Helsingin ihanin kahvila

cafeengel-3

 

Me ollaan huomaamatta otettu Helsinki-viikonloppuina tavaksi käydä ulkona aamiaisella joko lauantaina tai sunnuntaina. Vaikka nyt ollaankin oltu monta viikonloppua putkeen Helsingissä mökkisaaren jäätilanteen vuoksi, koen silti nämä kotiviikonloput aina harvinaisuudeksi. Niistä on siis jotenkin lupa nauttia ihan täysillä, ja tämä aamiaisluksus on jäänyt näköjään perinteeksi. Johtuu usein myös siitä, että jääkaappi on viikonloppuaamuisin tyhjä. Arkiviikon säntilliset ruuat tulee pinnistettyä suunnitelmallisesti, mutta viikonloppuna ajatustyö laiskottaa.

Helsingissä on kahviloita, aamiaispaikkoja ja brunssiravintoloita vaikka kuinka paljon, mutta yllättävän harva on oikeasti todella mieluinen. Vaadin kokemukselta hyvän ruuan ja hinta-laatusuhteen lisäksi nimittäin viihtyisän ympäristön. Ulkona syöminen on aina kuitenkin ylimääräinen rahallinen panostus, eikä pelkkä hyvä ruoka saa ainakaan mua liikahtamaan uudelleen, jos paikka ei ole kiva.

Ylivoimainen ykkönen on Café Engel. Suunnataan sinne lähestulkoon joka kerta, ainakin kahdestaan. Engelillä on pelkkiä valtteja. Sijainti Senaatintorilla on loistava, Tuomiokirkkonäkymä ikkunoista ihana. Paikan tunnelma on kotoisa ja rento, mutta silti samalla historiallisen arvokas. Aamiainen on ihana ja se on edullinen. Tarjolla on useampi (olisikohan viisi?) erilaista pöytiin tarjoiltua runsasta aamiaisannosta, jotka maksavat noin 15 euroa. Monet brunssit ja hotelliaamiaiset alkavat olla hinnoiltaan jo niin kipurajoilla, että tämä erottuu joukosta. Tärkeä kriteeri on myös se, että molemmilla lähtee nälkä. Täällä se ihme kyllä onnistuu. Itse annoksissa ei ole mitään kovinkaan erikoisia osasia, mutta kaikki on laadukasta ja todella hyvää. Jostain ihmeen syystä Engeliin myös aina mahtuu hyvin. Ikinä ei olla jääty ulkopuolelle, vaikka paikka onkin aika pieni. Palvelu on ripeää, ja mansikkahillopurkki mehulasia isompi. Näillä ansaitaan lempipaikan papukaijamerkki <3

 

cafeengelB

cafeengel-5

 

Pelkkään aamiaiseen ei käyntejä tarvitse rajoittaa, sillä Engelistä saa myös aivan loistavaa ruokaa muuhun aikaan. Ja kakkuja ja teetä, aah…! En ole kovinkaan suuri kavereiden kanssa kahvittelija (tykkään mieluummin illallisista ja muista aktiviteeteista), mutta sovin aika usein myös esimerkiksi työtreffejä tänne. Viime(kin) kesänä jäi testaamatta takapihan ulkoilmaelokuvateatteri, Kino Engel. Tämä virhe on ehdottomasti korjattava!

 

cafeengel-2

cafeengel

cafeengel-10

cafeengel-11

cafeengel-6

0 comments so far.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN