Asu, joka kaduttaa myöhemmin

leohame-2

 

Mulla on muutama tietty blogi, joista käyn aina poimimassa nimenomaan asuinspiraatiota. Kamuni Annen blogi on täynnä kiinnostavia, oikeasti hänellä sillä hetkellä käytössä olevia asuja. Teen käytännössä aina itsekin niin: täällä näkyvät asut on oikeasti juuri sillä hetkellä käytössä, tai ainakin ovat juuri olleet. Olen jo monet vuodet saanut paljon inspiraatiota Annen tyylistä, joka on tasaisen varma, pienillä ajankohtaisilla twisteillä. Ihana Anne kuvaa onneksi myös keskenään samankaltaisia asuja, koska niinhän me normaalit ihmiset vaatteita käytetään. En itsekään koskaan kyllästy tennareihin, mekkoihin ja nahkatakkeihin. Annen blogissa luen usein kerralla monta postausta ja tsekkaan monta asua kerralla. Etenkin Annen (useat!) lomatyylit ja talvipukeutuminen on mahtavia.

Annen lisäksi käyn katsomassa lähes päivittäin ystävysten Linda Juholan ja Alexa Dagmarin tyylit bongatakseni missä juuri nyt mennään tyylitrendien suhteen. Aika usein heidän cooleissa lookeissaan on kuitenkin jokin niin villi elementti, että joudun vähentämään sen omasta tyylistäni. Mutta vain siksi, etten uskalla! Mimmien tyylitaju on kuitenkin trendejä tärkeämpi syy käydä kurkkaamassa nämä blogit säännöllisesti.

Neljäs ehdoton ikonini on Kalastajan vaimo Johanna, joka palauttaa maan pinnalle trendihömpötyksistä ja yhdistelee iloisella ja etenkin rennolla otteella kauniita kokonaisuuksia. Johannaa ajattelen erityisesti mökillä ja lomamaisemissa. Hänen olemuksessaan on aina freesiä ja rentoa iloa, mikä on aivan erityislaatuista.

 

leohame-15

leohame-22

leohame-3

leohame-13-side

 

Näiden tyylien välimaastoissa poukkoilen, ja mielelläni! Jo useampi vuosi sitten alkanut tiukka seulani kaikille hankinnoille estää hurjimmat haksahdukset trendijuttuihin. Aina joskus käy kuitenkin näin – kuorrutan itseni kaikenlaisilla muotivillityksillä, huoh. Uskon kuitenkin, että tämän asun kappaleet kestävät kaapissani myös aikaa.

Midihameet on olleet käytössäni jo vuosia. Ne yksinkertaisesti sopivat omaan olooni. Polven yläpuolelle jääviä helmoja en ole käyttänyt oikein koskaan, ja maxit on liian juhlavia. Tätä loistavan tiivistä ja hyväkankaista, lyhyttä t-paitaa yritin epätoivoisesti etsiä &Other Storiesista lisää. Olisin ostanut kaikki värit mitä löytyy. Harmi kyllä sielläkin mallistot vaihtuu niin tiuhaan, etten enää löytänyt. Lyhyet, laatikkomaiset paidat nimittäin löytynevät kaapistani ja kovasta käytöstäni aina – sillä niin löytyvät myös korkeavyötäröiset alaosat.

Asusteissa myönnän haksahtaneeni, mutta rakastan niitä niin kovasti, että uskon pitäväni niitä vielä pitkään. Vyölaukku ja paksu samettipanta – ah miten ysäriä! Muistan äitini liikkeen olleen täynnä noita pantoja, ja niitä meillä oli kotonakin kasoittain. Vieläkin jokunen löytyy, lapsuudenkodin alakerran kylppäriin meikinpesupantoina palvelevia, ysäriltä jääneitä. Gauharin versio on muuten melko tyyris, mutta paras. Se ei paina korvien takaa ollenkaan.

Ja vyölaukku! Sehän on suorastaan nerokas keksintö! Tiesin, ettei tämä kestä niin paljon aikaa, että olisin raaskinut ostaa sen jossakin todella himoitsemassani brändissä. Kaliforniaan lähtiessä toivoin kuitenkin löytäväni sen sieltä jonain oikein hyvänä muistona. Mikä tuuri, että löysin! Jenkkimerkki Coach oli täydellinen tuliainen juuri tältä reissulta itselleni, ja -70% hintalappu outletista hunajaa matkakassalleni.

Täsmälleen sama malli löytyi täysihintaisena Vegasin keskustan liikkeistä. Jäin (onneksi!) kuitenkin pohtimaan liian kallista hintaa. Seuraavana päivänä Vegasin outletissa vastaan käveli juuri mallistosta poistunut ihan sama, mutta eri värisillä metalleilla oleva malli tuohon hulluun hintaan. Onneksi otin sen heti, sillä kiinalaiset turistit lappasivat hyllyn tyhjäksi samantien kassalta lähdettyäni. Nyt en enää edes haluaisi laukkua minkään muunlaisena, olen aivan ihastunut tähän. Kovaa käyttöä se onkin jo saanut.

Mutta kyllä – huomaan asussa potentiaalia tulevalle koomisuudelle. Tämä saattaa olla juuri niitä yhdistelmiä, jotka muutaman vuoden päästä näyttävät vähintäänkin hilpeiltä.

 

kalliolla

leohame-20

leohame-19

leohame-4

Zara skirt
& Other Stories t-shirt & sunglasses
Vagabond shoes
Coach bag
Gauhar headband
H&M earrings

6 comments so far.

6 responses to “Asu, joka kaduttaa myöhemmin”

 1. Merja says:

  Hei, koko setin voisin heti pukea päälleni. Vyölaukku on ainoa mikä tökkii, Olenhan elänyt myös sen 90- luvun vyölaukku boomin ja siitä ei ole mitään hyvää kerrottavaa. No, laukut on nyt vähän erilaisia. Nyt myydään ihania irtohihnoja laukkuihin, joten vyölaukusta voi tuunata ihan kivan olkalaukun.

  • Eveliina says:

   Kiva 🙂 Joo vyölaukuissa on puolensa ja puolensa, mä niin tykkään tästä nyt! 🙂

 2. Anne Jennika says:

  Voi että, kiitos vaan miljoonasti erityismaininnasta!! <3 Tosi kiva jos voit saada mun tavallisesta tyylistä inspiraatiota ja vielä vuosienkin jälkeen. Tulin kyllä todella iloiseksi, jaksaa taas painaa blogia vaikkei siinä usein tunnu järjen häivähdystä olevankaan 😀

  Tää on kiva asu ja mä luen kyllä sulta kanssa jokaisen postauksen <3

 3. Taija says:

  Mun mielestä tää asukokonaisuus on aivan ihana! Kaunis ja rento samaan aikaan, ja niin moneen tilanteeseen sopiva 🙂 Vyölaukuista itsekin olen saanut aikoinaan traumat, mutta tämäkin on varsin tyylikäs versio, jonka huolisin omaankin käyttööni koska tahansa.

  Kiitos muuten tästä ihanasta ja inspiroivasta blogista! Olen seurannut blogiasi jo vuosia ja aina vaan se on yksi suosikeistani. Tykkään tyylistäsi ja tavastasi kirjoittaa. Olen myös kahlannut mm. Amerikan road tripiä koskevia postauksiasi useaan otteeseen omasta reissusta haaveillessani 🙂

  • Eveliina says:

   Voi kiitos! Ja kiitos ihanasta viestistäsi, onpa tosi tosi kiva kuulla 🙂 Ah, reissupostausten kuvaaminen ja kirjoittaminen on ihan parasta munkin mielestä. Monesti mietin, tykkääkö niistä kukaan, mutta teen niitä erityisesti itselleni, jolloin into varmaankin näkyy! Palataan niihin nimittäin usein itsekin <3 Kiitos vielä ja kivaa loppukesää 🙂 Tule sitten kertomaan, jos teette reissun ja sait vinkkejä! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN