Jouluostosasu ja lahjojen hankkimisesta

outfit

 

Olen niin iloinen siitä, että vuoden viimeiset työviikot on yhtäkkiä keikahtaneet jotenkin normaaleiksi. Aina ennen joulua on joka työpaikassa ollut jokin tulipalo, mutta nyt ei. Kaikkein painavimpien aikojen ollessa päällä sitä ei aina muista, että tilanne voi muuttua. Joka tapauksessa on ollut nyt ihana laskeutua jouluun jotenkin ihan rauhassa, eikä törmätä siihen täydestä vauhdista niinkuin usein ennen.

Tämä aika alkoi ehkä jo itsenäisyyspäiväviikosta, jolloin pidettiin perjantaikin vapaata. Silloin käytiin isommin joulukaupungilla ostoksilla. Tai no, ei meidän jouluostokset ole kovin massiivisia. Ne myös rajoittuvat aina joululahjoihin, koska saadaan mennä oikeastaan valmiisiin joulupöytiin joulunvietossamme.

Monet ei oikein ymmärrä lahjojen antamista ja saamista enää aikuisena, mutta minusta kumpikin on ihanaa. Meidän perheessä on aina annettu paljon lahjoja (aivan liikaakin!), enkä halua joidenkin lahjojen vaihtamisesta luopua varmaankaan ikinä. Tuntuu siis vieraalta, kun niin moni sanoo, että aikuisten kesken on sovittu, ettei lahjoja vaihdeta. Itse asiassa tuppaan ajattelemaan, että sitä lasten muovikasaa voisi vähän rajoittaa, ja niitä rakkaita aikuisiakin ympärillä muistaa kerran vuodessa.

Ostoshysteria ajatuksena on tosin alkanut ahdistaa ihan vuoden jokaisena päivänä jo pidemmältä ajalta. Lahjojen antaminen voi kuitenkin olla jotain ihan muuta. Pyrinkin ajattelemaan lahjat aina oikeasti tarpeeseen tai ilahduttamaan saajaansa jollakin muuten merkityksellisellä tavalla. Pitkään aikaan en ole enää tainnut hankkia jotakin esinettä vain siksi, että olisi jokin esine tai lahja. Jos ei keksi tai tiedä saajan tarpeita tai merkityksellisiä asioita, varma ihana juttu jokaiselle on jokin kuluva asia. Kynttilät, jokin syötävä tai vaikka portviini juustoineen. Myöskään lapsille en hanki koskaan sitä muovia muovin vuoksi, vaan tarpeellisia asioita, tai ainakin kehittäviä. Tämä täti täyttää aina toiveen vaikkapa kirjasta, piirustuspaperista tai vesiväreistä, mutta myös vanhempien toiveet kauniista design-käyttöesineistä lapsille.

Vanhempani ja veljeni ovat aina murheenkryyni! Heillä on jo kaikkea, vaikka juuri heille niin kovin merkityksellisen lahjan haluaisinkin antaa. Usein turvaudun aineettomaan lahjaan, jonka itsekin haluaisin saada. Myös kuvalahjat vanhemmille on toimineet joka kerta. Aineettomista lahjoista ihania ideoita ovat lippupalveluiden ja ravintoloiden lahjakorttien lisäksi esimerkiksi lahjakortti siivouspalveluun tai kukkakauppaan.

Mr:n lahja(t) mulla on mielessä jo suunnilleen tammikuussa. Tai lähinnä ne on ylijäämäideoita edellisen vuoden joululahjoista…! Ostan hänelle todella usein, oikeastaan aina, jotakin mitä oikeasti puuttuu, ja mikä olisi joka päivä tarpeellinen. Olen ostanut esimerkiksi nahkaisen viikonloppulaukun, laadukkaita toilettilaukkuja, kelloja, hyviä kenkiä, laadukkaita vaatteita ja asusteita. Hän ei ollenkaan nauti tuollaisten asioiden hankkimisesta, ja kulkisi aivan onnellisena viikonloppureissuille muovikassi kädessä ja dödö sen pohjalla – mutta nauttii kyllä siitä, jos asiat on kunnossa ja hyvännäköisiä. Siispä minä mielelläni siinä avitan 😉 Yhtenä vuonna annoin avoimen lahjakortin tietylle summalle lähteä yhtenä tammikuun päivänä joulualeihin ostamaan kerralla garderoobin kaikki täydennykset. Sillä muuten mentiinkin sitten koko vuosi, varmaan yhtään asiaa ei tarvinnut loppuvuonna hankkia.

Tänä vuonna olen ostanut meille yhteisen (todella tarpeellisen!) joululahjan ja hänelle muutamia pienempiä lahjoja, joista tiedän hänen olevan todella mielissään. Ihan ihan parasta lahjoissa onkin aina niiden antaminen! En siis todellakaan malttaisi odottaa aattoa ja rakkaiden iloisia ilmeitä paketteja avatessaan <3 Tosin Mr:n kanssa vaihdetaan lahjat vasta kotona joulun jälkeen, mikä pidentää tuskallista odotusta yleensä vielä parilla päivällä!

 

outfit-6 outfit-7

outfit-4

outfit-5

outfit-8

outfit-3

Filippa K coat & scarf
Minna Parikka shoes
Gucci bag
Repeat knit
Cos necklace

8 comments so far.

8 responses to “Jouluostosasu ja lahjojen hankkimisesta”

 1. 101Dalmatialaista says:

  “– kulkisi aivan onnellisena viikonloppureissuille muovikassi kädessä ja dödö sen pohjalla –” Jaa muidenkin miehet :DD Nauratti, koska tunnistan niin hyvin tämän pakkaustyylin 😀

  Nätit joulukuvat, kiinnostaisi muuten tuo, että kuinka jouluvalot saa kuvattua noin kauniiksi ns. heijastuksiksi? Vai saako sen tehtyä jälkeenpäin kuvanmuokkauksella?

  • Eveliina says:

   😀 Eikö!!
   Kiitos paljon! “Salaisuus” on itse asiassa ihan vain sellainen objektiivi tai kameran asetus, joka sumentaa taustaa tehokkaasti. Takanani pensaassa oli ihan tavalliset jouluvalot jonkun kerrostalon pihalla 🙂 Minulla oli tässä kiinteä 50mm linssi.

 2. Hanna says:

  Mä oon aivan samaa mieltä lahjojen antamisesta! Toki ei kenenkään lahjoja tarvitse antaa jos siltä ei tunnu, mutta mun mielestä siinä ei myöskään saisi olla mitään väärää tai paheksuttavaa, jos läheisiä halutaan muistaa ihanilla lahjoilla. Ja nimenomaan ei lahjaa vain lahjan takia, mutta jotain tarpeellista ja hyödyllistä, tai muuten vain ilahduttavaa. Luulen että sellaiselle on aina paikkansa. Mä ainakin rehellisesti tykkään niin saada kuin antaakin lahjoja. Aina ihmettelen kun ihmiset sanoo että eivät tarvitse mitään. Mutta mulla ainakin on aina tarpeita, vaikka ihan työssäkäyvä ihminen olenkin 😀 Vaikka lahjakortti alusvaateliikkeeseen, päivittäin käytettävä kosmetiikka tai esim. hierontalahjakortit, oikeestiko kaikilla on esim. nää aina siististi hankittu ja kuukausittainen hieronta varattuna? 😀 Kulutusta on toki järkevää miettiä, mutta monia asioita kuitenkin arjessa tarvitsee, niin musta joulu ei ole yhtään sen huonompi aika niitä läheisille hankkia kun muutkaan kuukaudet.

  Ihanat asukuvat, todella kauniit! Näitä on aina ilo katsoa 🙂

  • Eveliina says:

   Kiitos Hanna kommentistasi! <3 Olen ihan samaa mieltä, hyvin sanottu 🙂 Ja voi kiitos, onpa kiva kuulla! Asukuvaamisinto on ollut aika hukassa koko syksyn, mutta tässä oli jotenkin hyvä päivä 🙂 Ihanaa joulun aikaa!

 3. Niina says:

  Samaa mieltä! Kyllä lahjat kuuluvat jouluun vaikka aikuisia jo ollaankin Tosin aivan liian usein näin ennen joulua tulee hirveä kiire, kun neulon hikipäässä viimeisiä sukkia pukinkonttiin. Joka vuosi sama juttu

  • Eveliina says:

   Oi tuollaiset lahjat on ihania! En osaa itse tehdä käsitöitä, joten aina ilahduttaa, jos joku muu on tehnyt 🙂

 4. Saija says:

  Minkä nahkaisen laukun olet miehellesi ostanut? Ostoslistalla olisi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN