Corona del Mar

coronadodelmar-27

 

Hei tuli vähän taukoa reissupostauksiin, koska töihin paluu ja vappukin 🙂 me vietettiin tupareita vappuna, lähestulkoon ilman kameroita ja somea, vain ystävien kanssa, omasta pihasta eka kertaa ikinä nauttien. Piha ei todellakaan tullut valmiiksi, mutta onnistuin olemaan välittämättä siitä – niin varmaan vieraatkin 🙂 vitsi, mitkä kelitkin saatiin! Ihan huippua.

Jatketaan kumminkin reissulla.

Melkein heti lähdettyämme Newport Beachista ajamaan rantaa pitkin kohti San Diegoa, vastaan tuli Corona del Mar, kivannäköinen rantapaikka. Pikkukaupunki on aivan Pacific Coast Highwayn varrella. Käännettiin auto hetken mielijohteesta yksistä liikennevaloista summamutikassa rantaan, ja päädyttiin ehkä upeimmalle asuinalueelle ikinä. Paikka oli meren suuntaisesti jyrkänteen päällä kulkeva Ocean Boulevard, Corona del Marin päärannan (Main Beach) yläpuolella. Pysäköitiin auto, ja käveltiin asuintalojen edustalla pitkään.

Löysin leukani oikeasti monta kertaa leuasta, ja piti oikein erikseen muistaa laittaa suu kiinni, kun joku tuli vastaan. Talot itse olivat kaikki tyhjillään, ja paikalla oli vain armeija puutarhureita, jotka ahkeroivat pihojen ja puutarhojen kimpussa. Siltä pihat näyttivätkin: toinen toistaan upeampia, viimeistellympiä, mielettömämpiä kukka- ja puutarhaistutuksia, nurmikkoja ja matalia aitoja.

Parasta alueella oli paitsi uskomaton siisteys ja talojen upeus, myös se, että talot ja pihat olivat jokainen erilaisia. Niitä yhdisti luksusolemus, mutta kukin oli selkeästi saanut toteuttaa talonsa ihan haluamallaan tavalla. Mielikuvitusta ei siis puuttunut, mutta mikään ei ollut mitenkään räikeän omituinen. Päinvastoin, tyyli oli silti yhtenäinen ja hyvällä maulla toteutettu. Ekan kuvan musta-valko-harmaa talo oli ehdottomasti lempparini.

Rantakadun edessä oli miltei pystysuora, korkea jyrkänne alas mereen. Tuossa jyrkänteessä oli vielä aivan mielettömiä, jättimäisiä taloja vieri vieressä. Neljä-viisikerroksisten talojen katot olivat ylhäällä rantakadun tasalla. Jatkettiin kävelyä kadun toiseen päähän Little Corona del Mar Beachille, jossa käsittämätön upeus jatkui vielä huikeampana, laaksoon rakennettuina kartanoina. Sitten alkoi loppua kovalevy päästä, eikä pystynyt enää ottamaan sitä kaikkea vastaan. Näky toisensa perään alkoi tuntua epätodelliselta lavasteelta. Jos tänne joskus eksyy, suosittelen ehdottomasti kurkkaamaan tämän naapuruston! Kovasti suositeltu La Jollan kaupunginosa San Diegossa ei saanut enää yhtä häkeltynyttä tunnetta aikaiseksi tämän jälkeen.

 

coronadodelmar-3

coronadodelmar

coronadodelmar-6

coronadodelmar-5-side

coronadodelmar-8

coronadodelmar-4

coronadodelmar-9

coronadodelmar-13

coronadodelmar-15

coronadodelmar-28-side

coronadodelmar-25

coronadodelmar-18

coronadodelmar-21

coronadodelmar-10 txt

coronadodelmar-12

coronadodelmar-7

coronadodelmar-20

coronadodelmar-23

coronadodelmar-22

coronadodelmar-26

coronadodelmar-19

2 comments so far.

2 responses to “Corona del Mar”

  1. Hanna says:

    Sulla on kyllä parhaat reissupostaukset ikinä! Aivan ihania kuvia, tosi mielellään luen kyllä näitä 🙂

    • Eveliina says:

      Voi että kun kiva kuulla! Kiitos kamalasti! Näitä on kiva tehdä, olin ihan innoissani reissussa kuvaamassa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN