Veljeni häät

wedding-18

 

Kesäloman jälkeiset viikot tähän asti on menneet pienessä matalaliidossa ja toisaalta yläpilvikiidossa, sillä veljeni meni naimisiin toissa viikonloppuna. Häät oli Turussa, ja ne oli aivan ihanat. Hääpari teki ison työn häiden eteen kahdestaan, enkä Helsingistä tai Korppoosta käsin päässyt tekemään kovinkaan paljon, mutta viimeisellä viikolla sentään jotakin (+maalaukset). Viikolla en juuri muuta ehtinyt ajatellakaan, töistä vaan äkkiä kotiin jotakin valmistelemaan, ja häitä fiilistelemään.

Tämän avioliiton kautta me saatiin ihan uusi kulttuuri meidän perheeseen, mikä oli jo hyvin jännittävää sinänsä. Heti hääviikonlopun perjantaina lähettiin töistä puoliltapäivin, ja saavuttiin suoraan junalta isolle myöhäiselle lounaalle tapaamaan lennolta tullutta uutta sukulaisjoukkoa. Ilta ja lauantaiaamu nautittiin ihan rauhassa Turun uudistetulla Seurahuoneella (i h a n a  – postausta tulossa), sen ravintolassa aamuin illoin, Samppalinnanmäellä ja Aurajoella pitkillä lenkeillä ja rentoillen.

Hääpäivässä oli nimittäin ihana konsepti: vihkiminen oli vasta viideltä, ja koko päivä sitä ennen oli loistavasti aikataulutettu. Meidän naisten kalenterissa luki vain puolen päivän aikaan kampaaja, ja sen jälkeen ei mitään! Siispä me meikkailtiin ja pukeuduttiin todellakin kaikessa rauhassa ihanassa hotellissamme, mikä oli mielettömän kivaa. Kampaukseni tosin oli fiasko, kuten kampaukset mulla lähes aina, mutta onneksi silti menin. Kampaajan tuoliin istuminen on nykyään niin harvinaista, kampauksen tekemisestä puhumattakaan. Vielä yhdessä äidin, pikkutyttöjen ja muiden kanssa, hetki oli ihana lisä juhlapäivään.

 

wedding-2

wedding-27

wedding-3-side

wedding

wedding-5-side

wedding-8

wedding-26

wedding-9

wedding-13-side

wedding-10

wedding-12

wedding-20

wedding-29

 

Parasta päivässä oli hääparin rento onni, etenkin muutenkin iloinen veljeni oli riemunsa kukkuloilla. Morsian taisi stressata etukäteen enemmänkin, mutta onneksi myös hän nautti täydellisestä päivästä rennosti. Juhlat nimittäin oli täydelliset – mitään ohjelmaa puheiden, kakun ja parin tanssin lisäksi ei ollut, ja ilta kului sopivassa balanssissa positiivisten tunteiden kirjoa, vapaita ja yhteen koottuja hetkiä, ystävien ja sukulaisten sekä uusien tuttujen kanssa. Miten ihana oli tutustua veljeni läheiseen ystäväpiiriin, ja morsiamen sukuun. Isät pitivät huikeat puheet. Kohokohta oli ehkä isäni laulu (Pieni mies), kuten odottaa saattoi. Hän lauloi myös meidän häissämme (sitä en ollut osannut odottaa), ja äitini viisikymppisillä taannoin.

Kuultiin myös täydellinen yllätyspuhe. Lyhyt ja hauska veljeni ystävän pitämä puhe ja aivan out of the blue häälaulu morsiamen äidinkielellä – hänen sukunsa yllättyi täysin, ja lähti tuttuun lauluun mukaan. Vitsi miten hauska hetki! Kuultiin myös minun  yllätyspuheeni! Oli nimittäin yllätys nimittäin itsellenikin. Olin hahmotellut muutamia sanoja englanniksi, mutta ajatellut, etten vie showta, ellei hetkeen sovi. En kuitenkaan voinut olla sanomatta mitään, ja se tuntui sittenkin todella oikealta.

Kaikki oli ah niin kaunista ja ihanaa – paikka (Hus Lindman) niin kaunis meille ja heille tärkeän Aurajoen rannalla kävelymatkan päässä tuomiokirkosta, täydelliset koristelut ja ruuat ja ihmiset, ah <3 Tuleekohan tämän kaltaisia juhlia meille enää koskaan ennen kuin nuo pikkutytöt sellaisia järjestävät <3

Ilta jatkui kävellen keskustaan Wiklundin katolle, jossa viivyttiin viiteen, morsiusparia myöten. Sunnuntai-iltana kotona olo olikin aika puolikuollut. Olin ollut jossain ihan ylivirittyneessä ja sittenkin jännittyneessä tilassa varmaan koko viikon, lauantain hääpäivästä puhumattakaan. Jossain horroksessa hortoilin töissä maanantaista keskiviikkoon ennen kuin suuntasin taas keskiviikkona suoraan töistä junalle. Juhla jatkui nimittäin vielä viime viikolla, kun matkattiin meidän vanhempien ja morsiamen vanhempien sekä morsiamen siskon kanssa kaikki meidän saarille Korppooseen neljäksi päiväksi.

Aika oli tietysti häiden huipentuma, mutta myös muutoin meille kaikille varmasti hirvittävän tärkeä. Me kaksi perhettä tutustuttiin todella toisiimme, ja myös omina perheinämme saatiin viettää aikaa yhdessä. Ei itsestäänselvää myöskään esimerkiksi morsiamelle, joka varmasti vain harvoin monien Suomessa vietettyjen vuosien aikana on saanut olla koko perheensä kanssa yhdessä. Myöskään meidän perhe ei nykyisin vain ehdi viettää useampia päiviä vuodessa yhdessä. Voi että, niin odotan sitä tulevaisuuden joulua, kun saamme kaikki olla meidän omassa saaressa <3

Keskustelut kulttuureista ja ihan tavallisista asioista jatkuivat pitkälle öihin, kalastettiin, vietettiin aikaa omissa oloissamme ja paljon yhdessä, meidän saaressa ja minun anoppilan mökeillämme. Tarjottiin toivottavasti vieraille myös hieno uusi kokemus suomalaisessa saaristossa.

Ah, nyt on pitkät juhlat juhlittu, ja ne ovat lämpiminä muistoina sielussa. Syksyn arki voi viimein tulla.

 

wedding-21

wedding-22

wedding-24-side

8 comments so far.

8 responses to “Veljeni häät”

 1. Merja says:

  Taas täällä kommentoimassa.
  Jotenkin olen huomannut, että nyt on muotia mennä ulkomailla naimisiin. Aika moni haluaa häät esim. Italiassa tai jossain eksoottisessa paikassa. Ja sitten taas tiedän jo tältä kesältä kahdet häät Suomessa, joissa morsian on ulkomaalainen ja mies suomalainen. Ja varsinkin morsian on halunnut häät täällä pidettäväksi. Kumma ilmiö?

  • Eveliina says:

   Hih, kiva kun olet 😀 Itse koin, että ei olisi ollut meidän vaihtoehto jäädä Suomeen, sillä haluttiin yhdistää häihin monta muutakin asiaa kuin itse naimisiinmeno (kuten perheiden kesken tiivis yhdessäolo myös häiden ympärillä), ja toisaalta puoliksi “karata”. Järjestelyiltä ja hössötykseltä ja suurelta ihmisjoukolta – kerrotiin vain muutamille. Ja olihan siinä jotain sellaista erityistä, joka kuvastaa juuri meitä. Aika usein ihminen tavoittelee eksotiikkaa ja kiehtoutuu uusista asioista – kiharatukkaiset haluavat suoran tukan ja suoratukkaiset kiharan – ja ulkomaille mennään kokemaan muita asioita kuin kotimaassa on, niin lomilla kuin vaikka sitten ulkomailla järjestetyissä häissä 🙂

   Uskoisin, että monet muutkin ulkomailla naimisiin menneet suomalaiset on ajatelleet samoja asioita. Ehkä myös tässä internetin, vapaamman liikkuvuuden ja suuren matkailun ajassa esimerkiksi ulkomailla häiden viettäminen on ylipäätään tullut mahdolliseksi ja helpommaksi kuin ennen. Ehkä aiemmin moni ei olisi edes tullut ajatelleeksi koko asiaa, saati ajatellut sen olevan mahdollista? Moni taas haluaa paikalle suuren joukon läheisiään, jolloin ulkomaille häihin matkustaminen on vaikeaa.

   Uskon, että jokainen pari tekee juuri itselleen oikeat ratkaisut ajattelematta ilmiöitä. Tälle parille Suomen Turku oli varmasti paras ja rakkain vaihtoehto, koska he valitsivat sen. Myös morsian on asunut niin kauan Suomessa, että esimerkiksi ystäviä on täällä jo paljon.

   Jokaiset häät siis ovat juuri sitä mitä ihmiset itse haluavat, enkä usko niiden varsinaisesti noudattavan mitään ilmiöitä. Vaikka toisaalta kaikessa meidän ihmisten käyttäytymisessä aikakausien suuntaukset vaikuttavat, eikä niiltä voi välttyä meistä kukaan.

  • Sara says:

   Hei!

   pisti tuo Merjan kommentti silmää, kun olen blogisi pitkäaikainen lukija 🙂 Me menimme juuri kesän alussa mieheni kanssa naimisiin italiassa ja siellä oli vain me kaksi. Me juurikin halusimme karata kaikkea stressiä ja olla vain kahdestaan (meillä on jo kaksi pientä lasta) ja yhdistää tähän pienen loman kahdestaan upeassa paikassa 🙂 Ihana, että nykyään on vaihtoehtoja ja jokainen voi viettää juuri sellaiset häät kuin itse haluaa 🙂 Upeissa häissä olette saaneet olla vieraana ja sinä myös ole näyttänyt upealta 🙂

  • Eveliina says:

   Kuulostaa ihanilta teidän häät, ah voi että Italia on ihana paikka siihen(kin)! <3 Juuri näin, moni nykyään vain haluaa tehdä asioita toisin kuin ennen, ja se on tullut mahdolliseksi eri tavalla kuin ennen, ei siinä sen kummempaa 🙂 ja voi kiiiiitos <3 Kiitos kommentista, kivaa syksyä!

 2. Merja says:

  Kiitos pitkästä vastauksesta. Maailma on pienentynyt ja tehnyt lähes kaikille mahdolliseksi tehdä juuri niinkuin itse tykkää ja hyvä niin.

 3. Päivi says:

  Näyttää olleen tunnelmalliset, sydämmelliset kahden suvun ja ystävien keskeiset juhlat! Pukusi oli todella kaunis ja juhlan hengen mukainen. Varsinkin sinun ja vanhempiesi kuva oli ihanan harmoninen ja lämmin tunnelmaltaan, samoin veljesi kanssa kuva. Voithan käyttää mekkoa jossain muissa juhlissa ensi kesänä tai seuraavalla Italian reissulla…. aina kun laitat sen uudelleen päälle, niin sulle tulee lämmin olo ja muistot näistä juhlista! Kiva kun jaoit tunnelmia veljesi häistä, oli kiva lukea tuollaisesta pitkästä hääviikonlopusta sukujen kesken!

  • Eveliina says:

   Voi kiitos ihanista sanoistasi <3 juhlat oli juuri tuollaiset <3 Ihan totta, kyllä varmasti pidän kumminkin puvunkin 🙂 kiitos vielä!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN