Toteutuneita sisustushaaveita

sisustushaaveet-17

 

Ensimmäinen ajatukseni tänä aamuna oli se, kuinka paljon rakastankaan tyynyä, joka toimittaa meidän pyykkikorin kannen virkaa makuuhuoneessa. Se on kaunis, värikäs, ihana. Tämän takia näillä jutuilla on väliä. Että voi joka päivä herätä ihastelemaan jotakin, ja uudestaan, kun illalla tulee kotiin. Että ympärillä on kotona aina jotain tarkkaan valittua, ja oikeanlaista. Muistuttaa myös seuraavien hankintojen tärkeydestä ja kärsivällisyydestä. Ei pidä hankkia mitään sinne päin. Pitää odottaa täydellisiä, tai olla ilman.

Suunnittelen seuraavia sisustushankintoja vähän vähemmän pakkomielteisesti kuin syksyllä, mutta suunnittelen kuitenkin. Sitä ennen lepuutan silmiäni jo toteutuneissa haaveissa, joista missään ei ole tarvinnut tehdä kompromissia. Tässä niistä ihanimpia.

 

Pyöreä peili

Tätä himoitsin – monen muun tapaan – todella pitkään. Ongelmaksi muodostui jälleen hinta. Halusin reunallisen, joko mustilla tai messinkisillä kehyksillä. Tautisen kalliita. Löysin tämän House Doctorin peilin, ja vielä silloin jollain alennuksella. Hinnaksi jäi jotain niin pientä, että houkutus oli liian suuri. Silti mietin vielä kauan. Siinä ei ollut reunusta, ja ajattelin siinä olevan kuitenkin jotain vikaa niin edullisesti. Ällistys oli valtava, kun peili oli täydellinen. Todella laadukas, jykevä ja viimeistelty. Ja herranjestas, miksi ikinä harkitsinkaan kehyksellistä! Tämän takana on noin sentin paksuinen musta puu, joka vahvistaa paitsi peiliä, myös ulkonäköä jykevämmäksi. Iso, iso suositus! Muista muuten ottaa isompi, kuin luulisit. Pyöreys hukkuu maisemaan.

House Doctor Walls 110 cm. Omamme ostin Room 21:stä. 

 

sisustushaaveet-16

 

Pyöreä, messinki-marmorinen sohvapöytä 

Meillä ei koskaan aikaisemmin ole oikein ollut sohvapöytää. Kampissa käytettiin vain isoa rahia tämän sohvan kanssa, Turussa tilalla oli kyllä sellainen arkku. Nyt kaipasin oikeasti sivistynyttä sohvapöytää. Katselin ja metsästin loputtomasti halvempia vaihtoehtoja, koska tämä Gubin pöytä oli (ja on…!) tuhottoman kallis. Mutta mikä tuuri kävi! Löysin tämän myynnissä Alexan instagram-stooreissa alle puoleen nykyisestä hinnasta. He tekivät muuttoa kesällä samana päivänä, kuin me, ja kurvattiin kuormurimme samantien Ullanlinnaan. Noin tunnin päästä instan selailusta pöytä oli jo meillä 😀

Gubi TS Coffee table 

 

sisustushaaveet-2

 

Mattamusta keittiö ja valkoinen marmori

Tästä toteutuneesta keittiöhaaveesta olen puhunut viimeksi ainakin täällä. Häilyttiin marmorin suhteen pitkään feikin ja aidon välillä – ensiksi mainittu olisi muuten ollut kalliimpi! Mutta kestävämpi… Päädyttiin silti aitoon Carraran marmoriin, joka on kyllä oman hautansa kaivamista, kerronpa vaan. Pintaan jää  k a i k k i . Mutta olen oppinut ottamaan sen kanssa rennosti. Sittenpähän jää. Mutta ah, se on julmetusti kauniimpi kuin mikään tekomarmori ikinä.

Keittiöön jää myöskin kaikki: sormenjäljet nimittäin. Enpä juuri jaksa niitä hinkata, joten kuvatkin tässä ihan reaalitilassa. Sorry. Keittiöstä täytyy kuitenkin myöntää: se oli haaveeni niin monta vuotta, että haave alkoi jo olla taitosvaiheessaan. Eli siinä tilanteessa, kun seuraavat haaveet alkaa jo kiinnostaa. Seuraavaan kotiin tulisi jo erilainen, ehkä harmaa keittiö. Marmorin valitsisin kyllä edelleen: valkoisena tai vihreänä. Jäljistä viis.

Keittiö on Noblessalta, marmori Tulikiveltä.

 

sisustushaaveet-3

 

Messinkihana

Tähän keittiöhaaveeseen kuului kolmaskin elementti: messinki. Hanana ainakin. Kuten teemana on, siihenkin jää kaikki. Sekä sormenjäljet, kuten mustiin kaapinoviin, että sitruunajäljet, kuten marmoriin. Bonuksena se hapettuu myös ihan vedestä ja todennäköisesti pyhästä hengestä. Olkoot. Siivouskaappini näyttää tosin omituiselta: sieltä löytyy esimerkiksi etikkaa suihkuseinien pesuun, ja autovahaa hanan kiillottamiseen. Jep.

Hana on Tapwellin EVO180.

 

sisustushaaveet

 

Taidetta ja pyöreä pöytä

Taiteen keräämiseni on vasta alkanut, mutta olen siitä edelleen innoissani! Se on varsin hidasta puuhaa, tosin, enkä ihme kyllä sen kanssa hätäilekään. En varsinkaan nyt, kun pari täydellistä yksilöä on meille jo löytänyt – kruununjalokivenä tämä Manuela Boscon My Queen Is Crazy, That’s Why I Love Her.

Rakastan, r a k a s t a n, rakastan edelleen Manuelan töitä. Voisin ostaa niitä edelleen lisää. Toinen upea taiteilija on Carolina Grunér-Ashcroft, jonka pienempi taulu meillä on makuuhuoneessa. Se näkyy alemmissa kuvissa, mutta siitä on myös kokonaan oma postauksensa täällä. Musta taulu minusta ja parhaasta ystävästäni on minun maalaamani.

Pyöreä ruokapöytä taas on ollut unelma jo pitkän aikaa. Tähänkin kotiin se onneksi sopi, vaikka mielessäni oli kyllä joku mieletön ruokasali ja 12 hengen pöytä… 😀 Tämä löytyi Fiskarsin antiikkimarkkinoilta viime kesänä, ja tätini osti sen meille tupaantuliaislahjaksi! Upea, upea pöytä, jota en lakkaa ihailemasta. Jykevää tammea, erään suomalaisen suurvaltiomiehen lapsuudenkodista. Sama mies on rakennuttanut tämän meidän asuintalomme, joten pöytä palasi kotiin <3

Taulu Manuela Bosco, pöytä Fiskarsin antiikkimarkkinoilta.

 

sisustushaaveet-8

sisustushaaveet-9

 

Iso matto sängyn alla

Mattojen kanssa oli vähän sama juttu kuin sohvapöytien kanssa Kampissa – niitä ei ollut. Haaveilin kuitenkin pitkään suuresta matosta sängyn alla. Tänne se sopi täydellisesti.

Tykkään myös ihan hirveästi tuosta puolikkaasta päiväpeitosta – pitkään aikaan meillä ei ollut päiväpeittoa ollenkaan, enkä olisi nytkään halunnut kaikkia kivoja lakanoita ison peiton alle. Myöskin noista H&M:n isoista tyynyistä tykkään aivan mielettömästi. Tässäpä yksi esimerkki muuten siitä, että täydellisten ei tarvitse olla kalliita. Puolikivoihin ei kuitenkaan pidä tyytyä, se on se juttu.

Finarte Suraya 200 x 300 cm. (Finarten nettisivuilla tämä matto muuten näyttää todella tummalta ja siniseltä? Näissä minun kuvissani mielestäni väri on lähempänä totuutta :D)

 

sisustushaaveet-10

 

Yöpöytä

Arvaatko jo – myöskään yöpöytiä meillä ei ole ollut ikinä. Ensimmäisissä yksiöissäni tilaa ei ollut, eikä myöskään ensimmäisessä yhteisessä kodissamme Turussa. Siellä makuuhuone oli tuon sängyn levyinen. Molemmilla sivuilla oli seinät, päädyssä ikkuna, ja sänkyyn kavuttiin jalkopäästä. Kampissa minun puolellani oli pienen pieni jakkara, jonka pappani on minulle tehnyt. Sen voi kyllä ehkä laskea yöpöydäksi joo. Tänne halusin yöpöydän, mutta en sellaista jotain vetolaatikollista, jonka nimi on yöpöytä.

Hassu juttu, että olen inhonnut Hayn Tray -pöytiä iät ja ajat. Yhtäkkiä enää en. Ja voi ettien että, miten paljon rakastankaan sitä! Mustaa, ohutta metallia, kännykät ja kirjat pysyy reunojen sisällä, ja jälki on viimeisteltyä. Sopivan pieni, mutta sopivan suuri. Aah, menee ihan kylmiä väreitä.

Omamme ostin Zarrosta. Hay Tray 40 x 40

 

sisustushaaveet-21

 

Tamminen kalanruotoparketti

Yksi suurimmista täyttyneistä unelmista on tamminen kalanruotoparketti. Jackpot, koska se oli täällä jo. Me ainoastaan paikattiin sitä puretun keittiön ja seinän kohdalta, ja samalla hiottiin ja pinnoitettiin lattia koko asunnon osalta uudelleen. Se oli ennen kellertävä ja kiiltävä, nyt aidon puun värinen, eli punertavampi, ja täysin matta. Rakastetaan lattian samettista mattatuntua ja lämpöä jalan alla. Sitäkin, että puu välillä hieman elää ja tuntuu jalan alla. Ihanaa <3

Tasan sama lattia löytyy muuten Stockan Lindexiltä 😉 Extra-jackpot oli myös se, että tämä lattia on täyttä puuta. Useissa parketeissa vain pinta on puuta. Hinta on sen mukainen. Ei ikimaailmassa olisi takatasku kestänyt laittaa tätä koko asuntoon, ellei se olisi täällä valmiina ollut.

 

sisustushaaveet-13

 

Pyöreä samettirahi

Tämä oli yksi isoista kuolauskohteista jo kauan, ja viimein viimein se toteutui! Nämä Hakolan rahit eivät ole edes kalliita (ainakaan ruotsalaisiin kilpailijoihinsa verrattuna) – en ymmärrä, miksi en toteuttanut tätä haavetta aikaisemmin! Raheissa pystyy myös vaihtamaan päällistä tuosta noin vaan, niitä voi ostaa erikseen. Olen niin iloinen, että ostin tämän siitäkin huolimatta, että uutta sohvaa ei vielä ole. Aluksi nimittäin meinasin, että niin ei voi tehdä. Höh, miksei.

Hakola Moon 80 cm. (Kangas on Musone, jota ei enää nettisivuilla muuten näy tällaisena viininpunaisena?!)

 

 

sisustushaaveet-5

 

Suuri statement -maljakko, kultainen antiikkipeili ja kristallikruunu

Maljakon sain joululahjaksi tädiltäni tänä jouluna. Tällainen suuri maljakko innosteli jo kauan, mutta ajattelin yhtä pitkään, että en tiedä mihin sellaisen sitten laittaisi, kun sitä ei välillä käytä. Tajusin, että ei mihinkään – senhän voi pitää esillä aina! Marimekon malli oli kallis, mutta niin kaunis, että mikään muu ei enää sen jälkeen tuntunut miltään. Harmaa oli nappivärivalinta.

Kaksi jälkimmäistä olivat isoja himotuksia jo Kamppiin, ja sinne ne hankittiinkin. Roikkuva 1800-luvun kristallikruunu on häälahja suvultani, löydettiin se Wanhan Sataman Antiikkimessuilta 2015. Se tuli sinne turkulaisesta antiikkiliike Belanticosta. Peili taas roudattiin Suomeen Italiasta, Arezzon antiikkimarkkinoilta (ei mennyt ihan niinkuin Strömössä). Se ei oikein koskaan löytänyt paikkaansa Kampista, mutta tuohon makuuhuoneen nurkkaan se on ah – arvaatko. No täydellinen tietty.

Pakko myös mainita näiden alla oleva musta lipasto (sormenjälkiongelma, I know) – se on väliaikaishankinta tori-fi:stä. Ikean Malm, jonkinlaisena omituisena eränä, koska se on kokonaan musta. Ei sellainen puuviilumainen mustanruskea, kuten Ikean pinnat yleensä aina. Maksoin tästä 35 euroa! Eikä se muuten enää ole väliaikainen. Saa olla siinä ihan niin kauan, kuin kestää.

 

sisustushaaveet-20

 

Suuri kattovalaisin

No words needed.

Upea klassikko Flos 2097/30. Ostettiin omamme Stockalta, se on tupaantuliaislahja vanhemmiltani <3

 

Seuraavaksi seuraavia sisustushaaveita 🙂

 

11 comments so far.

11 responses to “Toteutuneita sisustushaaveita”

 1. Hanna says:

  Onpa teillä jo vaikka mitä ihania juttuja! Tää saa myös miettimään, että mitä kaikkee kivaa ja ihanaa sitä jo itselläkin on, joten tosi kiva lähestymistapa 🙂 Mistähän toi teidän päiväpeitto on, ja onko se minkä kokoinen? Me tarttettaisiin kanssa, ja just tommoinen harmaa on ollut pohdinnassa.

 2. pauliina says:

  Kiitos paljon room21-vinkistä! Etsin pyöreää peiliä minimaalisen pieneen vessaamme ja kaikkialla peilit ovat olleet liian isoja. Tuolta löytyi monta hyvää vaihtoehtoa. Olin myös jotenkin ajatellut, että vessan peilin tulisi olla kylpyhuoneosastolta, mutta eihän sen tarvitse (tilassa ei ole suihkua, joten kosteutta ei tarvitse miettiä).

 3. Merja says:

  Ihania juttuja koti täynnä, parasta ehkä kaunis parketti. Olen n. 5 erilaista keittiötä elämässäni suunnitellut eri huusholleihini. Mitä opin: vetimet on oltava ja kaappien pinta matta. Tiedät varmaan syyn. Muutoin olen karttanut taannoin niin suosittua valkoista sisustusta. Ruotsalainen Sköna Hem sisustuslehti on ollut vuosikausia innoittajana.

  • Eveliina says:

   Voi kiitos! Ah, lattia tosiaan on ehkä parasta 🙂 Joo totta, paitsi tämä meidän mattakeittiö on paljon hankalampi kuin entinen korkeakiiltovalkoinen! En koskaan huomannut niissä jälkiä (tuskin edes pyyhin vuosikausiin :D), mutta tässä näkyy kaikki :O

 4. Saritäti says:

  Aivan ihanaa kaikki! Täällä on hurja inspiraation imu käynnissä. Tuo hana mulla onkin jo ollut, marmorilevyillä varustettu tarjoilukärry sohvapöydäksi odottelee kokoamistaan eteisessä.

 5. Katri says:

  Ihailen kyllä sun taitoa yhdistellä keskenään melko erilaisia ja voimakkaita elementtejä siten, että kokonaisuudesta kuitenkin tulee todella harmoninen. Kaunis ja oikeasti mielenkiintoinen koti – just sellainen että siellä vaan kiertelisi havannoimassa mitä kaikkea jännää ja ihanaa vielä löytyy! 😀

  Omia lemppareita on kyllä tuo lattia, sohvapöytä ja antiikkipeili. Ihan täydellisiä <3 Huomannee, että mulla on oikeasti todella klassinen ja antiikkiin menevä maku, vaikka nyt asunkin ihanassa, mutta liian modernissa, vaaleassa ja monotonisessa asunnossa. No, sit kun omistusasunnon (talon!!!) joskus saa, niin se on sitten ihan kaikkea muuta.

  • Eveliina says:

   Voi että vau! Kiitos tosi paljon 🙂 Tuntuu, että jokin rohkeus on tässä kodissa löytynyt, tosiaan! Oi joo, aina riittää haaveiltavaa seuraaviinkin aikoihin! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN