aamulla (sitäkin joskus teen, trust me!), joten päätin korostaa sitä, mitä en ehtinyt peittää. Kaivoin siis viininpunaiset huulimeikkini, ja valitsin niistä puhtaasti kynsiini sointuvan sävyn perusteella joskus viime vuonna saamani YSL:n Tatouage Couture -kiiltopunan. En ollut varmaan kokeilun jälkeen sitä edes tullut käyttäneeksi. Väri vaikutti muka pelottavan tummalta, ja koostumus todella intensiiviseltä. Mutta meinasinkin päivän aikana lentää pepulleni – se on nimittäin aivan  m i e l e t ö n.

Hinta on sen verran suolainen (vajaat 40 €), etten varmaan kovin äkkiä tätä hennoisi ostaa, paitsi hyvin tärkeisiin juhliin. Koostumus, käytettävyys, väri, pysyvyys ja aivan kaikki on tässä kuitenkin niin kohdallaan, että valitsisin tämän heittämällä vaikka hääpäiväkseni. Puna näyttää levitettäessä kiillolta, ja sitä levitetään (ällistyttävän fiksusti muotoillulla) kiilloista tutunnäköisellä sudilla. Se kuitenkin tasoittuu kestäväksi ja mattaiseksi huulipunaksi samantien.

Väri levittyy mielettömän tasaisesti ja ohuesti, mutta pigmenttiä jää ohuessakin kerroksessa peittävä kerros. Mikä parasta – se ei tunnu huulilla lainkaan. Tummemmissa punissa on päivän mittaan aina sellainen olo, että sitä pitää tarkistella koko ajan. Tätä en edes muistanut – ja lounaankin jälkeen se oli vain hiukan himmennyt. Ei kuivattava, mutta oikeasti matta. Aivan loistava tuote, jonka kaivan kyllä uudelleenkin esiin. Minulla taitaa olla tumma viininpunainen sävy 08 Black Red Code. Ja… voihan se olla, että joku kerta jätän ostamatta pari edullisempaa, ja menen etsimään seuraavaa himoitsemaani sävyä YSL:n hyllyiltä.

 

meikit-10

 

Meikkivoiteen bongasin tietty parhaasta suomalaisesta kauneusblogista Nudesta. Osoitteeni aina, kun kaipaan vinkkejä tai parhaita tuotteita. Olen käyttänyt toista, edullisempaa L’Orealin meikkivoidetta ennenkin, mutta se on tuntunut usein liian paksulta, eikä sävykään ole löytynyt ihan nappiin. Tämä vain hiukan tyyriimpi versio Infaillible 24 h Fresh Foundation kuulosti peittävyydessään, mutta ohuudessaan hyvältä. Onnistuin saamaan hyvän myyjän, joka nappasi suoraan hyllystä oikean sävyn (120 Vanilla). Voide on yksinkertaisesti tehnyt kaiken, minkä lupaa: peittää ohuelti, pysyy koko päivän freesin tuntuisena, levittyy helposti ja sävy on juuri oikea.

6 comments so far.

6 responses to “Parhaat huulimeikit ja lempimeikkivoide nyt”

 1. Hanna says:

  Mä just tarttinkin uutta huulipunaa, niin vinkit tuli kivasti tarpeeseen! Itselläni vähän vierastan mattapunia, mutta mä kävin katselemassa IsaDoran valikoimaa, ja siellä oli tuota Twist it kynää myös kiiltoversiona. Ostin siis sellaisen nyt testiin. Kivan edullinen hintakin 🙂 Silmämeikin kanssa arkena mä jotenkin kamppailen tällä hetkellä, että miten tekisi ja varsinkin luomiväritilanne on mulla ihan onneton. Olisi kiva lukea enemmänkin sun arkimeikistä siis!

  • Eveliina says:

   Hei kiva kuulla, että löytyi vinkkiä! 🙂 ja kiitos ajatuksesta, ehkä jossain vaiheessa toteutan! Käytän muuten lähes joka päivä Urban Decayn Naked -palettia luomilla!

 2. Merja says:

  Kaksi asiaa meikeissä on minullekin vaikeinta. Meikkivoide ja huulipuna. Omistankin niitä hillittömän määrän, koska kun tulen kaupasta kotiin, huomaan aina; taas meni pieleen.
  Hinta ja laatu eivät mielestäni suinkaan aina kohtaa meikeissä. Netistä en voisi ostaa mitään, koska väreistä ei voi tietää miltä ne näyttävät luonnossa. Myymälöissä on myös ihmeellinen keinovalo, joka saa esim. huulipunasävyn muuttumaan ihan toiseksi päivänvalossa. Ainoa ohjenuora nykyään on, että koska olen valkoinen kuin lakana, etten ainakaan mitään murrettuja likaisia värejä käytä. Joten hyllyt tursuaa kirkkaanpunaisia huulipunia, miten niitäkin voi olla miljoonaa eri sävyä, mutta onhan mistä valita. Yllätyksekseni Max Factor ja Lumene ovat päässeet sävymaailmassa lähelle makuani. Lumenen huulipunat tosin eivät kestoltaan ole huippua. Lancomen L’absolu Rouce 132 on sitten sellainen veret seisauttava punainen, joka vedetään kehiin, kun tarvis vaatii.
  Mutta se meikkivoide, ei ole parasta löytynyt. Vähän aikaa sitten panostin Chanelin meikkivoiteeseen Les Beiges Rose n: o 12, joka on kuin voita ja haisee niin voimakkaalle, ettei muuta tuoksua sitten tarvitakkaan. Edellämainitut Max Faxtor ja Lumene syytävät markkinoille jatkuvasti uusia meikkivoideyhdistelmiä, ihan kelpoja kylläkin. Lumenen Nordic Nude linjasta löysin mukavan kevyen nykyään spf 20 varustetun Natural Glow värivoiteen, joka nyt käytössä. Nude sävy on nyt syksyn myötä hieman raskas, pitää ostaa vaaleampi, mutta laatu. tuntuu hyvältä.

  • Eveliina says:

   Joskus tosiaan on tosi vaikeaa löytää sopivia. Hyvä, kun sellaisia välillä löytyy ja tunnistaa omia juttujaan!

 3. Paras suomalainen kauneusblogi! Kiitos <3 <3 <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN