Kodista tuli tumma ja täysi

valipaivat kotona-2

 

Mitä vähemmän näinä päivinä on tehnyt mitään tai nähnyt ketään, sitä vähemmän kumpaankaan haluaa ryhtyä. Näin käy aina. Haluan vain herätä myöhään ja avata juuri ja juuri verhot. Kestää kauan ennen kuin päästään edes ulos kävelylle. Ja äkkiä takaisin kotiin. Pitäisi varastostakin hakea yhtä ja toista, olisi hyvin aikaa. En halua. En halua antaa yhtään pisaraa näistä totaalisen vapaista päivistäni pois.

Auta armias, jos joku kaveri ehdottaa näkemistä. Itku siitä melkein tulee. Tänään on pakko pistäytyä kaupungilla, koska on uuden vuoden aatto. Me ei tehdä mitään, luonnollisestikaan. Sattuu saunavuoro, se on riittävän juhlavaa. Ei meidän saunapäivä, maanantai, ole vielä kertaakaan juhlavapaa ollutkaan. Jouluaatto olisi ollut, mutta ei oltu täällä. Katolta näkynee rakettejakin, tartaraineksia on haettava Stockalta. Mutta niitä lukuun ottamatta en suostu tänään (enkä huomenna) menemään mihinkään.

 

valipaivat kotona-11

valipaivat kotona-8

valipaivat kotona-7

 

Tästä kodista tuli ihana. En tosin käsitä, miten siitä tuli näin tumma, värikäs ja täysi tavaraa! Lupasin, ettei niin käy. Tyystin tyhjät seinät on kuitenkin ahdistavia, tuntuvat turhilta. Kaipaan lämpöä ympärilleni, avaran ja vitivalkoisen entisen kodin jälkeen varsinkin. Siellä oli kuusi kaarevaa ikkunaa avoinna suoraan viiden tien risteykseen, ja valoa vaikka kuinka. Täällä on hipihiljaista, ikkunoista näkyy pelkkiä puita ja oravia. Täällä kuuluu olla pesä.

Viihdyn vanhojen esineiden vierellä, vaikka henkinen köydenveto niiden ja modernien asioiden kauneuden välillä onkin vakavaa. Kauniit kuvat on lähes aina pelkistettyjä, minimalistisia, ainakin väreiltään. Vaaleita ja harmonisia. Tummista ja täysistä kokonaisuuksista harvemmin saa kauniita kuvia. Ei täältä meiltäkään, sellaisia kulmia kameraan saa hakemalla hakea. Olen kuitenkin alkanut pysähtyä pinnaamieni kuvien äärelle, enkä enää sohi sinne sun sattuu nättejä kuvia. Joka kuvan keskellä mietin, viihtyisinkö tuolla. Asuisinko siellä. Vaaleissa ja viileissä enää en, lumivalkoisista puhumattakaan.

Kyllä minä silti haaveilen korkeista katoista ja enemmistä ikkunoista. Seuraavaan sitten.. Täällä on niin moni kohta niin onnistunut, että nyt en halua mihinkään muualle. Onnekseni en ole sellainen, jolle kaikki uusi ja kaivattu muuttuu kohta yhdentekeväksi. Silittelen punaista samettirahia, ihastelen tauluja, katselen perintötuoleja ja hihittelen jatkuvasti ilosta vaikka mille haaveelle, mikä täällä on toteutunut. Hemmetti, aika usein vedän jopa jotkut pienet tanssit jonkin ihanan asian kunniaksi. Mr. nauraa aina mulle. Se näyttää nimittäin tältä.

Erityisen paljon silmä lepää makuuhuoneessa, maton, sängyn, tekstiilien väreissä ja vaatekaapissa. Aaah, en edes aloittaessani tiennyt, että siitä tulee tuollainen. En koskaan tiedä. Harrastelija hapuilee vaan johonkin suuntaan, ja hankkii yksitellen asioita. En minä osannut piirtää mitään valmista kuvaa, ja lähteä etsimään siihen tiettyjä palasia. Myöskin keittiössä, vaikka tuollainen sokkelo onkin, on monta kaunista ruutua. Ruokapöydän alue, johon Mr. hiljattain iski maalaamani taulun minusta ja parhaasta ystävästäni meidän kolmekymppisille, saaristosta pilkkahintaan huutamani senkki ja suuri taulu.

Olohuoneessa on paljon keskeneräistä, mutta siellä hykertelen nyt pyöreille asioille, kuten peilille, marmoriselle sohvapöydälle ja viininpunaiselle rahille. Myös jälkimmäisen valitsin jollain vaistolla, niinkuin olen tainnut sanoakin. En minä viininpunaista osannut haluta, mutta se vain oli väreistä kaikkein kaunein juuri siihen esineeseen. Ja kappas, se sopiikin.

Olohuoneessa on parhaita kuvakulmia, mutta en itse asiassa halunnut niitä nyt näihin. Halusin yrittää kuvata niitä muitakin näkyjä, joista täällä joka päivä nautin. Talvipäivän valo ja heikohkot kameranlinssini eivät oikein tykkää toisistaan, joten parhaita ei tullut. Muistoja sentään, tästä kodista, näistä päivistä. Täällä on niin hyvä olla.

 

valipaivat kotona-12

valipaivat kotona-3

valipaivat kotona-6

valipaivat kotona-10

valipaivat kotona-4

valipaivat kotona-12

valipaivat kotona

valipaivat kotona-14

valipaivat kotona-9

valipaivat kotona-15

valipaivat kotona-13

19 comments so far.

19 responses to “Kodista tuli tumma ja täysi”

 1. JohannaN says:

  Teillä on kyllä valtavan kaunista, silmä lepääihan kuin sisustuslehdestä.
  Upeaa Uutta vuotta 2019!

  • Eveliina says:

   Voi kiitos hirveästi! Ihanasti sanottu <3 Kyllä me viihdytäänkin 🙂 Kiitos paljon, samoin sinulle!

 2. L says:

  Kirjoitit, että et ehkä osannut odottaa millaiseksi kotisi muodostui ja blogisi seuraajana ja lukijana en minäkään odottanut tällaista lopputulosta, se on kaunis ja mielenkiintoinen. Kaunista odotin, mutta erilaista. 🙂 Lempikuvani näistä on tuo, jossa näkyy keittiön saareke ja ruokailuryhmä. Todella kaunis tila, eikä milläänlailla aikaisemmin nähty, osaisinpa itsekin toteuttaa tuollaisen. 🙂 Näistä kuvista välittyy rauha, ihana katsella varsinkin jos omassa elämässä myllertää. 🙂 Onnellista uutta vuotta!

 3. pauliina says:

  Kauniita kuvia ja niin inspiroivia! Ehkä meidänkin remontti on joskus valmis, vaikka vielä sirkkeli laulaa viereisessä huoneessa ja kaikkialla on keskeneräistä….

  Sohvalla onneksi kun istuu ja katsoo ikkunoiden suuntaan voi kuvitella kaiken olevan valmista. Tällöin myös unohtaa olohuoneen nurkassa olevat rikkinäiset keittiön kaapin ovet odottamassa vaihtoa ja sohvan taakse pinotut kodinkoneet

  • Eveliina says:

   Ai että, I feel you! Se on niin raskasta ja tuskastuttavaa välillä, tiedän NIIN hyvin! Tsemppiä hirveästi lähetän, aivan varmasti tulee valmista! Meidän puolitoista viime vuotta sisälsi kolme asuntoremonttia ja kaksi putkiremonttia sekä mökkiraksan! Tuntuu ihan lomalta, kun vain viimeinen on enää kesken! 😀 Kiitos myös kovasti.

 4. Päivi says:

  Ihanaa ja niin KODIN näköistä! Arvostan että näytät näitä kuvia meille ja kerrot kuinka tyytyväinen olet ja viihdyt kotonanne! Kotoa saa voimaa ja rauhaa ja jokaisen koti on asujansa näköinen! Odotan mielenkiinnolla mökkiprojektin sisustusvaihetta, Ihana nähdä millaisen tunnelman sinne loihdit. Rauhallista ja hyvää vuotta 2019 sinulle ja miehellesi toivotellen!

  • Eveliina says:

   Voi suuri kiitos ihanista sanoistasi! Oikein oikein hyvää uutta vuotta sinullekin, ja kiitos kaikista kommenteistasi! 🙂

 5. Merja says:

  Juuri näin, koti on asukkaansa näköinen. Ei mikään skandinaavinen kalpeuden ja kylmyyden ylistys. Upea koti, upeat ihmiset. Lämmin ja kaunis.

 6. M says:

  Hei!
  Kodistanne tuli kaikin tavoin kaunis ja erityisesti väreiltään onnistunut. On hyvä sisustaa juuri niillä asioilla kotinsa mistä pitää, ja mikä itsestä tuntuu oikealta, kuten esim. kertomasi rahin värin valinnan kanssa teit. Silloin koti tuntuu omalta, eikä mainoskuvalta. Nuo kirjapainot ovat ihania.
  Onnea teille molemmille uuteen kotiin ja vuoteen 2019!

  • Eveliina says:

   Kiitos tosi kovasti! 🙂 Niin se on, vaikka lopputulos yllättääkin!. Oikein hyvää uutta vuotta sinullekin!
   (Tarkoitatko muuten valaisimia kirjapinojen päällä…?)

 7. M says:

  Ps. Unohdin mainita, että tanssityyli on myöskin mitä parhain

 8. M says:

  Jep! Tarkoitin sekä että.
  Kirjapinot on kivoja ja onhan niillä samalla hyvä funktiokin kauniille valaisimille. Lisäksi ne on hyviä lukuvinkkauksia siitä mitä mielenkiintoista vois lukea.

  • Eveliina says:

   Aivan! 🙂 Ehdottomasti! Sain nuo kaikki kirjat joululahjoiksi, ja niistä kaksi ehdin jo lukea, ja kolmatta aloittaa. Enni Mustoset ovat ikisuosikkejani, sen luin ensin. Myöskin kotiseudultani Wiurilan kartanon Anna Lisan tarinan luin juuri tänään. Nyt on meneillään Obama 🙂

 9. M says:

  … Ja sitten vielä nuo Kimi ja Jere. Kimin kirjaa oli mielyttävämpi lukea. Hyvä kirjoittaja hauskoine ajatuksineen. Tykkäsin.
  Tuo Obama on varmaan myös mielenkiintoinen. Ja Ennistä kiitos. Pitääpä tutustua.

 10. MD says:

  Olipa kiva nähdä erilaisia kuvakulmia ja etenkin laajempia sellaisia. Tuo teidän keittiö ruokailutiloineen on niin ihana – ja tiedätkö, jotenkin niin ”aikuinen”. Ja nimenomaan hyvällä tavalla. 🙂 Eikä kannata huolehtia siitä tummuudesta, teillä ainakaan se ei tee kodista tippaakaan synkkää, vaan ennemmin lisää kodikkuutta ja tunnelmaa.

  Hurjan ihanaa uutta vuotta ihanassa uudessa kodissa!

  PS. Kiitos pikaisesta vastauksesta aiempaan kysymykseeni uuniin liittyen. 🙂 Tultiin siihen lopputulokseen, että meillekin riittää se yhdistelmä, ja nyt pitkän pohdinnan jälkeen pieni kodin muutosprosessi lähti käyntiin, jaiks! 😉

  • Eveliina says:

   Hei onpa kiva kuulla tuo uunijuttu! Mahtavaa, tsemppiä projektiin 🙂 ja kiitos muutenkin, jotenkin tästä tulikin tosi hyvä 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN