Valmis TV-taso, keltaista samettia ja marokkomatto

olohuone-2

 

Tiedättekö nämä kesän päivät, kun ei oikein ole varma kellonajoista tai viikonpäivistä, päivämääristä puhumattakaan. Nyt on niitä. Kesäloma on puolivälissä, luulisin, ja me ollaan käymässä Helsingissä. Loman ensimmäinen viikko kului kotona sekin, oli aikaa laittaa kotijuttuja. Sittemmin oltiin viikko mökillä ja nyt taas hetkisen kotona. Täällä oli veljeni polttarit, joihin Mr. osallistui. Minä käytin tilaisuutta hyväkseni, suljin ovet ulkomaailmalta, ja vietin päivän kotona yksikseni.

Kuten aina, luovat harrastukset kuten kuvaaminen kiinnostaa silloin. (Kävin kyllä myös ulkona – hankkimassa aivan uuden luovan harrastuksen tarvikkeita. Otan ne mukaan mökille. Katsotaan, mitä siitä tulee.)

Kesän aikana kotona on tapahtunut asioita, joita tämä koti tuntui yhtäkkiä vaativan. Ensinnäkin se toivoi keltaista, mistä meinasin olla aivan eri mieltä. En olisi millään osannut ajatella, että keltainen alkaisi vetämään minua puoleensa koskaan. (Tai vihreä sen puoleen – sitä taas himoitsen jostain syystä mökille parhaillaan.) Löysin kuitenkin itseni heti talven mentyä haaveilemasta keltaisesta samettipäällisestä Hakolan samettirahiimme, jonka viininpunaisena ostin. Punainenkin on edelleen kaunis, ja se tekee varmaankin paluun pimeinä vuodenaikoina.

Tilasin tämän poltetun kullan värisen samettipäällisen viimein loman aluksi, ja ah kun olen tyytyväinen. H&M Homessa on muuten parhaillaan juuri tämän keltaisia samettisia tyynynpäällisiä tosi paljon. Toin niitä kotiin kuusi, mutta sain pidettyä pääni kylmänä ja sohvan niistä tyhjänä. Pidin vain tämän yhden. Ja tuon Sun Flower -kynttiläpurkin.

 

olohuone-28

olohuone-24

olohuone-6

olohuone-19

olohuone-17

olohuone-37

 

TV-taso, jonka tekeminen keväällä aloitettiin, on saatu tässä valmiiksi myös. Tasona on siis kolme 80cm leveää Ikean Metod -runkoa (Ikean keittiönkaappimallistoa siis), joissa on kuusi Ikean Veddinge -ovea. Ostettiin siihen sekä messingin väriset nupit, että ponnahdussysteemit. Mikä sen nimi on – se asia, millä oven saa auki painamalla. Ponnahdussarana? No sama se, koska maaliskuun puolivälistä eiliseen eleltiin ilman kumpaakaan. En osannut päättää olisiko pyöreät messinkivetimet kivemmat kuin kokonaan vetimetön ilme. Viimein eilen tein päätöksen elää vaarallisesti, ja porattiin kuin porattiinkin messinkiset nupit paikalleen. Ja ah kun olen tyytyväinen niihinkin.

Marmoritaso saatiin kiviliikkeestä mittojen mukaan jo huhtikuulla, ja se se vasta toiveet täyttikin. Telkkaria ei tasolla ole vielä lainkaan, vanha meni mökille. Emme todellakaan kuulu heihin, jotka eivät omista telkkaria lainkaan. Me nimittäin tykätään telkkarin katsomisesta häpeämättömän paljon.

Nyt meidän makuuhuoneessa on suuri viritys johtokasoja, sillä väliaikainen TV on ollut siellä huhtikuusta asti. Ikävä puoli järjestelyssä on se, että ollaan jumituttu käyttämään asunnostamme vain makuuhuonetta, kylppäriä ja keittiötä. Kuljetaan niiden välillä, eikä polkumme parhaillaan juuri edes poikkea tänne olohuoneen puolelle.

Mutta ei kuulemma voida siirtää sitä väliaikaista TV:tä olohuoneeseen, koska tänne seinään pitää tulla joku unelmien TV. Heti, kun siihen on rahaa. Eli ei välttämättä aivan pian. Makuuhuoneessa eläisin kyllä mielelläni ilman TV:tä.

 

olohuone-27

olohuone-33

olohuone-36

olohuone-21

olohuone-16

olohuone-18

olohuone-12

olohuone-20

 

Pyöreä messinkikynttilänjalka on Fiskarsin antiikkimarkkinoilta. Kauan katselemani kaunistunnelmaisen Helsinki Is My Home -kirjan löysin kiva kyllä kesäalesta keskustan Trestä.

 

olohuone-27

olohuone-23

olohuone-3

 

Suuri, 2 x 3 -metrinen marokkolaismatto on meidän mökkikylä Korppoon uudesta Nomadhomesta. Olen hämmästyneellä ilolla seurannut pienen Korppoon muutamien lifestyleyritysten nousua, ja säntäillyt niissä tämän loman aikana kaikissa.

Rakastan rakastan rakastan muutenkin paikallisia pieniä yrityksiä. Ravintoloita, joissa ollaan vietetty monta kivaa kesäiltaa ja elämäni parhaat bileet parhaan ystäväni polttareissa, parasta ruokakauppaa ikinä, loistavan palvelun maankaivuuyritystä, josta on haettu vaikka kuinka paljon soraa saareen, leipomoa, jonka leipää munkkeja harva voittaa, ja nyt näitä uusia lifestyleputiikkeja. Yksi niistä on tämä marokkolaisia mattoja maahan tuova Nomadhome, jonka matot on näytillä ravintola Hjalmar’sin kabinettihuoneessa.

Nappasin sieltä tämän ison maton meille kokeiluun. Kaunis Sera Helsingin mattomme on tänne olohuoneeseen liian pieni. Se on tähän kotiin myös hieman väärän värinen, ennemmin harmaa kuin lämmin. Eikä se näköjään tahdonvoimalla muutu lämpimään tammilattiaan istuvaksi. Se tulee olemaan täydellinen mökin harmaalla betonilattialla, mutta tänne tarvitaan jossain vaiheessa joku muu.

Ajatuksissani oli kaksi vaihtoehtoista tyyliä: värikäs, ehkä punainen antiikki(silkki?)matto tai paksu mustavalkoinen marokkolainen. En ihastunut juuri tähän yksilöön päätäpahkaa, mutta kun tilaisuus oli loistava, toin maton kokeiluun. Ensisijaisesti siksi, että saisin käsitystä siitä, miten mustavalkoisen marokkolaisen ideani toimii. Ja saadakseni tietää, onko kok idea liian samanlainen kuin vanha mattomme.

Olin kuitenkin ällistynyt, miten upea juuri tämä matto onkaan. Se loksahti paikoilleen, ja täytti kaikki toiveet, joissa vanha matto jäi tässä kodissa vähän vajaaksi. Ajattelin tämän yksilön olevan vähän tylsä tavallisella kuvioinnillaan, mutta oi se sopiikin. Lämmin värikin on tammen kanssa juuri hyvä. Ja koko, täydellistä. Peittää huoneen koko päädyn, ja rikkoo siten pitkulaisuuden ikiongelmaa. Tykkään myös tämän maton rosoisesta kotoisuudesta monella tavalla kovastikin.

Päädyin kuitenkin viemään tämän maton nyt takaisin, koska hieman monimutkaisempi musta kuviointi kaihertelee kuitenkin. Lisäksi vaikka epätasaisuudesta tykkäänkin, matto voisi olla kuitenkin ihan hiukan sileämpi ja pehmeämpi.. On siis palattava asiaan ja mahdollisesti pyydettävä Nomadhomen Minnaa metsästämään seuraavalta Marokon-reissultaan juuri meidän speksien mukainen matto. Koska tämä tyyli taitaa jyrätä vaihtoehdon värikkäästä antiikkisilkkimatosta.

 

olohuone-15

olohuone-13

olohuone-10

 

17 comments so far.

17 responses to “Valmis TV-taso, keltaista samettia ja marokkomatto”

 1. MD says:

  Oi, miten kiva lukea sisustusjuttuja! 🙂

  Ja hei, itsekin uskalsin taannoin tilata tuon rahin meille juurikin tuossa keltaisessa värissä – ja olen ollut niin tyytyväinen, etten mennyt millään ”varmemmalla” valinnalla. Tuo väri on aivan ihana! Jos jossain kohtaa (lue: erittäin pitkän ajan päästä) budjetti sallii, saatan kyllä ostaa myös vaihtopäällisen jossain muussa herkullisessa värissä.

  Teidän olkkari on kyllä niin viihtyisä. Toivotaan, että unelmatelkkari saapuu pian ja saatte huoneen takaisin käyttöön! 😉 Ja tsemppiä mattopohdintoihin – matot on vaikeita, mutta oikean tyylin selkiytyminen helpottaa varmasti hankintaa edes hieman.

  Mukavaa loman jatkoa! 🙂

  • Eveliina says:

   Hei kiiiitos paljon kommentista, ja huh että se löytyi spämmikommenttiboksista :O Joo toi keltainen on tosiaan a i v a n ihana! En olisi kyllä osannut kuvitella aiemmin! 🙂 Mä mietin ihan samaa, että onko nyt ihan tuhlausta ostaa alle vuoden päästä ensimmäisestä hankinnasta jo uusi väri. Mutta olen kyllä tosi tosi tyytyväinen molempiin väreihin 🙂

   Ihana kuulla, kiitos tosi paljon! Mekin viihdytään täällä tosi hyvin 🙂 Ah, unelmatelkkari joo… Se on Mr:n puuhia 😀 Katsotaan, milloin se tapahtuu! Siihen asti luen kirjaa ja bloggaan olkkarissa enemmän 😀 Kiitos paljon, ihanaa kesää! <3

 2. Eevastiina says:

  Teillä on todella kaunis ja kodikas koti. <3

 3. Laura Vikström says:

  Kaunis kokonaisuus ja ihania yksityiskohtia. Tuosta tv tasosta tuli kyllä todella kaunis, marmoritaso kruunaa sen. 🙂

 4. Laura says:

  Kiva kokonaisuus, laittaisitko tietoa tarkemmin rahoista, Marimekon peitosta ja tyynynpäällisistä. Kauniit nupit ja taso ja tuo Marimekon maljakko

  • Eveliina says:

   Kiitos! 🙂 Rahi on tosiaan Hakolan, kangas keltainen Musone. Marimekon viltti monta vuotta vanha ja tyynynpäälliset Chatwall & Jonsson, paitsi keltainen H&M! 🙂

 5. Merja says:

  Teidän kaunis lattia vaatii melkein parikseen tuota keltaista, joka on upea valinta. Mattojutut on vaikeita, olen vaihtamassa tuollaista paimenmattoa silkki-tai villamattoon. Haluan sellaisen värikkään ns. itämaisen maton. Tampereella lopettaa 50 vuotta toiminut turkkilaisen pariskunnan omistama mattoliike, jonka kätköistä toivon unelmamattoni löytyvän.

  • Eveliina says:

   No hei sitä mieltä minäkin nyt olen! 😀 keltainen on uskomattoman ihana! Ja todella, matot on tosi vaikeita päättää! Nyt 2-3 vuotta olen perehtynyt ja ajatellut koko asiaa, sitä ennen en edes omistanut mattoja! Olen ostanut nyt kolme mattoa sen jälkeen, ja viimein pääsemässä jyvälle siitä, mistä pidän. Apua mikä aarreaitta tuo paikka varmaan onkaan! Toivottavasti löydät!

 6. Katri says:

  Olipa kiva postaus – erityisesti nyt kun sisustusjutut ovat itselle erosta johtuvan muuton myötä taas kovinkin ajankohtaisia. Oli kiva saada vähän positiivista inspiraatiota, kun päällimmäiset fiilikset ei nyt ole niin riemukkaita. Surettaa luopua ihanasta kodista valmiiksi hiottuneine sisustuksineen ja aloittaa koko projekti alusta, vaikka ei oikein fiilistä, rahaa tai aikaa nyt olisi… Matto ja päiväpeitto (first things first, vaikka puolet kalusteista puuttuukin heh) ovat kiivaassa harkinnassa, mutta on tuntunut hurjan vaikealta tehdä päätöksiä muutaman vaihtoehdon väliltä!

  Paljonko tuo marmoritaso tuli muuten maksamaan? Kokonaisuus on aivan upea. Toivottavasti se upea unelmatelkkarikin löytyy vielä 😉

  • Eveliina says:

   Voi kiva, että tykkäsit, ja voi kun ikävä tilanne sinulla elämässä juuri ( halaus! Ja sisustusiloa! Pienet jutut merkitsee, missä elämäntilanteessa tahansa <3 nauti siis vain täysillä matoista ja päiväpeitoista 🙂 Marmoritaso oli neljänsadan euron paikkeilla itse haettuna.

 7. Emilia says:

  Hei, oliko tv-tason runkona siis bestå- vai metod-kaapit? Postauksissa mainitaan eri rungot vai meniköhän minulta joku kohta ohi? 😀

  • Eveliina says:

   Hei, Metod! Apua, pitääkin korjata tuo, hyvä kun sanoit, kiitos! Siis Metod, Ikean keittiökaappimallisto, ja Veddinge -keittiönkaappiovet 🙂

 8. Saaga says:

  Hei,
  Saanko tiedustella mitä kiviliikettä käytitte ja mitä kivilevyn teettäminen maksoi. Tv-taso on IHANA ja kovasti tekisi mieli hankkia samantyylinen, kiven hinta vain mietityttää :/

  • Eveliina says:

   Heippa! Keittiön marmori on Tulikiveltä ja tv-tason Hyvinkäältä pienestä paikasta, jonka nimeä ei nyt edes muisteta :O hintavertailu kyllä kannattaa, se huomattiin!

  • Eveliina says:

   Ja kiitos paljon, mustakin se onnistui hirmu hyvin 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN