Vinkkejä Kaliforniaan? Kohteena Losin lähiseudut

usa

 

Matkasuunnitelmat on parhaillaan sellaiset, kuin aina ennenkin. Niitä ei ole. Lennot Losiin on, mitään muuta ei. Minimalistimatkailija toteaisi, että ei tarvitsekaan. Lähtökohtaisesti en ole sellainen, mutta laiskuus on ottanut vallan. Ei jakseta eikä ehditä suunnitella nykyään yhtään mitään. Ihme kyllä se onkin tehnyt jo monella matkalla erittäin hyvää. Nykyään tehdään sitä ihan tarkoituksella. Ei tälläkään matkalla tulla tietämään tarkalleen minne mennään ja mitä tehdään, mutta ilmansuuntia olisi sentään hyvä olla.

Los Angelesiin siis lennetään, ja sieltä otetaan auto. Hyvä. Matkaa olisi kymmenisen päivää. Mihin mennä? 

Las Vegas, Grand Canyon ja Highway One ollaan nähty ja koettu. Upeita paikkoja, upeimpia maailmassa. Ei haittaisi lainkaan, vaikka päädyttäisiin vain takaisin niiden luokse. Ainakin Vegas on tälläkin kertaa varmuudella kohteena. Mutta minne muualle? Mitä Losin ympäristössä on nähtävää? Pakko myöntää – en ole juuri edes karttaa hapuillut, mutta lähistöllä lienee jotain paljon kivempaa kuin itse Los Angeles. Venice Beach? Santa Monica? Säännönmukaisesti kaikki tuttavieni tai seuraamieni bloggaajien arviot Losista ovat olleet lyttääviä. Samaa sanoi Mr. käytyään siellä kerran. Voitaisiin siis minun puolestani ihan hyvin heipata Griffith Observatory ja pakollinen Hollywood sign ja jatkaa matkaa.

Entä San Diego? Sieltä sen sijaan olen kuullut paljonkin hyvää. Onko asia niin? Joshua Treen kansallispuisto on myös kovassa hypessä. En ole äkkiä googlaamalla löytänyt sieltä varsinaista paikkaa, mihin mennä… onko sellaista? San Diegon ja Las Vegasin välimaastossa sijaitsevalle Lake Havasulle meidän kuulemma pitää mennä. Moottoriurheilua, ei mahda mitään.

Näen joka päivä päiväunia siitä hetkestä, kun me istutaan autoon Los Angelesissa ja otetaan nokka kohti jotakinmitävain. Se on kuitenkin kaikkein tärkeintä. Odotan valokuvaamista, odotan katselemista. Kokemista, näkemistä, hengittämistä. Yhdysvaltoja, sydämentykytyksiä, joita siellä aina. Odotan lomaa, meitä, aikaa, ohi vieriviä maisemia. Kevättä. Kaikkea sitä, mitä näitä kuvia ottaessa tunnettiin. Ihana kuitenkin olisi nähdä jotain oikein ihanaa, joten hiukan pitää suunnittelemattomuudesta joustaakin. Ihan vähän googlailen, ja otan avosylin kaikki vinkit vastaan <3

 

usa-13

usa-5

usa-10

usa-4

usa-15

usa-2

usa-9

usa-3

usa-12

usa-7

usa-16

usa-11

usa-6

18 comments so far.

18 responses to “Vinkkejä Kaliforniaan? Kohteena Losin lähiseudut”

 1. Tiina says:

  Eteläisessä Kaliforniassa pari vuotta sitten reissanneena tuli loman pituuden vuoksi kuljettua vain San Diegon ja Los Angelesin väliä. San Diegosta pidin kovin, sekä kaikista pienistä paikkakunnista San Diegon ja Losin välillä. San Diegossa oli monia hyviä ravintoloita, lentotukialus USS Midway jne. Pakko on mainita Del Marissa sijaitseva Jake’s Del Mar -ravintola, iso suositus! Ymmärtääkseni on aika suosittu ja usein täynnä, joten jos tänne haluaa, kannattaa kysellä pöytää hyvissä ajoin. Losissa majoituimme Venice Beachilla; majoitus oli ihana ja Venice Beach oli mukava nähdä mutta meno oli omaan makuuni hieman turhan rauhatonta. Santa Monica siinä vieressä tuntui asteen verran rauhallisemmalta mutta sieltäkin löytyi aika paljon väkeä – toisaalta, väkeä on kyllä kaikkialla Losissa. Rodeo Drivella tuli toki pyörähdettyä myös, ja missähän muualla? 🙂 Harmillisesti Malibuun asti en itse ehtinyt, ja myös toinen oma must see Joshua Tre jäi väliin – ehkä vielä joskus.. 🙂 Ja jos Joshuaan asti ei tule lähdettyä, löytyy Socalista myös Anza-Borrego Desert State Park, aika hienoja autiomaa -maisemia sielläkin.

  • Eveliina says:

   Hei mahtavaa!! Tosi tosi paljon kiitoksia näistä vinkeistä, ehdottomasti tutkin lisää 🙂 missä hotellissa Venice Beachilla olitte?

 2. Mariia says:

  San Diego on ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka. Erityisesti suosittelen La Jollaa sieltä seuduilta.

 3. Annamari says:

  Stricly Style Hanna on muistaakseni kirjoitellut paljonkin vinkkejä Losiin ja lähialueille siellä asuessaan, ko. postauksia ainakin itse selasin kun oli reissua sinne suunnille 🙂 jos viini maistuu ja ette ole käyneet niin joku viinitilavisiitti voisi olla mukavaa loma-aktiviteettia

 4. M says:

  Moikka, asuin Losissa jonkun aikaa ja palasin Suomeen vuosi sitten. Losin “ongelma” matkailijan näkökulmasta on varmasti sen suuruus. Tästä syystä se saattaa jättää kylmäksi, eikä siihen saa tuntumaa kun aikaa on vähän. Kaikkea on niin paljon. Moni siellä asunut taas pitää paikasta, koska sille on ollut enemmän aikaa. Vinkkejä olisi paljon ja niitä olisi helpompi antaa jos tietäisi tarkemmin mistä pidätte. Yritän arvata mistä saattaisitte pitää

  – Santa Monicasta pitkälle aina Manhattan Beachille asti pääsee pyörällä rantaa pitkin. Jos pitää rantareitin fillaroinnista tätä voi kokeilla
  – Losissa on kokoonsa nähden aika vähän paikkoja, joissa voisi kävellä ympäriinsä ja ihmetellä kaupunkia. Tähän sopii kuitenkin Abbott Kinneyn alue, jossa on myös kivoja brunssipaikkoja. Myös Santa Monican 3rd Street Promenade sopii tähän ja siitä voi kävellä rantaakin. Periaattessa tästä voi kävellä rantareittiä Abbott Kinneyllekin asti.
  – Runyon Canyon maisemien vuoksi. Pysäköinti saattaa olla mahdotonta, joten on helpointa tulla ja mennä uberilla/lyftillä. Jos haluaa kevyemmän lenkin, voi sisään mennä pohjoispuolelta ja tulla pois etelästä, päin vastoin kävelemällä on ylämäki.
  – Mulholland Driven ajo kukkuloiden päällä, matkalla on maisemapaikkoja.
  – Malibuun ajo Malibu Canyonin kautta, jolloin ennen rantaan laskeutumista on kauniit maisemat
  – Palos Verdesillä ajelu, hienoja taloja ja näköalapaikkoja.
  – Venice canalseilla kävely ja talojen katselu

  – Myös minun mielestäni San Diego ja Gaslamp District ovat viehättäviä, La Jolla todella kaunis ja idyllinen, sielläkin pysäköinti saattaa olla ongelma.

  – En suosittele: Hollywood walk of Fame, Hollywood Sign, Universal City

  • Eveliina says:

   Aah KIITOS, kiitos kiitos tästä!! Upeita vinkkejä, käydään ehdottomasti läpi! Hyvin olit veikannut mistä tykätään 😀 Näinhän se on, että turistille paikat lyhyessä ajassa aina näyttäytyy kovin erilaisina. Kiitos vielä 🙂

 5. 101Dalmatialaista says:

  Ihania kuvia, tulee kyllä niin road trip -fiilikset <3 Innolla odotan teidän tulevan reissun postauksia (:

  Mulholland Drive oli ihan kiva minusta, tosin eniten siitä muistan sen, että kun päästiin autolla niin ylös kuin mahdollista, keksi mieheni, että kiivetään vielä loppumatka ihan ylös asti… Sanotaanko näin, että lopputulos siinä n. 40 asteen kuumuudessa oli vähintään ikimuistoinen 😀 Mutta huipulle mentiin.

  Oma suosikkini Los Angelesissa oli lapsuuden suosikkisarjani Siskoni on noidan kartanon näkeminen livenä 😀 Alueella oli muitakin hienoja taloja. Myös ihan vaan valtameressä uiminen oli superkivaa (varokaa rauskuja) ja Santa Monican tivoli illalla tunnelmallinen.

  Kaliforniasta muuten lempparikokemukseni kyllä sijoittuivat San Franciscon huudeille, punapuumetsät, 101 jne. mutta sinne suunnille ette varmaan nyt olleet menossa. Las Vegasista jäi mieleen Babystacks, jossa oli aivan ihania rocky road -pannareita!!

  • Eveliina says:

   Oijee kiitos hirveästi vinkeistä! 🙂 tivoli kuulostaa ihanalta! Ja aah, rocky road -pannarit varsinkin 😀 <3 kiitos tosi tosi paljon 🙂

 6. Helena says:

  Me reissattiin 2017 syksyllä Losin alueella. Majoituttiin ihan Walk of Famen lähistöllä ja sitä en voi suositella, kannattaa etsiä joku rauhallisempi ja miellyttävämpi sijainti.
  Me ajettiin LOS – San Fransisco – Yosemiten kansallispuisto – LOS – reitti. Tykkäsin San Fransiscosta enemmän kuin Losista! San Fran oli rauhallisempi ja autolla oli helpompi liikkua. San Fransiscossa kävimme Golden Gatella ja vankilasaari Alcatrazissa. Yosemiten kansallispuisto on hieno, yövyttiin kaksi yötä siinä lähistöllä ja yhtenä päivänä käytiin itse puistossa.
  Losissa kävimme esim Universal Studiosilla ja outlet-kylässä. Hollywood-kyltin tsekkaus jätettiin väliin. Losin ympäristössä oli todella paljon isoja outletejä, joten sellaiselle visiitti kannattaa suunnitella (ehkä teillä onkin jo tämä mielessä 🙂 ).
  Mitään ravintolavinkkejä ei ole, syötiin lähinnä jossain pikaruokapaikoissa sen mukaan miten nälkä yllätti 😀

  • Eveliina says:

   Hei iso kiitos tästä! Kuulostaa hyvältä 🙂 alkaa hahmottua, että ehkä se Losin keskusta ei tarvitse pidempää viivähdystä. San Franciscoon ei tällä kertaa mennä, siellä oltiin viimeksi. Ja ah, me jopa odotetaan tuota pikaruokaa siellä haha 😀

  • Helena says:

   Okei, no sitten. En muistanutkaan että olitte sielläpäin vasta. Se San Diego kuulostaa myös aika kiinnostavalta, useampi vinkkailikin täällä siitä 🙂 Meillä se jäi ajan loppumisen takia väliin. NYCin reissusta haaveilen seuraavaksi, täytyy vähän matkakassaa kerryttää sitä varten.
   Joo, se pikaruoka oli tosi jees ja mun mielestä kuului kiinteänä osana Jenkeissä reissaamiseen! Taco Bell tosin oli kaamea pettymys ja meidän mielestä jopa pahaa 😀 Tykkäsin taas tosi paljon Chipotlesta.

  • Eveliina says:

   Joo se siellä onkin hauskaa, kun vaihtoehtoja on niin paljon 🙂 ah joo NYC niinpä! Suunnitteilla joulukuuksi <3

 7. Lillis says:

  Ei nyt liity tähän postaukseen, mutta olisin kysynyt siitä teidän olohuoneen pyöreästä peilistä, että tuliko sen mukana kiinnitysjutut, että sai seinään kiinni? 🙂 En löytänyt nettisivuilta tietoa.

  • Eveliina says:

   Oiskohan ollut ruuvit…? Mutta seinän mukaan on melkein pakko katsoa, millaiset kiinnikkeet tarvitsee. Me tarvittiin jykevämpiä kipsilevyankkureita ja siksi myös erilaisia ruuveja 🙂

 8. Maria says:

  San Diegossa ajaminen sillan yli Coronado Islandille on hieno kokemus ja saari itsessään todella viehättävä. Tullut tunnetuksi mm. Piukat paikat -elokuvasta. Myös La Jollassa oli ihana tunnelma!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN