Sisustusvakoiluloma St. Georgessa

stgeorge-26

 

Mr. oli varannut meille yllärinä helmikuussa 15-vuotispäivän kunniaksi hotelliyön Helsingistä, vieläpä St. George -hotelliin, jossa olen himoinnut käydä sen aukeamisesta asti. Sattui sopivasti myös ystävänpäivä, Mr:n syntymäpäivä, naistenpäivä ja vieläpä maan poliittisessa elämässä, eli myös mun työelämässä päivä, joka tosiaan vaati vähän hermojen lepuuttelua!

St. Georgelta odotin ensisijaisesti inspiraatiota. En olisi kuitenkaan osannut arvata, kuinka paljon sitä saisinkaan! Hotelli todella on upea. Kokonaistaideteos, jonka yksityiskohtien tutkimiseen käytettiin koko vuorokausi. Halusin oikein rypeä seinien silittelyssä, värien oppimisessa, mattojen ihmettelyssä, eri tilojen fiilistelyssä.

Meillä oli varmaankin edullisin huone (Serenity), joka oli aika pieni, mutta ei haitannut mitään. Ei me muuta tarvittukaan, ja jo se oli täynnä niin kauniita ratkaisuja, joista nautittiin todella.

 

stgeorge-32

stgeorge-10

stgeorge-18

stgeorge-16-side

 

Panin muistiin:

 • Katon ei tarvitse olla valkoinen
 • Rosetti maalataan samalla värillä, ja se näyttää ei-valkoisenakin upealta
 • Jalka- ja kattolistojen pitää sittenkin olla leveät
 • Beigeä ei tarvitsekaan karttaa, jos se on oikean viileä
 • Kun on aika valita mökin seinämaalia, käy kysymässä St. Georgen kahvilan seinien sävyä
 • Kiinteät, teetetyt kalusteet, tekstiilit ja esimerkiksi ovet maksavat itsensä takaisin silkkana onnena
 • Kaikki suuri voi olla samasta värimaailmasta (seinät, katot, sängyn pääty, yöpöydät, ovet jne)
 • Harkitse kiinteiden kalusteiden maalaamista samalla värillä kuin esimerkiksi seinät tai jalkalistat
 • Käännä Mr:n pää kuviollisen, punasävyisen vanhan maton suhteen
 • Voisiko sohva ollakin tumma?
 • Älä pelkää retron pilkahduksia!
 • Miten olisi rottinkiovet jonnekin?
 • Olet ollut oikeassa siinä, että tammi on puulajien kuningas
 • Hanki lisää Kastehelmi -astioita. (Tammen värisenä nekin)
 • Lakkaa kaihtamasta puisia valokuvakehyksiä
 • Hanki kumiviikuna
 • Käy katsomassa haapaa mökin kattomateriaaliksi
 • Voisiko myös mökin saunakin olla tehty ohuista rimoista?
 • Osta The Design Hotels Book
 • Hanki mökille lomasta muistuttavat saippuat (esim. L:A Bruket jollain tietyllä tuoksulla)

 

stgeorge-2

stgeorge-8

stgeorge-23

stgeorge-3

 

Vuorokausi tuntui oikeasti niin lomalta, että oli ihan omituista ajaa kotiin ratikalla eikä lentokoneella. Tultiin hotellille kumpikin suoraan töistä jo aikaisin, vähän eri aikaan. Se oli superhauskaa, ihan eri kuin jos oltaisiin lähdetty kotoa. Mr. valitsi synttäridinnerikseen ihan kulmilla olevan Naughty Burgerin (niin meitä, hah!), napattiin hotellin sateenverjot mukaan, käytiin kaupassa ostamassa jotakin huoneeseen, ja luikittiin sateesta huoneeseen koko loppuillaksi.

Aamiainen oli muuten ihan mahtava. Tiesin sen olevan tosi kallis, jos esimerkiksi joskus muuten vain tulisi tänne aamupalalle. Siihen nähden ensivilkaisulla tarjonta näytti tosi suppealta. Aamiainen osoittautui kuitenkin varmaankin laadukkaimmaksi, mitä ollaan syöty. Joka ikinen asia oli vain jotenkin todella priimaa. Appelsiineista alkaen, yksilöt oli täydellisiä. Kurkku, lohi, kaikki. Kaikki, mikä oli voitu tehdä itse, oli tehty. Mikään ei ollut bulkkia purkista. Arvostamme. Etenkin leipä ja bostonkakkupalat – aaaah <3

 

stgeorge-14

stgeorge-4

stgeorge-9

stgeorge-11

stgeorge-5

stgeorge-27

stgeorge-19

stgeorge-7

stgeorge-17

stgeorge-6

stgeorge-12

stgeorge-30-side

 

Aamiaisen jälkeen käytiin vielä rauhassa testaamassa hotellin (varsin instafamous) spa-puoli, joka sekin oli positiivinen yllätys. Tällaisiin tiloihin on yleensä vaikea tuoda lämpöä ja kliinistä hygieenisyyden tunnetta samaan aikaan. Täällä siinä oli onnistuttu ällistyttävän hyvin. Jälleen tunnelma oli huoleton, rento ja yksinkertainen, mutta tuoksuja myöten tinkimättömän ylellinen.

Viipyiltiin kaikissa tiloissa pitkän aikaa katsellen, kokeillen ja testaten. Joku voisi intoilla eri asioista, mutta me saadaan hyviä kicksejä esimerkiksi ovien kiinnityksistä, kiukaista ja valaistusratkaisuista 😀

Ah, inspiraatiokulho on iloisen täynnä, mieli irrotettu arjesta, ja olo todellisen loman jälkeinen. En olisi voinut parempaa toivoa. Upeaa, Helsinki, maailmanluokan kokemus. Well done, St. George.

 

stgeorge-20

stgeorge-22

19 comments so far.

19 responses to “Sisustusvakoiluloma St. Georgessa”

 1. Hanna says:

  Oi että näyttääpä kauniilta! Tosi kiva ja kaunis kuvaus teidän minilomasta, ja varmasti juurikin oikeaan saumaan. Ihana Helsinki-vinkki! Hurjasti tsemppiä tuleviin viikkoihin <3

 2. Päivi says:

  Olipa kivasti kirjoitettu ja tosiaan voin kuvitella sinun nauttineen vuorokauden minilomasta. Kiitos kun jaoit taas hyvä vinkkejä ja inspiraatiotasi sisustamiseen ja kauniisiin kodin yksityiskohtiin!
  Tsemppiä alkaneeseen työviikkoon, Päivi

 3. Annamari says:

  Ah tuo leipä on niin hyvää! Ajettiin tänään aamulla varta vasten keskustaan, että saatiin sitä kotiin brunssille ja kaikki brunssivieraatkin oli ihan myytyjä 🙂

  • Eveliina says:

   Hei niinpä!! Aivan mielettömän mielettömän hyvää! Ja se pulla, aah… enkä edes ole kovin kummoinen leivän saati pullan syöjä 😀 oi ihana brunssi <3

 4. Johanna says:

  Ihana lomanen teillä on ollut! Ja varmasti tuli tarpeeseen ja olette sen ansainneet. Mikä on tuon “tammenvärisen” kastehelmen sävyn nimi? Ei taida olla tammi vaikka se hyvin sopisikin 🙂 Kohtuullista työviikkoa, pyöritys ja mylläkkä jatkunee.

 5. Heta says:

  Hei Eveliina! Kiitos ihanasta blogipostauksesta koko St. Georgen tiimin puolesta. On mukava lukea, kuinka olette osanneet nauttia hotellimme kaikista, pienimmistäkin yksityiskohdista. Lämpimästi tervetuloa taas silittelemään seiniä ja herkuttelemaan St. George Bakeryn leipomuksilla 🙂 Keväisin terveisin, Heta Kärki / St. Georgen markkinointipäällikkö

 6. Kapteenska says:

  Huikeita kuvia taas kerran, huikea on tietysti kuvauskohdekin. St. George on vielä korkkaamatta, nyt alan suunnittelemaan minilomaa.
  Ehdottomasti kannattaa kääntää herrasi pää tuossa mattoasiassa, käsinsolmitut itämaiset matot vaan on täydellisiä.. Meillä ei muita olekaan.
  Meillä on perus sauvaparkettia kivilattioiden lisäksi ja hyvälle näyttää matot. Teidän kadehdittavan upealla kalanruotoparketilla itämainen matto näyttäisi varmaan.. niin.. kadehdittavalta.

  • Eveliina says:

   Oi kiitos paljon! 🙂 Joo, ehdottomasti, tuollaiset matot ovat niin upeita! Kun vain tietäisi, mistä sellaisia kannattaisi etsiä…?

  • Kapteenska says:

   Netissä myy mm. Carpet Vista, mattojen mukana aitoustodistus. Hesarissa on toisinaan ilmoituksia itämaisten mattojen pop up-myymälöistä. Huutokaupasta. Onnea mattojahtiin!

  • Eveliina says:

   Hei MAHTAVA vinkki tuo Carpet Vista, kiitos!! Huutokauppoja olen vilkuillut aina välillä, mutta juurikin aitous huolettaa… Enkä oikein tunnista mattojen kohdalla, mistä kannattaa maksaa ja milloin. Täytyy perehtyä paremmin 🙂 Kiitos vielä!

 7. Amelie says:

  Kuulostaa ja näyttää kauniilta paikalta. Pitääpä testata joku viikonloppu.

  Aloin himoitsemaan noita sun kuvassa olevia farkkuja :)-, koska pilvisestä säästä huolimatta mulla on kevättä rinnassa, joten kysymys kuuluukin, että kenen ja mistä ne on? Mukavaa ja stressitöntä viikkoa sulle!

  • Eveliina says:

   Ihana kuulla! Farkut on Cosilta, ja just täydelliset kevätfarkut! Siellä oli vaikka mitä malleja nyt 🙂

 8. Lora says:

  Ihana postaus ja kauniin miljöön kuvaus. Sinulla on taito kuvailla (ja kuvata) matkoihin ja elämyksiin liittyviä kokemuksia niin upeasti. Tämän postauksen perusteella voisin itsekin lähteä minilomalle. 🙂

  St. Georgen aamiainen on tullut testattua pari kertaa ja itsekin arvostin ruuan laatuun panostamista.
  Hotellin Wintergarden on oma soppensa ja siellä on tullut vietettyä hetken jos toisenkin hyvässä seurassa. Hurmaava afterwork paikka. Kerran kuussa la-aamuisin tuolla samaisessa paikassa taitaa olla joogatunti, joka on omalla “must try” -listalla.

  Tsemppiä arkeen!

  • Eveliina says:

   Kiitos, onpa kiva kuulla 🙂 joo, siellä oli jooga lauantaiaamuna! Näytti ihanalta! Luulin, että on joku privaporukka, mutta täytyykin ottaa selvää 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN