Meidän musta-marmorinen keittiö

keittio-16

 

Olen niin intoutunut uusien sisustushankintojen kanssa, että vanhat tuppaa jo unohtumaan! Onneksi sain kuitenkin muistutustoiveen keittiön esittelystä. Oli pakko oikein tarkistaa, että enkö tosiaan ole kuvannut keittiötä kunnolla blogiin, mitä ihmettä! Tarkoitus kun on nimittäin todellakin ollut! No tässä viimeinkin. Keittiö nimittäin on valmis – sentään joku nurkka on…!

Keittiö on Noblessalta, jonka Salla Nordmanilta saatiin erinomaista palvelua koko projektin aikana. Voin tosiaankin suositella! Musta keittiö oli selvä valinta samantien, olin haaveillut sellaisesta pitkään. Yhtä selvää oli tasoiksi ja välitilaksi marmori. Marmoripohdintoja enemmän täällä, mutta päädyttiin lopulta tosiaan aitoon Carraran marmoriin, vaikka marmorijäljitelmät olisi olleet helpompihoitoisia. Aitoa ilmettä ja tunnetta ei kuitenkaan korvannut lopulta mikään.

Marmoriin tosiaankin jää kaikki jäljet. Se on nyt jo naarmuja ja kaikenmaailman hapoista tulleita jälkiä täynnä. Mr. on alusta asti suhtautunut asiaan rennosti, ja minäkin lopulta. Koska ihme kyllä noita jälkiä ei juurikaan näy! Marmori on niin eläväpintaista, että sen suonet häivyttää kaiken. Halleluja. Kyllä sitä silti saa aikalailla varoa, mutta siihen on jo tottunut. Kauneus voittaa 🙂 Marmori valittiin pitkän harkinnan jälkeen 2 cm paksuna. Vaihtoehto oli 3 cm. Nyt en edes käsitä, miksi mietittiin asiaa niin kauan, tämä oli ehdottomasti uudemman ja paremman näköinen silmään nyt.

 

keittio-5

keittio-8

 

Mustat ovet taas on olleet kauniit, mutta kahdella tavalla kauhistus. Ensinnäkin niihin jää julmetusti sormenjälkiä. Toisaalta ne on sata kertaa helpompi pyyhkiä, kuin vaikka valkoisista ovista ikinä. Toinen negatiivinen asia on se, että ne ovat mustat. Heh, mustat ovet on tosiaan mustat, mutta en siinä huumassa hoksannut keksiä miten paljon ne oikeasti syövät valoa. Koska asunnossa on ikkunat vain toisessa päässä, musta keittiö oikein imaisee loput valot. Ihme kyllä suhtaudun siihenkin aika heppoisesti nyt jo. Että oho, kappas. Näin kävi, ja nätti se on silti, seuraavalla kerralla sitten otetaan tästä opiksi. Tämä tuskin nimittäin oli meidän viimeinen remonttimme 😀

Keittiön muoto oli myös aika selvä samantien. Joku ehdottikin L:n muotoista keittiötä, mikä olisi saattanut toimia yhtä hyvin. Haluttiin kuitenkin jättää mahdollisuus siirtää kylppärin ovi joskus keittiön puolelle, ja haluttiin ehdottomasti myös saareke. Tällä lay-outilla kaikki toiveet saatiin toteutettua. Saarekkeen keskeltä menevät putket olivat yllätys, mutta ei annettu sen haitata. Kotelo ympärille vaan, ja siinä olkoon.

Messinkinen hana on Tapwellin. Messinkikin hapettuu samantien, ja voisi sitä kai kiillotellakin välillä. En ole jaksanut. Naarmuinen marmori ja hapettunut messinki tuntuu jollain lailla sellaiselta rennon italialaiselta valinnalta, mistä pölvästillä tavalla tykkään.

 

keittio

keittio-11

 

Koneet valittiin niiden toiminnallisuuden ja laadun mukaan. Meillä oli kummallakin kaikenlaisia pieniä nippelivaatimuksia koneiden ja niiden käytön, äänen ja muun suhteen, eikä tingitty niistä mistään. Siispä liesi ja uuni ovat AEG:n ja jääkaappi-pakastin sekä tiskari Boschin. Avokeittiössä superhiljainen tiskari on must. Ihan paras vehjes on uuni! Se on mikron ja uunin yhdistelmä, jota olen aina karttanut. Olen ajatellut, että sellaisissa ei kumpikaan toiminto toimi kunnolla. Auts, olin niin väärässä. Tämä on  a i v a n  mahtava. En enää koskaan suostu ottamaan minkäänlaista muuta uunia, jos mikro on pakko olla! Meillä kyllä on, käytetään sitä aika paljon. Odotan vain kauhulla sitä päivää, kun mikrokupu on unohtunut uuniin, kun laittaakin uunitoiminnon päälle… Kaikissa tällaisissa uuneissa oli jokin osa kromin väristä metallia, mitä ei haluttu missään nimessä. Vain yksi oli täysin musta, ja se tietysti maksoi kaikkein eniten. Sitä mietittiin pitkään, mutta ei tehty kompromissia.

Keittiö toimii loistavasti. Säilytystilaa on aika vähän, kuten tämän asunnon teemana on… huoh. Mutta isolla karsimisella ja taitavalla järjestelyllä (olen siinä PARAS), ollaan saatu kaikki mahtumaan juuri hyvin. Tilaa yhdellekään uudelle astialle ei tosin ole, heh. Erityisesti rakastan saarekkeen 120 cm leveitä laatikostoja, jotka imee hullun määrän tavaraa. Saarekkeen toisella puolella on kaksi yhtä leveää kaappia, joissa on käyttöastiat.

 

keittio-2

keittio-13

keittio-15

 

Saarekkeen valo oli yksi iso murhevyyhti, apua! Onneksi se on nyt ohi. Ostin siihen ensin tuon Louis Poulsenin NJP-valaisimen pitkällä varrella. Tarkoitus oli sitä siitä käännellä eri suuntiin industrial -henkisesti. No se ei taipunutkaan mihinkään, joten se oli pakko vaihtaa lyhyempään malliin. Sitä ei sitten taas saanutkaan kytkettyä suoraan sähköihin ja katkaisijaan, vaan se oli pakko laittaa pistorasiaan ja vetää johto pintavetona putkea pitkin. Sanotaanko näin, että putkikoteloon on tehty niin monia turhia reikiä ja kitattu ja maalattu vanhoja umpeen, ja pähkitty johtojen vetämistä, että en enää koskaan tekisi sitä uudelleen, argh! Lamppu on paikallaan nyt ja toimii siinä hyvin, mutta ei sen asennus vieläkään nätti ole. Seuraavaksi sitten siitäkin oppineena… Näistä opetuksista saisi kohta kirjan 😀

 

keittio-4

keittio-10

keittio-7

keittio-9

 

Semmoisia keittiöjuttuja! Unohdinkohan jotakin? Vielä kaipaisin eteisen ja keittiön väliseen kaarevaan oviaukkoon mustarunkoista lasiliukuovea, mutta se odottaa vielä budjettiaan.

 

keittio-12

keittio-14

keittio-3

19 comments so far.

19 responses to “Meidän musta-marmorinen keittiö”

 1. Annamari says:

  Ihanan rennosti osaat suhtautua, itse en uskaltaisi ottaa marmoria vaikka kaunis onkin! 🙂 saanko kysyä, miksi olette pohtineet kylpyhuoneeen oven siirtoa keittiön puolelle?

  • Eveliina says:

   Heh, olen ottanut oppia Mr:ltäni, joka ei koskaan stressaa mistään 🙂 joo tottakai! Ensisijaisesti kylppäri on niin hankalan mallinen, että halutaan putkiremontin yhteydessä jättää suunnittelijoille kaikki mahdollisuudet tehdä siitä toimiva! Jos se vaatii oven siirtoa, se nyt onnistuu. Myöskin tuosta vaatekaappialkovista saisi mahdollisesti pienen huoneen, jos joskus sellaista tarvitsee. Silloin olisi tylsää, jos sen läpi pitäisi kulkea kylppäriin.

 2. Päivi says:

  Teidän keittiö näyttää hyvältä ja sopii mainiosti tuohon tilaan ja asuntonne tyyliin! Se on sellanen rennon tyylikäs ja kansainvälisen näköinen, sanoisin ! Aina ei kauneus ja käytännöllisyys kulje käsikädessä, mutta jokainen tekee ratkaisut joko järkeä tai tunnetta kuunnellen.
  Tunnelmallista lokakuun jatkoa ,Päivi

 3. Malla says:

  Muistan kun kehuit uuni/mikroa. Yks tuttu manasi just samanlaisen laitteen, koska ei voi käyttää uunia ja mikroa samaan aikaan. Pointtinsa silläkin, mut jos ei niin paljon kokkaa niin ehkei haittaa?!

  • Eveliina says:

   Kappas, ei ole muuten kertaakaan tullut eteen tilanne, että niitä olisi tarvinnut yhtä aikaa :O mutta ymmärrän kyllä 🙂

 4. Saritäti says:

  Onpa hauskaa tutustua keittiöönne, semminkin kun minulla on hyvin samanlainen tehty remontissa reilu vuosi sitten. Sama messinkihana ja musta allas, ja täysmusta uuni. Minulla on vaan alakaapit mustat, ylhäällä on valkoiset ja taso mustaa kiveä. Mutta kyllä vaan on kaunis tuo marmori!

 5. Anonymous says:

  Hei onko siihen syynsä ettei keittiön yläkaappirivi ole saman levyinen kuin alakaapisto?

  Entä mahtuuko ruokapöytä tuonne hyvin?

  • Eveliina says:

   Joo on, alakaappeihin haluttiin viime tingassa tuo apteekkarinkaappi sivulle 🙂 se olisi ollut vain muutamia senttejä leveämpi, mutta nyt on kunnolla. Mahtuu! Pyöreä neljän hengen pöytä hienosti 🙂 jossain aikaisemmissa kotikuvissa se näkyykin.

 6. Teillä on kyllä todella kaunis keittiö! Ja hei vitsit toi täysin musta uuni on makee! Integroituu niin kauniisti loppukeittiöön 🙂

 7. MD says:

  Voi teidän keittiö on kyllä kaunis! <3

  Ei helpota yhtään mun haikailua mattamustan keittiön perään… 😉 Olen koittanut itselle uskotella, että musta keittiö olisi liian tumma meidän pieneen tilaan – ja periaatteessa tuo mainitsemasi ”valon syöminen” vahvistaa tämän. Mutta silti huomaan selitteleväni itselleni, että meillähän on kyllä ikkuna keittiössä (ihan kuin siitä talvella töiden jälkeen jotain valoa tulisi)… ;D Noh, joskus sitten jos ja kun tänne joudutaan uusi keittiöremppa tekemään, niin ehkä joudun itse tekemään omat virheeni tuon mustan värin suhteen. Ja varmasti muistan sitten manata niitä sormenjälkiäkin. 😉

  Saareke on kyllä ihan ”must have” jos sen järkevästi saa toteutettua. Mun mielestä se tekee teidänkin keittiöstä heti paljon mielenkiintoisemman ja tyylikkäämmän, mutta myös kodikkaamman. <3 Mahtavaa, että laitoitte tuon tason saarekkeessa alas asti, ns. ”waterfall edge” -tyyliin, on mun mielestä niin tyylikäs ja paras valinta – tekee saarekkeesta niin viimeistellyn näköisen ja jotenkin ehkä enemmän kiinteämmän näköisen.

  Meille ei keittiöön saa saareketta mitenkään (nyyh!), mutta taannoin (”ainoastaan” pari vuotta remontin jälkeen) tajusin, että niemekkeenhän saakin ikkunan eteen baaripöydän paikalle. Jee! Vaikka haluttiin säilyttää ns. aamiaisnurkka baarituoleineen, saatiin niemekkeeseen lisäksi 80 cm leveät vetolaatikot, jotka meidän keittiön mittakaavassa lisäsivät säilytystilaa todella huomattavasti. Ei siis ihan pelkästään mun saarekerakkauden vuoksi joutunut mies rakennuspuuhiin, vaan oli ihan perusteltu lisä meidän keittiöön. 😉

  Ihanaa, että teit keittiöstä oman postauksen! Täällä on yksi innokas lukija, joka aina ihan täpinöissään odottaa remonttiin ja sisustukseen liittyviä postauksia! 🙂

  Mukavaa viikon jatkoa! 🙂

  • Eveliina says:

   Hei kiitos kovasti <3 🙂 Voi vitsit! Mäkin haikailin mustaa keittiötä vuosikausia. No mutta hei, teillähän edes olisi siinä ikkuna! 🙂 Ehdottomasti plussaa! Saareke oli todellakin must, eikä olla kaduttu hetkeäkään. Se on ihana! Meillä ei ole koskaan ollut sellaista aiemmin. Jotenkin ilmava fiilis kävellä sen ympäri, ja säilytys- ja laskutilat on huikeat. Onneksi mökillekin vastaavaa kaavaillaan! Ja joo, reunat marmoria ehdottomasti. Tarkoitus oli tehdä saarekkeesta alunperin umpinainen takapuoleltakin, jolloin marmoria olisi ollut neljällä sivulla kuutiota, vain etuosa laatikoita. Putki keskellä sotki suunnitelman, mutta hyvä niin. Tuli säilytystilaa sinnekin! Onpa ihana, ihana kuulla, että tykkäät näistä postauksista, niitä on tulossa!! 🙂 Kiitos samoin, kivaa viikonloppua!

 8. Meri says:

  Tosi style keittiö! Tykkään kovasti. Mun biorytmit eivät kestäisi noin herkkää pintaa! Tosin toikin taitaa olla vaan päätös olla edes yrittämättä pitää töydellisenä, koska jotainhan noille pinnoille aina joutuu. Ainakin mun sotkemisella .

  Me muutetaan, jos asunnon ostosotku etenee siis myyjien puolelta. Keittiöön pitäisi vaihtaa ovia jossain vaiheessa, mutta muutetaan ensin sisään ja sitten mietitään ovia. Jos siis ostaminen onnistuu .

  Nää sisustuspostaukset ovat aina kivoja, varsinkin kun teillän on niin laadukkaita ratkaisuja ja materiaaleja!

  • Eveliina says:

   Voi kiva kuulla, kiitos! Niin meistäkin! Ja tosiaan, mulla oli vaikeuksia suhtautua rennosti alkuun, mutta koko ajan helpottaa 🙂 Sitruunan kanssa olen edelleen hysteerinen 😀 Oi onnea osto- ja muuttojuttuun, pidän peukkuja! Ihana kuulla, että sisustusjutut kiinnostaa, niitä on tulossa PALJON <3

 9. liisa says:

  todella upea keittiö ! Meillä suunnitteilla jotain saman tyylistä 🙂 , luultavasti kuitenkin kvartsikomposiittijäljitelmällä. Miten Noblessen hinta suhteessa muihin, jos pyysitte tarjouksia?

  • Eveliina says:

   Voi kiitos paljon <3 🙂 riippuu tooooodella paljon siitä, millaista keittiötä on hakemassa..! Suoraan sanottuna laatu keittiövalmistajilla on aikamoinen suo. Lisäksi kaikilla ei ole juuri niitä asioita, joita itse haluaa. Ja lopulta ihan kaikkia ei edes oikeasti pysty kilpailuttamaan, aika ja energia ei riitä! Kilpailuttamisen speksit myös vaihtele, ei voi usein verrata omenoita ja omenoita, kun mukana on liikkuvia tekijöitä per valmistaja niin paljon. Summa summarum, päädyttiin Noblessaan hinta-laatusuhteeltaan parhaana, vaikka halvemmallakin olisi varmaan selvinnyt. Hinta ei kuitenkaan ollut korkeimmasta päästä lain 🙂 tsemppiä siihen! 🙂

 10. MD says:

  Hei! Saako kysyä, että mikä malli tarkalleen tuo teidän uuninne on? Kuvasta päättelisin, että on normaalia uunia pienempi niin kuin yhdistelmälaitteet yleensä ovat. Oletteko kokeneet sen ongelmaksi ruoanlaitossa? Pystyykö esimerkiksi kahdella pellillä samaan aikaan tekemään ruokaa vai ovatko liian ahtaasti (kiertoilmauunia käytettäessä)? Kiitos lisätiedoista jo etukäteen!

  • Eveliina says:

   Oi en muista mallia :O se on AEG:n ainoa täysin musta malli, löytyisikö sillä? Kyllä, se on normaalia pienempi, mutta en huomaa sitä mitenkään. Kaksi peltiä menee siinä missä normaalikokoisessakin uunissa, enkä pois vaihtaisi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


© Eveliinalivin. BLOG DESIGN BY KOTRYNA BASS DESIGN