Lempimekko Kaliforniassa

outfit-4

 

Olispa taas aurinko ja kesämekko! Ihana, että aurinko kyllä on, mutta on myös villasukat, paksu täkki ja flunssa. Onneksi myös koti-ikkuna koko ajan vihreämmältä näyttävälle takapihalle, oma sänky ja rauha. Olisin huolissani, ellen olisi aika varma, mistä tämä nyt johtuu. Tosi huonosta levosta ja ehkä mahdollisesti ulkona istumisesta vappuna, o-ou…Ja onneksi muuten sai olla vielä ihan hetki sitten tuolla, kukkakesämekossa Kaliforniassa <3

Tämä mekko on yksi lempimekoistani. Tajusin tosin, että vaatekaapissani ei enää juuri muita olekaan. Jo jonkin aikaa blogeja selatessani vatsani on vähän muljahdellut sen suhteen, miten harvoin asuissa näkyy samoja vaatekappaleita. Ja miten usein itsekin mietin, että viitsiikö näitä samoja vanhoja juttuja edes kuvata. Olen itse niistä innoissani ja iloinen, mutta pelkään muiden ajattelevan, että toihan on jo nähty.

En tosiaan ole ostoskäyttäytymisineni täydellisimmästä päästä, mutta olen iloinen siitä, että edes vähän parempaan suuntaan olen osannut kehittyä. Hitsi vie, aika paljonkin, kun miettii sitä varsin hulvatonta entistä shoppailijaminää! Etenkin viime vuoden muuttojen ajalta on varsin ahdistavia muistoja mielessä, kun sen tavaramäärän kanssa oli pakko katsoa itseään peiliin. Miksi olen hankkinut tämän kaiken?

 

outfit-8

outfit-6-side

 

Tuntuu, että seula, jonka läpi ostopäätökseni käyvät, kiristyy koko ajan. Samalla oma maku varmistuu. Jokaisen ostoksen kohdalla kuitenkin mietin, onko tämäkin tuleva lempimekkoni? Ostin esimerkiksi ennen tätä reissua muutaman mekon kerralla, mikä hirvitti vähäsen. Tiesin kuitenkin, että olin jo hyvän aikaa sitten suunnitellut mekkojen ostoa tarpeeseen, ja muistin ne kaikki tilaisuudet ja tilanteet, joissa olen sellaisia kaivannut. Kysyin silti niiltä kaikilta tuon saman kysymyksen: oletko sinäkin lempimekkoni? Moneen kertaan. Pidin niitä kassissa kotona ja sovitin useasti.

Minulla on jatkuvasti kännykässä lista tarvittavista asioista. Useinkaan niitä ei tarvitse etsiä pakosti, mikä olisikin aina huono. Silloin aina tulee huteja. Lista tarkoittaa sitä, että päätöksen voi tehdä heti, kun se oikea tulee vastaan. Eikä koskaan tarvitse miettiä, tuliko tehtyä virheellinen tai turha hankinta. Jokaisesta hankinnasta voi siis myös ihan täysillä nauttia. Otin ihan sen saman listan mukaani myös Jenkkeihin, eikä lomalla olo sokaissut shoppailutaivaassa silmiäni tällä kertaa lainkaan. Tiesin kuitenkin aika tarkkaan, millainen tarjonta Vegasin outletissa on, joten osasin toivoa parasta. Uskomatonta silti on, että löysin oikeastaan kaiken, mitä toivoinkin!

 

outfit txt

outfit-7

 

Rakastan pukeutumista, niinkuin niin moni meistä, joten haluan pitää siitä asiasta myös hyvää huolta. Se siis tarkoittaa useamman vaatekappaleen omistamista ja uusienkin hankkimista, kyllä, mutta myös niiden kaikkien käyttämistä. Uudelleen ja uudelleen, vuodesta toiseen. Ja myös panostamista siihen, että ne kestävät sen. Nykyään. 

En ajatellut tätä asiaa tätä asua päälle pistäessäni ja kuvatessani, mutta nyt kuvat kaivettuani tämä asia tuli mieleen. Asussa kun on kaikkea sitä, jota nykyään kaappiini pääsyn tai siellä pysymisen arvoisilta asioilta edellytän. Minun näköistäni, ajatonta, hyvää materiaalia. Tämä mekko ei ole yksi uusista, vaan ostin sen viime kesänä. Se täyttää kriteerit helman pituudella, riittävän väljällä, mutta vyöllä sopivasti kurottavalla mallilla, mukavuudella (aina!), ajattomuudella, ja ihanalla pellavalla.

Kenkien iän suhteen pinnistelin muistiani mahdollisimman tarkkaan, ja pääsin vuosilukuun 13. Muistan elävästi ostaneeni nämä äidin kanssa Helsinki-visiitiltä noin monta vuotta sitten, Rizzon alesta 35 eurolla. Paksu nahka oli alusta saakka hyvää, ja nykyään vielä parempaa. Näillä kävelee ihan mihin vaan, ja ne on aina kesäisin kovassa käytössä. Tiesin jo silloin osuneeni jackpotiin, vaikka holtiton shoppailija silloin vielä olinkin. Olin oikeassa.

 

outfit-5

Zara dress
Furla bag
& Other Stories sunnies
(a decade old Rizzo shoes)

8 comments so far.

8 responses to “Lempimekko Kaliforniassa”

 1. Kati says:

  Tuo mekko on ihana, itsellänikin se löytyy kaapista ja odotan kesää, jotta pääsen taas käyttämään sitä. 🙂

  Olisiko sinulla vinkkejä, mistä löytää kivoja midipituisia mekkoja?

  • Eveliina says:

   Hei se on ihana! 🙂 & Other Stories ja Zara on mun mielestä parhaita, keskihintaisia paikkoja!

 2. kirsi says:

  Minua ei tylsistytä lainkaan asukuvat,joissa vilahtelee samoja vaatteita.Päinvastoin.
  Minusta todella inspiroivaa nähdä samoja asuja esim eri asusteilla. Olen itsekin tehnyt aikamoisen vaatekaapin karsimisen kahden vuoden aikana ja olen iloinen,että kaikki vaatteeni mahtuvat puolet pienempään tilaan kuin ennen ja silti minulla on aina kivoja vaatteita eikä juurikaan vaatekriiseilyä. Olen vähentänyt ostamista todella paljon ja teen etukäteen listoja mitä todella tarvitsen.
  Olen aika tympääntynyt tiettyihin blogeihin ja instatileihin,joissa joka viikko ( osassa lähes joka päivä) ostetaan jotain uutta. Siksi en jaksa seuratakaan kuin muutamia,harvoja valittuja.
  Ihanaa lukea noita sinun matkajuttuja,sillä mekin olimme samoilla seuduilla helmikuu ( silloin oli kylmää ja Vegasissa jopa lunta!).
  Ihanaa kesää
  -kirsi-

  • Eveliina says:

   No hei kiva kuulla! Ei muakaan tylsistytä, mutta joskus pelkään olenko ainut…! Hyvä siis näin. Voi kiva kuulla! LUNTA Vegasissa, mitä ihmettä! 😀 Huh, vaikea kuvitella, kun meidän siellä ollessa on molemmilla kerroilla ollut niin tulikuuma! Kiitos samoin sulle <3

 3. Olen niin samaa mieltä kanssasi ja mielestäni on vaan hyvä katsoa miten niitä “vanhoja” vaatekappaleita käytetään. Mielestäni on melkein kummallista kun blogeissa ei näy “vanhoja” vaatekappaleita melkeinpä ollenkaan. Tai sitten että vanhoiksi mielletään tyyliin kaksi vuotta vanhat vaatteet. En todellakaan itse ole täydellinen ja huteja on tullut tehtyä mutta kaapissani on todella monia vaatekappaleita jotka olen ostanut tässä vaiheessa n. 15 vuotta sitten. Esim nahkatakki ja suurinosa juhlamekoista (vaikka niitä onkin tullut hieman muokattua vuosien varrella kun kroppa ei ole enää ihan samankokoinen 😀 ). Kun ostaa hyvää, laadukasta ja ajatonta niin se kyllä kestää!

  • Eveliina says:

   No just näin! Eli “vanhoja” asuja kehiin vain täälläkin 🙂 Nahkatakki muuten todellakin on tuollainen vaatekappale, mullakin!

 4. Merja says:

  Koen olevani jotenkin ulkoisesti samantyylinen kuin sinä, joten asuvalintasi kiinnostaa aina. Mekot ovat suuri kummajainen, en ole vielä löytänyt omanlaistani. Johtuneekohan siitä, että olen melko lyhyt, en pidä lyhyistä helmoista ja midimittaisessa näytän, no huvittavalta pieneltä mummolta. Joten mekkoja kehiin vaan.
  Kiilakorot on muuten ihmeelliset, niillä jaksaa tepastella kummasti, mutta laitappa samankokoiset korkkarit, ei tule mitään.

  • Eveliina says:

   Voi kiva kuulla! Ei tarvitsekaan tykätä mekoista, jollei mekot ole oma juttu 🙂 Olen ollut vannoutunut kiilakorkojen kannattaja aina, ihan aina. Ystäväporukkani ei ole aina olleet samaa mieltä, mutta minä olen mennyt ja tulen varmaan aina menemään kiiloissani trendeistä viis 🙂 Ne on niin hyvät!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN