Valmis eteinen

eteinen-19

 

Kaipaan aina kotiin, koko ajan. Suurin haaveeni on saada viettää aikaa kotona. Tällä joululomalla se on viimein toteutunut! Ollaan möhmitty kotona ihan koko ajan, nukuttu pitkään, syöty ja oltu tekemättä mitään. Vannon, että lonkankoukistajani eivät enää suoristu, sohva-asento on pysyvä! Ollut ihanaa.

Ihanaa on sekin, että koti tosiaan tuli ennen joulua valmiiksi. Sillä tavalla valmiiksi, kuin ne nyt ikinä tulee. Jokaisen kodin jokaisessa hetkessä on jotain mielessä, mutta selkeitä puuttuvia palasia ei enää ole. Kesän ja syksyn vimmainen googlailu, suunnittelu ja hankinta on siis viimein takana, ja tämä loma kotona on voitu pelkästään nauttia.

 

eteinen before

eteinen

 

Eteinen tehtiin vähän niinkuin kaksi kertaa. Tila on kapea ja ahdas. Eteisestä eteenpäin kuljetaan kaariaukon kautta. Sen viereen ei jää seinänpalaa sitä vertaa, että siihen mahtuisi syviä, henkarit nielaisevia kaappeja. Siispä aiottiin pitää paikallaan valmiina ollut sinänsä toimiva ja pitkä naulakko. Ostettiin sen alle vain 20 senttiä syvät Bestå -kaapit Ikeasta, ja vastakkaiselle seinälle musta metallihyllykkö pöydäksi (kuvia tässä postauksessa). Systeemi ei toiminut lainkaan.

Takkeihin törmäsi heti sisään tullessa, kaappeihin mahtui ehkä neljät kengät, ja pöytähyllykköä potki alkuun vahingossa, ja lopulta tarkoituksella kettuuntumiseensa, kun se törmäsi jatkuvasti varpaisiin. Lisäksi takkien sekasotku näkyi sänkyyn asti, eikä pitkät takit asettuneet kenkäkaappien päälle mitenkään.

Olin vastustanut aina tällaisia epäsyviä kaappeja, joissa henkarit on poikittain. Siis henkaritangot kasvavat seinästä eteenpäin, ja henkarit niissä lappeellaan. Taisin nauraa pihalle ainakin yhden ystävän, joka sitä ystävällisesti jo ehdotti. Piti keksiä siis pyörä itse, ja ymmärtää sen olevan paras ratkaisu. Sitten piti vielä puhua ympäri Mr, joka vastusti sitä, että kaappi tulee lainkaan kaarevan oviaukon eteen.

Ei voitaisi kuitenkaan tyytyväisempiä ratkaisuun olla. Kaapit tuntuvat vievän paljon vähemmän tilaa kuin edelliset ratkaisut, ja silti ne syövät triplamäärän tavaraa. Entisiin ratkaisuihin huivit, hanskat ja pipot ei mahtuneet oikein mihinkään, mutta täällä niille on oma iso vetokori. Kenkiä on sekä kahdessa hyllyssä takkien alla, myös yhdellä hyllyllä niiden päällä. Oviksi valittiin peilit kaikkiin kolmeen, mikä on loistoratkaisu. Näkymä eteiseen on nyt niin harmoninen, että voi olla, ettei asenneta kaareen ovea lainkaan. Suunniteltiin siihen liukuvaa, mustakarmista lasiovea…

Toiselle seinälle lupasin olla laittamatta yhtään mitään, mutta epäonnistuin. Siihen tuli ihana Hakolan Lempi, johon voi laskea puhelimen, avaimet ja kännykän kotiin tullessa. Silläkin on tosin jo väkivaltainen historia, kun se on hyökännyt yhden jos toisenkin  vieraan (ja asukkaan, kröhöm) takaraivoon tämän noustua nopeasti kumarasta kenkiä laittamasta.  Joten täytyy katsoa, jos se myöhemmin saisi paikkansa vaikka mökiltä. Nätti se on kuin mikä!

Ah, eteinen siis toimii! Se on muuten elämässä yllättävän tärkeää.

 

eteinen-5

eteinen-17

eteinen-3

6 comments so far.

6 responses to “Valmis eteinen”

 1. Hanna says:

  Paljon siistimmän näköinen! Mä vihaan kanssa meidän eteistä erityisesti talvisin kun on isot kengät ja takit, mulla on ne valitettavasti rekissä esillä.. Miten syvä tuo vaatekaappi on ja monta takkia sinne menee?

  • Eveliina says:

   Eikö! Kiitos 🙂 kaappi on vain 38cm syvä, ja meillä niitä on kolme. Eli kolme tankoa. Yhteen tankoon ollaan tungettu parhaillaan varmaan 8-10 takkia, joten kyllä mahtuu! En olisi ikinä uskonut!

 2. Kristiina says:

  Muutos on kyllä mennyt nappiin! Näyttää hyvältä

  Olen harkinnut tuon Lee Broomin valaisimen tilaamista. Mietityttää vielä onko valo kirkas kylmän värinen vai lämmin valkoinen?

  • Eveliina says:

   Kiitos, nyt kyllä toimii! 🙂 se ei ole kaikkein lämpimin, mutta ei kyllä kylminkään. En pidä kylmistä valoista ollenkaan, mutta tuo ei ole minusta liian kylmä. Se on superkaunis valaisin! 🙂

 3. Malla says:

  Oikein hyvä! Peilit nerokas juttu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN