Uusi tv-taso melkein valmis

tvtasoTOKA-10

 

3 x Ikea Metod keittiökaapit 80 x 60 x 40 
6 x Ikea Veddinge -ovet

 

tvtasoTOKA-15

tvtasoTOKA-6

tvtasoTOKA-14

tvtasoTOKA-2

 

Haa jes, jälleen yksi muutosta kaivannut sisustusasia on saatu valmiiksi! Niin moni asia on jo kunnossa, että vanha tv-taso, tv ja sohva on pistäneet silmään jo pitkän aikaa ja pahasti. Viimein viikonloppuna myytiin vanha taso ja käytiin samalla reissulla ostamassa uusi. Olen bongannut tämän Ikea -hackin Pinterestistä ja blogeista jo kauan sitten, ja suunnitelmat on olleet ihan selvät ainakin heinäkuisesta muutosta asti. Täällä näkyy vanha taso, ja tämän uuden suunnitelmia.

Kyseessä on tosiaan Ikean seinään kiinnitettävät keittiökaapit, 80 cm leveinä, 60 cm korkeina ja 40 cm syvinä. Runkoja on kolme, kussakin siis kaksi ovea. Valittiin samat kermaan taittavat puolimatat valkoiset ovet, kuin meillä oli Töölön keittiössä. Melkein halvin, mutta käytössä aivan loistavaksi todettu valinta. Kaapit kiinnitettiin seinään, ja alle ujutettiin muutama puupalikka näkymättömiin kantavuutta tuomaan. Ilme on silti leijuva, jota halusinkin. Ei jalkoja.

Vähän palapeliä tässä oli, sillä eihän tätä ole tarkoitettu tv-tasoksi. Johdoille piti sahata tason kanteen reikä, ja hiukan takalevyjäkin rei’ittää ilmankierron vuoksi. Marmori teetetään siksi myös vähän ns. vajaana takaseinästä, että johdot mahtuu välistä.

 

tvtasoTOKA

tvtasoTOKA-3

 

Kokonaisuus on siksi kesken, että päälle on tulossa vielä kivitaso. Valkoista marmoria, kuten muuallakin. Kaappien päällinen ei ole viimeistelty ilman tasoa muutenkaan, mutta kivitaso oli tämän jutun juju joka tapauksessa. Haluttiin arvokkaan näköinen, kiinteä kokonaisuus, ja siihen kivi sopii. Sen jälkeen vasta mietin, tarvitseeko ovet pienet pyöreät messinkivetimet… Kokonaisuudesta puuttuu myös uusi telkkari. Aargh! Se tulee olemaan litteämpi ja sirompi, ja se tulee seinälle. Olen jo nyt aivan fiiliksissä ikkunaan asti jatkuvasta tasosta, jonka päälle voi asetella ihania asioita. Kun telkkari tulee seinään, asettelutilaa on melkein kaksi ja puoli metriä!

Jännitin vähän tämän onnistumista ja meinasin perua koko jutun, mutta onneksi en. Tilaa on triplamäärä, ja silti kaapisto näyttää kevyemmältä kuin vanha. Ja mikä tärkeintä: teetetyn viimeistellyltä ja just tähän tilaan kuuluvalta. Success!

 

tvtasoTOKA-7

tvtasoTOKA-13

tvtasoTOKA-4

10 comments so far.

10 responses to “Uusi tv-taso melkein valmis”

 1. Loistava idea! Haluaisin itsekin toteuttaa tämän heti 😀 Tuosta tulee kyllä todella kaunis!

 2. Saritäti says:

  Ihana! Taidan kopsata idean.

 3. Päivi says:

  Tyylikäs, tilaan sopiva ja marmoritason kanssa täydellinen tuohon kohtaan!

 4. Meiju says:

  Todella nätti ja toimiva! Kivitason kanssa varmasti aivan upea!
  Me ollaan myös hyödynnetty näitä Ikean keittiökaappeja jo kolmessa kodissa.. kahdessa ekassa eteisessä, nyt epämääräisessä ”välitilassa”. Niillä saa helpolla ikäänkuin mittatilaustuotetta, kun kokoja on sen verran paljon, että saa valittua passelit mitat 🙂 Meillä on ollut lasitaso, mutta nyt en pääse yli tuosta marmorista…..
  Teillä on todella kaunis ja tyylikäs koti!

  • Eveliina says:

   Oi oletteko! Tämä on kyllä niin hyvä idea! Juurikin siksi, että kokoja on niin paljon. Tähän ns. tarkoitetuissa kaapeissa koot on paljon rajoitetumpia. Kiitos tosi paljon, ihana kuulla! 🙂

 5. Juha says:

  Samanlaisen voisi tehdä mutta joko maahan kiinni tai korkeammalle jättäen. Nimittäin tuolta välistä ei imuroida millään…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN