Seuraavat sisustushaaveet

sisustushaaveet-13

 

Olen hahmotellut pikkuhiljaa alkuvuodesta seuraavia sisustushankintahaaveita. Niistä muutama on ylitse muiden, oikeasti ostoslistalla asap. Osa taas on hankintalistalla jossain vaiheessa, odottavat vielä parhaita ideoita (ja rahaa…!)

Mahdollisimman pikaisella to do -listalla ovat (tässä järjestyksessä):

  • Tv-taso (ja tv!)
  • Flos 265 -valaisin olohuoneeseen
  • Verhotanko ja Flos IC F1 -jalkavalaisin makuuhuoneeseen (+ etsi vanha verho!)
  • Lukuvalaisimet makuuhuoneeseen

Tässä vähän pidemmin pohdittuna:

 

sisustushaaveet-4

 

40Flos_265_iso_TH-side

 

Flos 265 seinävalaisin (Finnish Design Shop) / Cube sivupöytä (Ellos) / Erin konsolipöytä (Ruth & Joanna)

 

Olohuoneen varsin iso tila sohvan ja kirjahyllyn välissä on oikeastaan vielä ihan kesken. Siihen on vain isketty nyt tuo eteisestä ylijäänyt musta sivupöytä, peikonlehti jakkaran päällä ja samettirahi. Taulut valitsin huolella, mutta nekin ovat jotenkin pieniä. Kaikki on jotenkin liian pientä ja harkitsematonta. Nurkkaan kuuluisi ainakin nojatuoli, jotain jännää, jotain boom. Ja valo.

Oikeasti ostoslistalla on siis aivan asap tuo Flosin 265 -klassikkovalaisin. Himoitsen sitä hulluna. Se on myös äärimmäisen tarpeellinen, ja toiminnallisesti loistava tuohon paikkaan. Se kiinnitettäisiin tasan tuohon sohvan ja taulujen väliin jäävään kohtaan. Siitä se kääntyy sekä sohvan, että tulevan nojatuolin ylle oikealle ja vasemmalle. Sohvalla ei parhaillaan voi illalla lukea, koska ikkunalla ei ole mitään kunnon valoa. Lisäksi se sirona, mutta valtavana mustana metallielementtinä tuo tuohon seinälle poikittaista viivaa. Sitä jotain jännää.

Tuo kohta asunnossa näkyy myös suoraan sängystä. Siinä pitää olla jotain särmää. Valaisin on yksi osa sitä. Lisäksi haluaisin lukea siinä, joten haaveilen erikoisesta nojatuolista ja vaikkapa jostain valtavasta, lattiaan nojaavasta taulusta sen vierellä. Jokin konsolipöytä tai sivupöytä on myös tarpeen. Olen iskenyt silmäni Ruth & Joannan mustamarmoriseen, messinkiseen ja tammiseen konsolipöytään. Ellokselta taas löysin todella edullisesti jännän peilisivupöydän. Nämä kumpikin jäävät kuitenkin toistaiseksi mietintään. Tuntuu, että tuoli pitäisi löytää ensin.

 

sisustushaaveet-15

 

olohuone side

 

Mr. Jones -nojatuoli (Adea) / matto (Stockmann) / Porto -sohva (Layered)

 

Yöööööök meidän sohvaa! Apua, inhoan sitä! Onneksi se on sentään jotenkin neutraalin värinen, ja iso. Mitään muuta hyvää siinä ei olekaan. Yllättävän hyvässä kunnossa se noin vanhaksi sohvaksi on, ei tahraantunut, ja tukeva puurunko siinä on. Ei se ollut halpa aikanaan, mutta aivan aikansa elänyt ainakin minun silmissäni jo.

Olohuoneen ikkunanurkka pitäisi puhtaasti kauneutta ajatellen kalustaa eri tavoin. Kuitenkin ikkunanäkymät ja jotenkin joku mukava feng shui tulee pitämään sohvan ja tv:n jatkossakin noilla paikoillaan. Siksi jollakin muulla tavalla on yritettävä rikkoa tuota putkilomaisuutta. Tulevan sohvan pitäisi olla jotenkin jännän muotoinen, kokonaan kulmasohva tai niitä pitäisi olla kaksi. Tilasta pitäisi tulla neliömäisempi. Sohvan pitää kuitenkin myös olla todella mukava, ja mielellään aika suuri. Ulkonäön ja mukavuuden köydenveto on hankalaa, mutta mukavuuden pitää voittaa. Siksi ei voida valita tuota Layeredin upeaa Porto -sohvadivaania, vaikka kuinka tekisi mieli.

Matto pitää myös vaihtaa. Nykyinen matto on upea Sera Helsingin Kide, mutta se ei harmi kyllä sovi tänne. Se on unelma mökille, täsmälleen sitä tyyliä, jota sinne tehdään. Sohvaryhmän alle haaveilen jostain upeanvärisestä itämaisesta silkkimatosta tai sitten pitkäkarvaisesta Beni Ouarainista.

Tulevan sohvaryhmän uutta neliömäisyyttä korostamaan tarvitaan jokin tuoli, rahi tai daybed poikittain tai “selin” keskelle huonetta. Adean Mr. Jones -sarja on upea, ehkä jonain syvänä sävynä ennemminkin. Toisaalta näin iso nojatuoli voisi olla parempi siellä kirjahyllyn kulmassa lukutuolina. Tähän siis ehkä joku pienempi tuoli tai penkki, esimerkiksi seuraavissa kuvissa oleva Ruth & Joannan Fiona.

 

sisustushaaveet-14

lehti

 

Uusi tv-taso on Flosin mustan valaisimen lisäksi oikeasti ostoslistalla. Jopa ennen sitä. Heti, kun saadaan lapioitua kuorma-auto lumen alta, ja saadaan tuotua se Helsinkiin ja Ikeaan. Myyn heti tuon nykyisen tv-tason, ja hommaan siihen tilalle kiinteän kaapiston, joka kiinnitetään seinään. Meillä on sopivasti Ikeaan jonkin palautuksen jäljiltä lahjakortti, jolla sen melkein kokonaan saakin. Edellisessä Glorian Kodissa esiteltiin Coffee Table Diaryn Giselda Aution toteuttama sama idea (näkyy esimerkiksi täällä). Myös Pinterest on pullollaan näitä Ikea hackeja.

Kyseessä on siis Ikean Metod -keittiökaapit. Ne kiinnitettäisiin seinään, ilman jalkoja tai sokkelia. Oviksi valitsen samat mattaiset, luonnonvalkoiset Veddinget, jotka meillä oli Töölön yksiössä. Edullisimmasta päästä, mutta tosi hyvännäköisest. Päälle teetetään sama kahden sentin paksuinen valkoinen marmori, kuin meillä on keittiössä. Se on tämän homman kallein osa, eikä välttämättä siksi tule vielä samaan aikaan kaapiston kanssa. Kaapisto jatkuisi koko seinänpätkän leveydeltä, ja tv kiinnitettäisiin seinään. (Toivottavasti ei kuitenkaan tuo kaamea vanha rotisko, vaan saataisiin sekin uusittua jossain vaiheessa vähän sirompaan malliin. Ja johonkin sellaiseen, joka ei olisi kiinnitettynä vanhaan jääkaapin oveen, kuten nykyinen…) Inhoan sydämeni pohjasta noita telkkarin päällä näkyviä pistokkeita, jotka laitettiin siihen juurikin siksi, että tv tullaan kiinnittämään seinään.

 

sisustushaaveet-22

 

makuuhuone side

 

Flos IC F1 -lattiavalaisin (Finnish Design Shop) / Fiona -penkki (Ruth & Joanna)

 

Verhoja meille ei edelleenkään tule sanan varsinaisessa merkityksessä. Makuuhuoneessa takapihan oven vasemmalla puolella toimisi kuitenkin verho ns. seinäkankaana aika hyvin. Siis vain puolikas tanko, jossa verho ei liikkuisi lainkaan. Meillä on olemassa luullakseni täydelliset helmenharmaat samettiverhot, jos ne vain löytyisivät jostain…! Ne oli meillä Kampissa monta vuotta, ennen kuin kyllästyin verhoihin siellä kokonaan. Tämä oli alunperin muuten äidin idea, jonka suorilta tyrmäsin 😀 Vasta kypsyttelyn jälkeen huomasin itsekin siinä olevan pointtia…!

Nurkka kaipaa myös valoa. Jalkavalaisin olisi kohtaan hyvä. Olen iskenyt silmäni jo aikaa sitten Flosin IC lights -sarjaan, josta kelpuuttaisin minkä tahansa mallin. Tämä jalallinen, pienempi versio olisi tuohon verhon eteen aivan täydellinen.

Penkki taas on ollut haaveissa sängyn päätyyn oikeastaan aina. En ole toistaiseksi löytänyt tätä Ruth & Joannan Fiona -penkin voittanutta. Toisaalta, jos penkki ei mahtuisi hyvin sängyn päätyyn, se voisi toimia myös olohuoneessa, sohvaryhmän edessä poikittain “tilanjakajana”. Siinä se rikkoisi sohvan ja tv-tason muodostamaa putkilomaisuutta.

 

sisustushaaveet-7

 

mh side

 

Ylva -seinävalaisin (Ellos) / Carrie -seinävalaisin (Markslöjd, Ellos) / Tribeca Staple -seinävalaisin (Menu, Finnish Design Shop)Hyssna Led -seinävalaisin (Markslöjd, Ellos) 

 

Makuuhuone toimii tosi hyvin jo tällaisenaan. Hankinnassa on kuitenkin vielä kunnon hyvännäköiset lukuvalot. Design House Stockholmin Work -lamppu on edelleen mieleinen, mutta niitä en halua nyt kahta sängyn vierelle. Se toimisi hyvin esimerkiksi kirjahyllylle laskettuna, tai mökillä. Kotiin makuuhuoneeseen kaipaan nyt jotain siistimpää. Toisella puolella oleva Ikean pikkulamppu on myös puoliksi rikki, joten se ei enää aja asiaansa lukuvalona. Tämä hankinta on siis aika kiireinen myös. Taistelen vähän tyylin kanssa: selkeää hotellimaista, kuten nuo lieriöt, vai antiikkisempaa tyyliä, kuten Elloksen marmoripohjainen tai Menun iki-ihana Tribeca? Tähän täytyy vielä palata.

2 comments so far.

2 responses to “Seuraavat sisustushaaveet”

  1. Olen huomannut, että valaisimien valinta on yllättävän vaikeaa! Hauskoja löytöjä olet listannut 🙂

    • Eveliina says:

      Minulla ongelmana on hyvän valaistuksen löytäminen, mutta valaisimia esineinä haalisin silmät kiiluen ihan kuinka paljon vaan 😀 Kiitos! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN