Paras joululahjavinkki: date box

giftwrapping-2

 

Kuulin, että jotkut vielä googlailevat tuskaisena “joululahja miehelle 2018″… 😀 Mutta ei hätää! Tässä se nimittäin on – paras idea joululahjaksi puolisolle. Tai itse asiassa ihan kenelle vaan! Kuinka huikeaa tällainen olisi väsätä vaikka perheenjäsenille, kummilapselle tai ystävälle. Aika on nimittäin kalleinta, mitä voi antaa – ja nykyään niin vähissä.

Kuvat on viimevuotiset, mutta idea on yksinkertainen ja varmaan monelle myös tuttu: lahjaksi annetaan deitit tai jotain yhteistä tekemistä tulevalle vuodelle. Yleisintä on varmaan ideoida 12 tekemistä, eli yksi jokaiselle kuukaudelle. Minä tein tämän remonttirahapulassani viime vuonna, mutta se osoittautui oikeasti ihan mielettömän upeaksi lahjaksi meille molemmille.

Taika on suunnittelussa ja ideoinnissa – ja siinä, että suunnitelmat myös toteutetaan oikeasti joka kuukausi! Me toteutettiin nämä aika kirjaimellisesti, ja myös lahjan avaamissuunnitelmassa vuoden aikana pysyttiin. Mr. avasi yhden kuoren joka kuukausi, ja sitten toteutettiin sen sisältö. Osa vaati minulta vähän ennakkosuunnittelua, osa ei. Loppuvuodesta sai oikein itsekin jännittää, että mitähän helkkaria sitä on tullut luvattua – ei muistanut enää yhtään! 😀

Nyt kun kaikki kuoret on avattu, voin tännekin paljastaa, millaisia asioita minä lahjakuoriin laitoin:

 

Netflix-maraton kotona hänen valitsemansa ja minun kokkaamani ruuan kanssa

Päivä / viikonloppu, jolloin tehdään koko päivän vain mitä hän haluaa
(Vaikka autonäyttely – minä tulen mukaan, tai rautakauppa – I’m in, aamiainen sänkyyn – coming right up)

Turistipäivä Helsingissä
(Nähtävyyksiä, museoita, turistikierroksia)

Viikonloppu Berliinissä
(Mr:n synttärikuukautena)

Baari-partyilta kaksin tai porukassa

Mustikoiden poimintaa omalla saarella, minä teen niistä mustikkapiirakan
(Ihmisen pitää tietää, miten suuri uhraus ja harvinaisuus tämä on: minä en tykkää mustikkapiirakasta, Mr. RAKASTAA sitä.)

Festarit
(Okei piti olla Flow tai Ruisrock, mutta kumpikin meni mönkään. Korvasin leimisti Anna Puun Tavastian -keikalla. Buu! Se oli kyllä kivaa, mutta ensi vuonna jonnekin festareille oikeasti!)

Pitkä pyörälenkki mökillä tai kaupungissa, eväät mukaan

Ravintolareissu mökkimaisemissa
(Aina tehdään siellä vain itse ruokaa, joten supererikoista ja ihanaa käydä siellä jossakin ravintolassa)

Kunnon piknik Helsingissä jonain kesäviikonloppuna
(Tämä toteutettiin big time, ja itse asiassa moneen kertaan tänä superkesänä – oli niin kunnolliset eväät ja viltit ja viihdykkeet monena kesäisenä päivänä sekä Helsingissä että saarilla!)

Viikonloppukävely kaupungilla ja kunnon brunssi hänen valitsemassaan paikassa

Ilta baletissa, oopperassa tai teatterissa hänen valintansa mukaan

 

 

giftwrapping

 

Kuten näkyy, suurin osa ideoista on ihan tavallisia asioita, joita tulisi tehtyä muutenkin. Ideana onkin se, että asiasta tehdään vähän numero. Panostetaan siihen juttuun edes ajatusta, ja kuoren avaaminen yhdessä on tosi hauskaa. Joka ikinen asia, vaikka pienikin, aiheutti niin kiitollisen ja iloisen reaktion, että se oli ihan korvaamatonta.

Minä tein niin, että ensimmäisessä kuoressa, jonka saa avata jouluna, idea selitetään, ja vasta tammikuussa saa avata ensimmäisen deittikuoren. Ideoita sisältöön löytyy netistä vaikka kuinka paljon, vaikka googlaamalla “date box ideas”. Tähän voi panostaa tai pihistää niin paljon kuin haluaa. Minulla oli mukana muutama rahallisesti isompi juttu, ja useampi ei kaivannut rahaa paljonkaan. Kaikkein isoin oli tuo viikonloppumatka, jonka lentoliputkin sniikkasin ostamaan ennen kuin hän tiesi asiasta mitään. Piti vähän koordinoida muiden ihmisten kanssa asioita, että pystyin varmistamaan hänen pääsevän töistä sopivaan aikaan. Oli kuitenkin niin hauskaa antaa oikeasti valmiit lentoliput kuoren mukana, eikä vain ajatusta siitä, jes! 🙂

Myös toteutustapoja on miljoona. Minä ostin tyhjiä kuoria ja kortteja, joihin piirsin kustakin asiasta kuvan, ja mahdollisimman vähän tekstiä. Tykkään piirtämisestä, mutta silti ne olivat tosi nopeita, illan pimeinä tunteina väsättyjä kuvia. Mr. kuitenkin oli joka kuvasta ihan ällikällä lyöty, en ole tainnut meidän yhdessäoloaikana paljonkaan piirtää…! Sekin oli hauska juttu.

Mutta! Oikeasti tämän voisi toteuttaa vaikka ilman mitään konkreettista materiaa. Kuinka hauskaa olisi keksiä vaikka joka kuukausi erilainen tapa ilmoittaa asiasta. Vaikka vain sanomalla aina yhden ajankohdan, johon ei saa sopia mitään. Sitten vain sokkona viedä toinen paikkoihin, joita on suunnitellut. Tai lähettää vaikka toiselle tekstiviesti kuun ensimmäinen päivä kello 12:00 siitä, mitä tässä kuussa tuleman pitää. Höystettynä vaikka jollain aiheeseen sopivalla meemillä tai jotain. Nythän vasta ideoita alkoihin ilmetä! 😀 Siispä tämä idea on maailman paras, myös siitä syystä, että sitä ei ihan välttämättä tarvitse keksiä loppuun asti valmiiksi ennen joulua lainkaan. Voi vain antaa tämän lahjan ja suunnitella myöhemmin.

Kaiken a ja o kuitenkin on, että tästä pidetään kiinni, ja asiat myös tehdään. Se vaatii vähän, mutta antaa paljon, myös antajalle <3

4 comments so far.

4 responses to “Paras joululahjavinkki: date box”

 1. Jaana says:

  Mä annan tänä vuonna ekaa kertaa miehelle deittiboksin lahjaksi. Rakastan keksiä erilaisia lahjoja, mutta näin ekan avioliittovuoden kunniaks halusin nimenomaan yhteisiä muistoja. Siellä on just tollasia pienempiä juttuja (leffailta herkkuineen kotona, talvinen piknik eväineen, hohtokeilausta, minigolfia) ja sitten noita isompia juttuja (viikonloppureissu Eurooppaan, juhlat hänen 30-vuotissynttäreiden ja meidän ekan hääpäivän kunniaks, staycation täällä kotikaupungissa ja parin päivän reissu Helsinkiin). En malta oottaa, että nään hänen reaktion tähän ideaan ja jokaiseen kuoreen!

  Ihanaa joulua teille molemmille! ❤️

  • Eveliina says:

   Oi kuulostaa niin upealta! 🙂 tulee varmasti olemaan pidetty lahja <3 Oikein ihanaa joulua teillekin!

 2. JohannaN says:

  Ihan huikee idea!
  Tää kävi jo aiemmin syksyllä mielessä, mutta sitten keksin vain kaikkia kalliita juttuja, niin jäikin tekemättä :/ opiskelijabudjettiin lahjan keksiminen tuotti vähän pään vaivaa ja jotenkin ajattelin, että deitti boksin deitit pitäisi olla kalliita ja mahtavia, tyyliin hotelliviikonloppu ja ulkomaan matka. Mutta todellakin arkisemmatkin jutut käy. Ja, kun ollaan molemmat oikeita kotihiiriä ja tykätään laittaa kotona esim. ruokaa ulos menemisen sijaan, nii miks ei se kävis.
  Kiitos, palautit mun luoton tähän ideaan. Ja voisin esim. antaa deitti boksista edullisemman version nyt vielä opiskeluaikana ja sitten valmistuttua vähän arvokkaammaan, jossa sitten olisi se hotelliviikonloppu
  Ihanaa Joulua!

  • Eveliina says:

   Oiei todellakaan tarvitse! Ihan mitä tahansa juttuja! Ihana olla nimenomaan vaikka kotona ja laittaa sovitusti jotain tuokaa. Ehdottomasti ehdit vieläkin antaa tämän lahjan tänä jouluna 🙂 <3 Kiitos, lämpimästi samoin!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN