Joululeffoja

joululeffat-6

 

Kirjoitin kaksi vuotta sitten asioista, joita ilman jouluni ei tule. Lista pitää edelleen paikkaansa, mutta nyt olen ottanut ennen vähän oudolta tuntuneen joululeffajutun ihan haltuun. Tavallisinakin iltoina ollaan katsottu silloin tällöin joku joululeffa, yhdessä kynttilöiden, valojen ja herkkujen kanssa – ah! Kohta on kuitenkin ongelmana löytää lisää kivoja joululeffoja. Olisiko sulla vinkata sellaisia?

Tähän asti olen viihtynyt näiden kanssa (ja tässä järjestyksessä!):

 

Pikku Naisia

Olen katsonut tämän joka joulu niin kauan kuin muistan. Pikku Naisia on varmasti kaikille tarinana tuttu, eikä se varsinaisesti olekaan joululeffa. Siinä kuitenkin eletään vahvasti joulun aikoja useampaan kertaan, ja jotenkin ihana tarina sopii jouluun. Tätä ei tarvitse enää katsomalla katsoa, vaan ennemminkin se pyörii taustalla vaikka lahjoja paketoidessa tai piparitaloa tehdessä.

 

Christmas Chronicles

Tämä oli ihan uusi tuttavuus (ja aika uusi leffakin kai), ja oli jotenkin ihan hurmaava! Tarina kahdesta lapsesta, jotka livistävät joulupukin rekeen jouluyönä. Ei piirretty, vaan oikean tuntuinen tarina siitä, miten homma oikeasti toimisi muunmuassa lentävien porojen, koko maailman kiertämisen ja savupiipusta sukeltamisen kannalta. Kaikki joulupukkitarinaan liitetyt asiat oli tehty todeksi, ja elokuvassa “selitetty” – jotenkin niin hauskaa! Plussaa siitä, ettei pukkikaan (Kurt Russell) ollut mikään punaposkinen leppoisa Jenkki-pappa, vaan oikeasti ihan ihmisen kaltainen.

 

A Christmas Carol 

Charles Dickensin jo vuonna 1843 kirjoittama Joulutarina (suomennettu myös Joulukertomus tai Saiturin joulu) on ikuinen klassikko, jonka vasta nyt löysin kunnolla leffana. Se on ilmestynyt monenlaisina versioina kirjoina, leffoina ja kuunnelmina. Saidasta ja kiukkuisesta Ebenezer Scroogesta kertova opettavainen tarina ei ole vanhennut kohta parissa vuosisadassa lainkaan. Itse katsoin leffan syntymävuoteni 1984 versiona, ja tunnelma oli jotenkin aivan ihana. Seuraavaksi katson Jim Carreyn vuoden 2009 version Saiturin Joulu.

 

Love Actually

En ole ollut The Holidayn tai Love Actuallyn (Rakkautta Vain) suurin fani. Kaikkialla sitä kuitenkin suositeltiin kovasti, joten päätin sen uudelleen katsoa. En muistanutkaan, miten ikäviäkin juttuja se sisältää, mutta onnistui se viihdyttämään yhtä iltaa hetken aikaa. Parasta oli Hugh Grant, ah, kuten aina!

 

Office Christmas Party

No ihan jotain muuta edusti vähän omituinen Office Christmas Party. Ei yllä sekään mihinkään Oscareihin, mutta jotenkin hauska se oli. Ns. tavallinen leffa jälleen, ei keskity vain joulumaisiin asioihin. Överiksi meneviin chicagolaisen firman pikkujoulubileisiin itse asiassa, ja omituiseen juoneen sen ympärillä. Mukana myös ilkeä ja inhottava, kummallisella tavalla leikellyn näköinen Jennifer Aniston. Ei kauhean hyvä myyntipuhe, mutta kyllä sen kanssa yksi hetki hyvin kului.

 

Mutta nyt, parempia kehiin! Ilmianna parhaat joululeffasi! Tänään alkaa nimittäin loma ja pyhät. Joulu on täällä <3

 

joululeffatBS

joululeffat-5

joululeffat-3

8 comments so far.

8 responses to “Joululeffoja”

 1. Anna says:

  Aah, Pikku Naisia! Niin monta kertaa katsottu lapsuudesta asti, mutta niin ihana. Teininä en ymmärtänyt koskaan, miksi Jo antoi pakit Laurielle…

  Tunnelmalliset joulukuvat myös!

 2. Eija says:

  Aivan ihanan tunnelmallinen ja kutsuva joulukoti teillä! Tuohon sohvaan voisin mieluusti käpertyä hyvän leffan ja viinilasin ääreen.

 3. Sandra says:

  Mä oon myös nyt viime päivinä hyödyntänyt lapsen päikkäriajan Netflixin joululeffojen merkeissä. Sieltä löytyy paljon jenkkiläisiä hömppäjoululeffoja, joiden juonen arvaa jo ennakkoon ja jotka ei tosiaan oo mitään Oscar-kamaa. Silti tykkään niitä katsoa, koska se jouluinen miljöö joululauluineen on niissä aina niin viimeisen päälle idyllinen ja kliseinenkin, joten niiden avulla unohtuu arki äkkiä ja pääsee jouluiseen fiilikseen. (Oon alkanut haaveilla reissusta jouluiseen New Yorkiin❤️). Monesti itsekin paketoin samalla lahjoja tmv., koska noissa leffoissa harvoin putoaa kärryiltä, jos hetkeksi kääntää katseen. Netflixiin näyttää tulevan joka vuosi uusia joululeffoja, joten ne ei ihan heti lopu kesken. Miestä en oo saanut vielä iltaisin näiden pariin, joten päikkäriaika on hyödynnettävä. Netflixistä löytyi ainakin joku vuosi sitten vielä yhden joulun Radio Cityn Christmas Spectacular, joka oli huikee kotisohvalta käsinkin. Sitä täytyy päästä joskus vielä livenä katsomaan❤️.

  • Eveliina says:

   Ah ne on niin kivoja, nimenomaan tuon tunnelman takia 🙂 Jouluinen New York on ollut haave jo pitkän aikaa, ensi vuonna päätettiin toteuttaa! Kiitos vinkistä ja oikein ihanaa joulun aikaa <3

 4. Malla says:

  Holiday on ihan kirkkaasti paras joululeffa. Olet sen varmaan joskus nähnytkin. Pystyy katsomaan useampaan kertaan. <3 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN