Visiting Peggy Sue again

peggyf

 

Viimeinen yö Jenkkireissulla oli alunperin toinen niistä, jotka jätettiin ennen reissua avoimeksi. Ajateltiin, että voidaan jäädä Vegasiin vielä viimeiseksi yöksi, suunnata vaikka Losiin tai johonkin muuhun paikkaan, joka vielä jäisi kiinnostamaan. Kysyttiin Palazzonkin hintaa viimeiselle yölle, mutta onneksi ei jääty. Olisi ajomatka ollut kumminkin aikamoinen samalle päivälle, jolloin edessä olisi vielä ollut se 10,5 tunnin lento kotiin. Los Angelesista etsiskelin useampaan kertaan vielä Santa Monicaan majoitusta, se alue olisi ollut kiva nähdä paremmin. Hotellien hinnat oli kuitenkin aikamoisia, ja ihana Palm Springs vielä kaiherteli sekin. Palattiin siis sinne viimeiseksi yöksi.

Ihana Mr. muuten, joka ei hermoile tämmöisistä. Minä ehdottelen ja suunnittelen pääni puhki, ja uusia potentiaalisesti mahtavia paikkoja olisi vaihtoehtoina vaikka kuinka, ja sitten sitten lopun viimeksi ehdotan palaamista paikkaan, jossa jo oltiin. Saan usein vastaukseksi vain hymyn, halauksen ja iloisen vastauksen, että joo tietty, jos sä haluat! En ymmärrä, miten olen saanut tuommoisen <3

 

drive and peggy-7

map

drive and peggy

 

(Vegasista lähdettäessä aavikolla tien reunoilla näkyi positiivista energiakehitystä sitten viime näkemän. Aavikoilla tässä kohtaa oli ennenkin jonkin verran aurinkopaneeleja, mutta nyt vielä enemmän. Maisemaan oli vieläpä ilmestynyt tällaisia superversioita. Isojen pylväiden päässä on ikäänkuin massiivisia peilejä, joihin maassa olevien aurinkopaneelien heijastus suunnataan. Suuret peilit jollakin lailla keräävät kaikkien paneelien valon jotenkin erityisen tehokkaasti kiehuttaen sisällään olevaa massaa. Aika scifi ja vähän pelottavakin näky.

Hyvä mieli siitä, että uusiutuvan energian käyttö täällä on laajennut, mutta ihmetytti se, miksi edelleen niin vähän. Tuota aavikkoa ja varmaa aurinkoa täällä olisi satoja, tuhansia neliökilometrejä, ja vain tällä laajentumisestaan huolimatta edelleen pienellä alueella tätä täällä harrastetaan.)

 

drive and peggy-8

drive and peggy-5

peggyf-2

drive and peggy-21

 

Käännettiin siis viidentenä päivänä Vegasissa nokka kohti kotiin lähtevää konetta ja Los Angelesia. Käytiin eteläisen outletin kautta, kuten viimeksikin, löydettiin viimein tämän reissun eka Dunkin’ Donuts samalta paikalta kuin viimeksikin (pelättiin jo, että se on mennyt konkkaan!), ja ahmaistiin parit donitsit suurella onnella naamaamme ennen ajoon rythymistä. Suunnattiin siis Palm Springsiä kohti, joskin meidän seuraava hotelli sijaitsi oikeastaan Indian Wellsissä. Miellän sen kuitenkin samaksi kaupunkialueeksi Palm Springsin ja Palm Desertin kanssa. Mutta siitä lisää myöhemmin.

Suorempikin tie Vegasista Indian Wellsiin olisi ollut, mutta me haluttiin käydä Peggy Suen dinerissa, jossa käytiin viimekin reissulla 2014. Jos olet ajanut Losin ja Vegasin väliä vievää moottoritietä, et ole voinut missata tätä paikkaa. Olin merkinnyt Peggy Sue’s 50’s Dinerin must visit -listalle jo ennen 2014 reissun alkamista, ja se tosiaan on käymisen arvoinen.

Yksinkertaisuudessaan Peggy Sue’s on nimensä mukaisesti 50-luvun diner, tienvarsiravintola ja putiikki. Kaikki on juuri niin stereotyyppistä kuin kuvitella saattaa, ruokaa myöden. Me mentiin samalla menulla kuin viimeksi, meat loaf, apple pie ja chocolate shake. Kaikkia vain yksi, koska ne on  j ä t t i m ä i s i ä. Etenkin jälkkäripiirakat on aivan mahtavia, samoin shaket. Superhauska paikka, jossa varmasti vielä käydään, jos tästä ohi ajetaan.

Vinkkinä muuten, että ainakin Vegasista tullessa moottoritien vieressä kulkee hetken matkaa pienempi tie Yermo road (ehkä vanha tie ennen moottoritien rakentamista?) ihan saman suuntaisesti ja sen vierellä. Sinne kannattaa hypätä jo aiemmasta liittymästä, jos motarilla ajo turhauttaa tai ruuhkauttaa. Tie on ihan tyhjä, luotisuora, ja sen varrella on mielenkiintoisempaa nähtävää. Peggy Sue on oikeastaan tämän pienen tien ja motarin välissä, mutta pieneltä tieltä pihaan pääsee jopa paremmin. Motarilta täytyy ottaa liittymä 191 Yermo Roadille.

 

drive and peggy-18

drive and peggy-12

peggyf-3

drive and peggy-13

drive and peggy-14

drive and peggy-19

 

Peggyn takapihalle oli ilmestynyt joku Yhdysvaltain armeijan kalustovarasto sitten viime näkemän. Ajettiin Vegasin suunnasta tosiaan sitä pienempää tietä motarin vierellä ehkä parikymmentä kilometriä, ja tämä alue alkoi jo kaukaa ennen Peggyä. Vitsi mikä näky. Valtava aavikkoalue aitojen takana, täynnä, täynnä, riveittäin, massoittain armeijan raskaita ajoneuvoja. Niitä beigejä, tehty Lähi-idän hiekoille. Kiehtoi, mutta kylmäsi. Mun graduaikani tekstit ja tosiasiat tuli mieleen, kirjoitin sen Irakin sodasta.  Alueelta lähti jatkuvana virtana junia pakattuina panssarivaunuilla. Minneköhän.

 

drive and peggy-20

drive and peggy-23

drive and peggy-22

drive and peggy-24

drive and peggy-26

drive and peggy-28

 

Peggyltä matka jatkui nopeasti pimenevään iltaan Indian Wellsiin, Palm Springsistä tutun lumihuippuisen vuoren juurelle. Perillä meitä odotti aivan ihana majoitus, johon ei olisi voitu olla tyytyväisempiä! Iso iso suositus sille, kerron myöhemmin lisää.

 

sands

2 comments so far.

2 responses to “Visiting Peggy Sue again”

  1. Anne Jennika says:

    Ihailen miten jaksat tehdä näitä reissupostauksia, kuvata ja kirjoittaa näin hurjan kattavasti 🙂 Itse kun en Jenkeissä (tai ylipäätään lomilla) juurikaan kameraan tarttunut, ja koen sen jotenkin että multa jää jotain näkemättä sillä välin kun haen kuvakulmia ja säädän valotuksia! Päätin myös jo kotona Jenkkilään lähtiessä etten kuvaa edes asukuvia reissussa 😀 Toisaalta kuviin olisi ihana palata myöhemmin 🙂

    • Eveliina says:

      Hei kiva kuulla 🙂 Mulle lomilla kuvaaminen ja niistä kirjoittaminen on iso osa lomailua – lomilla kun kerrankin ehtii käyttää tähän aikaa ja nauttia siitä täysillä. Mutta ymmärrän aivan hyvin myös sun kuvailemat fiilikset “lomasta lomana” 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN