Neljäs hääpäivä

haapaiva

 

Tänään on meidän päivä. Neljä vuotta sitten Italiassa vietettiin perheiden ja ystävien kanssa, yhdessä, meidän elämän rakkaimmat päivät. Sitouduttiin tähän meihin yhteiskunnan edessä, luvattiin toisillemme kaikki. Mikään ei muuttunut, ja toisaalta jokainen asia, esine, tilanne ja tunne liikahti lopullisesti eri kohtaan. Hyvään, rauhalliseen, rakkaaseen, puhtaaseen. Jonnekin, minne kukaan muu ihminen ei koskaan tule näkemään.

Arki on ollut rakasta jokaisena päivänä tämän ihmisen kanssa, mutta tuolloin siihen tuli erityinen sävy. Meidän juttu, meidän tiimi, me.

Me, jotka jo silloin oltiin nähty monta rodeota, mutta jotka näinä häiden jälkeisinä vuosina on selvitty niin paljosta.

Tiedämme nyt, miten haurasta ja miten vahvaa ihmiselämä on. Millaisten esteiden yli tahto ja etenkin tahdosta riippumaton tunne voi viedä. Toivon niin, että se perusta me saadaan pitää omanamme aina. Tämä on parasta, mitä minulle on tapahtunut. Hän on. Mielikuvitukseni ei nuorempana edes osannut luoda tällaista elämää, tätä liittoa, tätä ihmistä, jonka kanssa, jossa onnessa nyt saan päiväni, yöni, elämäni viettää.

Se, jolla ainoastaan on väliä. Kaikki muu saa hajota ja kadota. Tässä on kaikki, mitä koskaan tarvitsen.

Hän on opettanut rakkaudesta, kärsivällisyydestä, hyvyydestä. Hyvästä tahdosta, kiltteydestä, ystävällisyydestä. Toisten huomioon ottamisesta, muiden asettamisesta ensi sijalle. Minut hän asettaa siihen, yläpuolelleen, aina. Liikaakin. Luopuu kaikesta omastaan vuokseni. Mitään, koskaan, pientä tai suurta, ei minulta puutu. Sen hän varmistaa jokaisena päivänä.

Haluan viettää koko elämäni pyrkien samaan.

 

haapaiva-2

haapaiva-3

haapaiva-5

haapaiva-6

haapaiva-7

haapaiva-8

haapaiva-9

haapaiva-10

haapaiva-11

haapaiva-12

haapaiva-13

haapaiva-19

haapaiva-15

haapaiva-16

haapaiva-17

haapaiva-18

haapaiva-20

haapaiva-21

20 comments so far.

20 responses to “Neljäs hääpäivä”

 1. JohannaN says:

  Onneksi olkoon, ihanaa hääpäivää❣️
  Niin kauniisti kirjoitettu, kunpa itselläkin olisi sama tilanne

 2. Sanna says:

  Voi kuinka ihanasti kirjoitat miehestäsi.
  Teksti sai minut herkistymään ja ajattelemaan myös omaa miestäni, joka on minulle kaikkein tärkeintä tämän maan päällä <3
  Ihanaa tätä päivää teille!

 3. Merja says:

  Onnellista, rakkaudentäyteistä tulevaisuutta teille. Mielettömiä kuvia ja uskomaton hääpaikka.

 4. MD says:

  Onnea hääpäivänä! Tai sitähän teillä onkin jo, mutta hippunen lisää vielä päälle. <3 Ja voi, nuo teidän hääkuvat on niiiiin ihania! Voin vaan kuvitella, millaista niitä on katsella, kun kuvien takaa löytyvät vielä kaikki ne muistot hääpäivästä. <3

  • Eveliina says:

   Kiitos suuresti 🙂 <3 Niinpä, olin jotekin kauhean tunteissani etenkin eilen, kun niitä kävin läpi <3

 5. Anna says:

  Ihania kuvia! Erityisesti tuo, missä nonna ja nonno huutelee onnea. 🙂

 6. Jaana says:

  Ihanaa hääpäivää! ❤️ Jälleen kerran upeasti puettu sanoiksi sun tunteet! Ja toi sun häätyyli on mieletön.

 7. R-L says:

  Ihanaa hääpäivää ❤️ Kirjoitit niin, että lukiessani sitä kyyneleet vierivät poskillani. Sanoissasi on kaikki! Teissä on yhdessä kaikki! Nauttikaa ja rakastakaa ❤️ Tunnen hyvin samoin omassa avioliitossani kuin sinä omassasi ja tiedän, että olemme äärettömän onnekkaita kun voimme tuntea näin ❤️

 8. Sandra says:

  Ihanaa hääpäivää! <3 Olipa kaunis teksti ja niin ihanat kuvat! 🙂

 9. Päivi says:

  Ihanaa 4.hääpäivää ja yhteistä loppuelämää teille! Muistelisin teidän olleen aika kauan myös jo yhdessä ja tämä kirjoituksesi paljastaa teidän olevan äärettömän onnellisia yhdessä. Ihanaa kun tuollainen tunne säilyy ja pitää teidät onnellisina vaikka mitä maailmassa ympärillänne tapahtuisi. Ollaan oltu mun miehen kanssa 29 vuotta yhdessä, naimisissa 26 vuotta ja toivon viettäväni myös loppuelämäni tuon mieheni kanssa joka osaa tehdä mitä vain haluaa( ikuinen rakentaja ja asioiden korjaaja) ja on äärettömän leppoisa ja rauhallinen!

  • Eveliina says:

   Kiitos suuresti! 🙂 <3 Joo, olemme olleet 16 vuotta yhdessä, huh apua! Muistankin sun kertoneen myös hänestä, onnea teillekin kovasti <3 🙂 Todellakin, upeaa, kun tällainen tunne säilyy. Toisaalta mietin sitä, miten se onkin niin arpapeliä. Toki monen asian eteen voi myös tehdä todella paljon, mutta se jokin tunne joko on tai ei, ja pysyy jos on pysyäkseen. Ihanaa, että se on olemassa edelleen, ja voi olla sitä aina <3

 10. says:

  Mikä syvin tunne ja rakkaus välittyi sekä tekstistä että kuvista.<3
  Itsekin olen saanut pitää mieheni rinnallani kohta 32 vuotta, olimme 17-vuotiaita kun kohdattiin, 19 kun mentiin naimisiin. Käsittämätöntä kuinka nopeasti vuodet on vierineet! Kaikkea on matkaan mahtunut, mutta lopputulema on se etten ketään koskaan Hänen paikalleen voi kuvitella.
  🙂

  • Eveliina says:

   Voi miten ihanaa tietää, että se tosiaan on mahdollista <3 kaikkea hyvää teille <3 ja kiitos 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN