Griffith Observatory

griffith-4

 

Venice Beachin, Santa Monican, Malibun ja muun ensimmäisen päivän aamuajelukierroksen jälkeen suunnattiin Griffith Observatoryyn. Se oli itse asiassa ainoa paikka Los Angelesissa, jossa ehdottomasti haluttiin käydä. Odotettiin vain upeita näköaloja, mutta en arvannut miten kaunis itse rakennus oli! Vuonna 1935 valmistunut art deco -tyylinen observatorio oli valoisa ja upea. Alue oli laaja, joten iso ihmismääräkään ei tuntunut sitä täyttävän. Autolla ylöspäin kivutessa pääsy näytti kyllä aika mahdottomalta. Jo kaukana alhaalla suuret parkkipaikat vilkuttivat täyttä, ja isot määrät ihmisiä jonotti parkkialueilla ylös perille vieviä busseja.

Yleensä me kuitenkin aina uhmataan todennäköisyyksiä tällaisissa tilanteissa ja edes yritetään parasta. En muista, että koskaan ei olisi kannattanut! Tälläkin kertaa ajettiin parking lot FULL -kylttien ohi ylös ja ylös vaan, ja löydettiin melkein periltä tien varresta vaikka kuinka monta parkkipaikkaa, jes. Parkki maksoi muistaakseni kympin, mutta muuten observatorioon on ilmainen pääsy.

Hollywood -kylttiä ei tämän tarkemmin tutkailtu, eikä ollut tarkoituskaan, kun se täältä näkyi niin hyvin. Näköala kaupunkiin oli juuri niin hieno, kuin oltiin osattu odottaakin. Laaja kaupunki levittäytyi kirkkaimpana mahdollisena päivänä silmän kantamattomiin. Vietettiin observatoriolla tunti, joka riitti hyvin. Yömaisemat olisi muuten varmaan myös olleet mahtavat.

Griffithiltä lähdettiin ajamaan kaupungin läpi eteläisiin osiin, kohti seuraavan illan majoitusta Newport Beachilla. Reitti kulki läpi Losin itäisten osien, eikä käytetty moottoriteitä. Parin tunnin ajan tunnelmat teollisuushallien ja kodittomien täyttämillä kaduilla olikin aikamoisen ankeat. Muuten on pakko sanoa, että Los Angeles yllätti todella positiivisesti. Monilla alueilla oli todella viihtyisää, siistiä ja kodikasta, ja voisin hyvin kuvitella asuvani siellä. Ellei sitä maanjäristysvaaraa olisi…

Näkemättä ehkä vielä jäi kunnolla Santa Monica sekä keskustan kuuluisat ostoskadut. Mahdollisesti jollain studiolla, kuten Universalilla olisi myös ollut kiva käydä. Tuntui kuitenkin tähän syssyyn liian stressaavalta. Kaiken kaikkiaan vain vuorokauden mittainen Losin visiitti antoi kuitenkin hämmästyttävän paljon. Griffith oli niistä parasta.

 

griffith-14

griffith-7

griffith-20

griffith-3

griffith-12

griffith-19

griffith-5

griffith-9 txt

griffith-10

griffith-18

griffith-21

griffith-22

griffith-15

griffith-8

2 comments so far.

2 responses to “Griffith Observatory”

  1. Miia says:

    Universal Studio Hollywoodissa on hieno, mutta sen suurin anti omasta mielestäni on Harry Potter alue. Jos tästä ei ole kiinnostunut tai viihdy hurjissa vuoristoradoissa, niin kokemus on ehkä laimea. Mielestäni Singaporen puisto on muilta osin kivempi.
    Yllätyin myös Losin omakotialueista. Luulin, että kaikki on aitojen takana, mutta ei ollut.

    • Eveliina says:

      No hyvä tietää! Ehkä ei siis ihan missattu meitä kiinnostavia juttuja, tämä oli vähän etukäteisfiiliskin. Niinpä! Alueet oli monet superkivoja ja ns. tavallisiakin

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN