Venice Beach

venice-13

 

Meillä ei ollut kovinkaan paljon odotuksia Los Angelesille etukäteen. Kaikki, kaikki kenen kanssa olen jutellut, ovat kehuneet San Diegoa, Los Angelesia eivät lainkaan. Alkuajatus olikin viettää siellä vain lennon jälkeinen yö, hakea aamulla auto ja jatkaa matkaa San Diegoa kohti. San Diegon hotellit olivat kuitenkin kaikki kalliita noina päivinä, joten jäätiin Losiin heti alkuun. Ja miten ihana niin! Saatiin auto jo aikaisin aamulla, ja otettiin heti suunnaksi ne muutamat paikat, jotka olivat olleet hatarasti mielessä kohteina. Los Angeles ei myöskään ollenkaan näyttäytynyt niin luotaantyöntävänä kuin olin luullut, päinvastoin.

Ensimmäiseksi ajettiin Venice Beachille, joka sekin meinattiin skipata. Oltiin jo menossa Santa Monicaan, mutta Venicen tienviitta tulikin vastaan, ja hypähdettiin sinne. Meillä oli koko reissun aikana älyttömästi pieniä hassuja tuureja, kuten tässäkin kun onnistuttiin täysin sokkona parkkeeraamaan auto jollekin täydelliselle kadunpätkälle. Oltiin siis puolessa välissä pitkää laituria ja tuota Venice -kadun kylttiä, ja päästiin näkemään minivisiitillämme edes pienesti kahdenlaista Veniceä. Surffareiden rantaa ja uneliaita, mielikuvituksellisia rantataloja sekä sitä kannabiksenhajuista, turistinkrääsäistä Venice -kyltin tienoota.

Ymmärrän hyvin, miksi Veniceä pidetään rähjäisenä ja rauhattomana, enkä siellä itsekään ehkä viihtyisi tämän pidempään. Aurinkoisena aamuna kello kahdeksan jälkeen tunnelma oli kuitenkin rauhallinen ja hiljainen, ranta tietysti todella kauniskin. Talojen muraalimaalaukset oli upeita, ja Venice -kyltti hauska nähdä, samoin kuin legendaarinen, Schwarzeneggerinkin kotisalina palvellut ulkoilmasali Muscle Beach Gym.

Täällä törmättiin eka kertaa tosiaan myös avoimeen pilven myyntiin, mitä en ollut tajunnut tänne tullessa. Jaksoi hämmästyttää koko reissun ajan – miten jokin kotimaan katukuvassa kuitenkin niin kielletty oli täällä niin aggressiivisesti mainostettua ja käytettyä. Tienvarsien nettikauppamainosten (“Click-click-puff: order weed online”) ja Vegasin Cannabis Superstoren (firman punaiset autot suhasivat tämän tästä kotiinkuljetuksia luksushotellien auloihin) kaltaiset näyt olivat yksinkertaisesti aikamoisia.

Katseltiin Veniceä rauhassa hetken aikaa, iloittiin matkan alkamisesta ja jatkettiin matkaa kohti Santa Monicaa, Malibua ja Calabasasia. Ajeltiin noissa paikoissa ristiin rastiin jonkin verrankin, mutta kuvia en juurikaan ottanut. Viimeiseksi päivän aikana mentiin ainoaan nähtävyyteen, joka oli ainakin must see -listalla: Griffith Parkiin ja Griffith Observatoryyn.

 

venice

venice-3 txt

venice-7

venice-5

venice-11

venice-2

venice-9

venice-10

venice-8

venice-14

venice-4

venice-15

venice-12

6 comments so far.

6 responses to “Venice Beach”

 1. Anonymous says:

  Huimia kuvia, kiitos kun päästään näin mukaan

  Itsellä tuo NY on oikeastaan ainoa suurkaupunki, ja itärannikko yleensäkin jotka Usa:sta kiinnostaa. Aistiärsyketulva jossain Vegasissakin..hui Toki New York on ihan hullua kohinaa 24/7 sekin, mutta puistoentusiastina hakeudun niihin matkoilla välillä lepuuttamaan jalkoja ja silmiä, sulattelemaan nähtyä.
  Mutta on se mahtava etu kun saa nojatuolireissailla blogien kautta, myös hiilijalanjälkien kannalta.

 2. Jaana says:

  Ekana iso kiitos näistä sun jutuista, rakastan sun tapaa kirjottaa ja sun kuvat on niin kauniita!

  Venicestä en oo kuullu hirveesti hyvää, mutta tässä vois hyödyntää kyllä jet lagia ja painella sinne jo heti aamusta. En haluais jättää käymättäkään.

  Meillä oli alunperin suunnitelmissa viettää suurin osa kahdesta viikosta Losissa ja piipahtaa San Franciscossa sekä Vegasissa, mutta teidän reissun innoittamana taidetaan road trippailla enemmänkin!

  • Eveliina says:

   Voi kiitos, ihana kuulla! 🙂 Hei mahtavaa, jos sait tästä ideoita!! Milloin lähdette? Road trippailu on aah aivan parasta <3 Ajojuttuja tulossa lisää 🙂 Edelleen yksi kauneimmista kokemuksista on Highway One Losista San Franciscoon neljä vuotta sitten - ajakaa siis ainakin se!

  • Jaana says:

   Marraskuun puolivälissä vasta. Ja Highway 1 on ehdottomasti listalla. Sun insta storien ansiosta sinne on kivunnu myös Palms Springs.

  • Eveliina says:

   Oi kivaa :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN