Drive from LA to San Diego

drive to san diego-16 txt

 

Reissun toinen yö vietettiin Newport Beachin rantakaupungissa Los Angelesin eteläpuolella. Paikalla ei ollut niin väliä, sillä sen oli tarkoituskin olla välietappi ja nukkumapaikka. Tarkoitus oli viettää toinen päivä ajaen San Diegoon kaikessa rauhassa, ja se me tehtiinkin. Matka ei ole pitkä, vain pari sataa kilometriä, joten aikaa oli pysähdellä kaikessa rauhassa. En oikein tiennyt mitä odottaa, mutta pohjoisen vastaavan tien perusteella kauniita maisemia ainakin. Pacific Coast Highway (eli highway 1) San Franciscosta Los Angelesiin on ollut varmaankin yksi upeimpia reissukokemuksiamme ikinä. Neljän vuoden takainen postaus tieltä löytyy täältä.

Sama tie jatkuu siis Losista etelään, ja sinne suunnattiin nyt. Maisemat oli upeita, mutta pohjoisen tieosuus oli kyllä minusta vielä parempi. Suurimpana erona on se, että pohjoisessa tie kulkee huomattavasti suuremman osan aikaa luonnon läpi, etelässä Losin ja San Diegon välillä on koko ajan yhteen sulautuvia rantakaupunkeja ja asutusta. Lisäksi meillä oli vähän vaikeuksia löytää rantatielle, se kun ei kulkenut jotenkin yhdessä palassa pohjoisesta etelään. Ainakin meidän navigaattori neuvoi jatkuvasti jonnekin sisämaahan, ja sain olla koko matkan katsomassa kartasta käsin uudelleen ja uudelleen risteyksen kohti rantaa. San Diegon lähelle tullessa rannassa ei enää mene tietä ollenkaan, vaan on pakko ajaa sisämaata pitkin.

Vaikka tie ei tarjonnutkaan ihan yhtä upeita maisemia, oli ne silti mahtavia. Rantakaupungit kimaltelivat kalifornialaista luksusta, jota ei voinut olla ihastelematta. Toinen osapuoli oli tikahtua jatkuvien harvinaisten luksusautojen vastaantulevaan virtaan, ja naapurustot olivat toinen toistaan upeampia. Löydettiin niistä yksi aivan erityinen helmi, josta lisää seuraavaksi!

 

kartta-side

drive to san diego-10Laguna Beach

drive to san diego-2Crystal Cove

drive to san diego-3

drive to san diego-5

drive to san diego-15

drive to san diego-13Dana Point

drive to san diego-6

drive to san diego-11

drive to san diego-14

drive to san diego-7

drive to san diego-12

drive to san diego-18

La Jolla, San Diego

0 comments so far.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN